elää aneurysma

Jos olet aortan aneurysma, seuraava hoitosuunnitelmaasi ja ottaa meneillään sairaanhoidon ovat tärkeitä. Varhainen diagnoosi ja hoito voivat estää repeäminen ja leikkelyn.

Lääkäri saattaa kehottaa välttämään raskainta tai fyysistä rasitusta. Jos työ vaatii raskainta, voi olla suositeltavaa vaihtaa työpaikkaa.

Myös yrittää välttää emotionaalisia kriisejä. Vahvat tunteet voivat aiheuttaa verenpaineen nousua, mikä lisää riskiä repeämä tai leikkely. Soita lääkärillesi, jos emotionaalinen kriisi tapahtuu.

Lääkäri voi määrätä lääkkeitä hoitoon aneurysman. Lääkkeet voivat alentaa verenpainetta, rentouttaa verisuonia ja alentaa riskiä, ​​että aneurysma murtuu (räjähtää). Ota kaikki lääkkeet juuri niin kuin lääkäri on määrännyt.

Jos sinulla on pieni pullistuma, joka ei aiheuta kipua, et välttämättä tarvitse hoitoa. Kuitenkin aneurysmat voivat kehittyä ja kasvaa suuri ennen aiheuttamatta oireita. Niinpä ihmiset, joilla on suuri riski pullistumat voivat hyötyä aikaisin, seulontakäytäntö.

NHLBI tukee kansallisen rekisterin, joka ilmoittautuu potilailla, joilla on perinnöllisiä sairauksia, jotka liittyvät rintakehä aortan laajentuma. Kerätyt tiedot läpi GenTAC rekisterin auttaa lääkäreitä ja tutkijoita ymmärtämään paremmin, miten geenit, rintakehä aortan laajentuma, ja sydänsairaudet ovat yhteydessä toisiinsa. Saat lisätietoja GenTAC osoitteessa https://gentac.rti.org/Home.aspx.