beeta-1b ihonalainen

Terapeuttinen luokka: Immunologinen Agent

Käyttää beeta-1b

Farmakologiset Class: Interferon Beta (luokka)

beeta-1b on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Interferonibeeta-1b, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio beetainterferoni 1b tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille beeta-1b injektio lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta beeta-1b injektio vanhuksilla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Ennen beeta-1b

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät beeta-1b, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Interferoni beeta-1b, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa interferoni beeta-1b. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen voi antaa sinulle beeta-1b. Saatat myös opetettava antaa lääkkeen kotona. beeta-1b annetaan laukaus ihon alle.

Jos pistät beeta-1b itse, käyttää sitä täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan, jotta auttaa kunnossa niin paljon kuin mahdollista. Älä käytä enemmän tai vähemmän sitä, ja älä käytä sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Älä muuta annosta tai annosteluaikataulusi tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Tarkka määrä lääkettä tarvitset on huolellisesti valmisteltuja. Liian paljon lisää sivuvaikutusten riskiä, ​​kun käytät liian vähän ei ehkä parantaa kunnossa.

Kun interferoni-beeta-1b ennen nukkumaanmenoa voi auttaa vähentämään flunssan kaltaisia ​​oireita.

beeta-1b mukana Lääkitys Guide ja potilaan suuntiin. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

On tärkeää seurata useita vaiheita valmistella beetainterferoni 1b injektio oikein. Ennen pistämällä lääkettä, sinun täytyy

Pitääkseen kaikki steriili, on tärkeää, että et koske yläosien ampullien tai neuloja. Jos et koskettaa tulppa, puhdista se uudella alkoholipyyhkeellä. Jos kosketat neulaa, tai jos neula koskettaa mitä tahansa pintaa, heittää pois koko ruisku ja aloittaa alusta uudella ruiskulla. Käytä myös vain laimennusaine (natriumkloridia 0,54%), jossa interferoni beeta-1b laimentaa lääkkeen injektiota.

Sekoittaa yhden injektiopullon sisältö

Valmistele injektioruisku

Injektio tulee antaa välittömästi sekoittamisen jälkeen. Jos injektiota heti, jääkaapissa sekoitettu liuos ja pistä se 3 tunnin kuluessa. Ei saa jäätyä.

Jotta pistos

Annos interferoni-beeta-1b on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos beeta-1b. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää beeta-1b, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Seuraava injektio tulisi ajoittaa noin 48 tuntia myöhemmin.

Oikea käyttö beeta-1b

Säilytä jääkaapissa. Ei saa jäätyä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Jos jäähdytys ei ole käytettävissä, injektiopullot säilyvät enintään 3 kuukautta huoneenlämpötilassa, kunhan lämpötila ei saa nousta yli 86 ° F.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että beeta-1b toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tumma virtsa, jatkuva ruokahaluttomuus, flunssan kaltaiset oireet, päänsärky, jatkuva oksentelu, yleinen tunne väsymys tai heikkous, vaalea uloste, oikea ylävatsakipu tai arkuus tai keltainen silmien tai ihoa. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

interferonibeeta-1b voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun kun käytät beeta-1b.

interferonibeeta-1b voi aiheuttaa joillekin ihmisille ahdistunut, ärtynyt tai näyttää muun epänormaalin käyttäytymisen. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Jos sinä tai hoitaja huomaa mitään näistä haittavaikutuksista, kerro heti lääkärille.

Varotoimet Vaikka käyttäminen beeta-1b

interferonibeeta-1b voi aiheuttaa punotusta, kipua tai turvotusta injektiokohdassa. Joillekin potilaille on kehittynyt ihotulehduksia tai pysyvä masennus (kuolio) ihon alle pistoskohdan. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos huomaat jonkun näistä haittavaikutuksista pistoskohdassa: masentunut tai sisennetty iho, sinivihreä mustaan ​​ihon värimuutos, tai kipua, punoitusta tai kuollut kudos (kuorinta) ihon.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos havaitset merkkejä kuume, vilunväristykset, tai kurkkukipu. Nämä voivat olla oireita tartunnan johtuva alhainen valkosolujen.

beeta-1b on valmistettu lahjoitti ihmisen verestä. Jotkut ihmisen verivalmisteet ovat toimittaneet tiettyjä viruksia ihmisille, jotka ovat saaneet heidät, vaikka riski on pieni. Ihmisen luovuttajien ja luovutetun veren testataan molemmat virukset pitämään leviämisriski alhainen. Keskustele lääkärisi kanssa tästä riski, jos olet huolestunut.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

beeta-1b Side Effects

beeta-1b

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

MS-tauti Copaxone, Tecfidera, Avonex, Aubagio, Gilenya, Ampyra, Tysabrin Betaseron

Peräsuolen syövän Avastin Xelodaa, fluorourasiili, kapesitabiini, leukovoriini, bevasitsumabi, oksaliplatiini, Erbitux

Krooninen tulehduksellinen demyelinoiva polyradikuloneuropatia atsatiopriini, Imuran, Betaseron, Gammagard, immunoglobuliinivalmisteet laskimoon, Gamunex, beeta-1b, Azasan