elää angina

Angina ei sydänkohtaus, mutta se lisää riskiä saada sydänkohtaus. Riski on vielä suurempi, jos sinulla on epästabiili angina pectoris. Näistä syistä on tärkeää, että tiedät

Stabiili angina esiintyy yleensä kuvio. Sinun pitäisi tietää

Kun useita jaksoja, opit rakenteessa oman angina. Sinun kannattaa kiinnittää huomiota, onko kuvio muuttuu. Pattern muutokset voivat sisältää angina, joka tapahtuu useammin, kestää pidempään, on ankarampi, tapahtuu ilman fyysisen rasituksen tai ei mene pois levolla tai lääkkeitä.

Tiedä Pattern of Your Angina

Nämä muutokset voivat olla merkki siitä, että oireet pahenevat tai tulossa epävakaa. Sinun pitäisi hakea lääkärin apua. Epästabiili angina pectoris ehdottaa, että olet suuri riski saada sydänkohtaus hyvin pian.

Know Your Lääkkeet

Sinun pitäisi tietää, mitä lääkkeitä olet ottaen, tarkoituksen jokaisen, miten ja milloin ottaa ne, ja mahdolliset haittavaikutukset. Tietää tarkalleen, milloin ja miten ottaa nopeavaikutteiseen nitroglyseriinin tai muiden nitraattien lievittää rintakipu.

Oikein tallentamisen angina lääkkeet ja tietää milloin korvata ne on myös tärkeää. Lääkäri voi antaa teille tästä.

Jos olet sivuvaikutuksia lääkkeesi, kerro tästä lääkärillesi. Sinun ei koskaan tulisi lopeta lääkkeitä ilman lääkärin hyväksyntää.

Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on kysymyksiä tai huolia otat angina lääkkeitä. Kerro hänelle noin muita lääkkeitä olet ottaen. Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa vakavia ongelmia, jos ne otetaan nitraattien tai muiden angina lääkkeitä.

Usean angina jaksoja, tiedät toiminnan taso, stressi, ja muita tekijöitä, jotka käynnistävät angina. Kun tiedät tämän, voit ryhtyä toimiin estääkseen tai vakavuuden vähentämiseksi jaksoista.

Tiedä mitä fyysisen rasituksen laukaisee angina ja yrittää pysäyttää ja levätä ennen rintakipu alkaa. Jos esimerkiksi kävely ylös portaita johtaa rintakipu, puolitiehen ja levätä ennen jatkamista.

Jos kipua esiintyy fyysisen rasituksen aikana, pysähtyä ja levätä tai ottaa angina lääkettä. Kipu pitäisi mennä pois muutamassa minuutissa. Jos kipu ei mene pois tai kestää tavallista kauemmin, soita 9-1-1 ensihoitoon.

Anger, väittäen, ja huolestuttavia ovat esimerkkejä henkistä stressiä, joka voi laukaista angina. Yritä välttää tai rajoittaa tilanteita, jotka aiheuttavat näitä tunteita.

Liikunta ja rentoutuminen voi lievittää stressiä. Alkoholin ja huumeiden käyttö osansa aiheuttavat stressiä ja ei vapauta sitä. Jos stressi on ongelma sinulle, keskustele lääkärisi noin saada apua sitä.

Jos suuria aterioita aiheuttaa rintakipua, syödä pienempiä aterioita. Myös välttää syömistä runsaasti elintarvikkeita.

Useimmat ihmiset, jotka ovat stabiili angina voi jatkaa normaalia toimintaa. Tämä sisältää työ, harrastukset, ja seksuaalisia suhteita. Kuitenkin, jos et hyvin rasittava toimintaa tai on stressaava työ, keskustele lääkärin kanssa.

Angina lisää riskiä saada sydänkohtaus. On tärkeää, että sinä ja perheesi tietää, miten ja milloin lääkäriin.

Keskustele lääkärisi kanssa siitä hätäpuhelua toimintasuunnitelma. Suunnitelman tulee sisältää tekee varmasti ja perheenjäsenet tietävät

Keskustele pelastussuunnitelma oman perheen jäseniä. Toimi nopeasti jos rintakipusi kehittyy vakavaksi, kestää pidempään kuin muutaman minuutin, tai ei vähene levätä tai lääkettä.

Joskus on vaikea erottaa toisistaan ​​epästabiili angina pectoris ja sydänkohtauksen. Molemmat ovat hätätilanteissa, joten sinun pitäisi soittaa 9-1-1 heti.

Osaa Control Your Angina

Tiedä rajat liikuntaa

Miten ja milloin lääkäriin