elää fosfolipidivasta vasta-oireyhtymä

Fosfolipidivasta vasta-oireyhtymä (APS) ei ole parannuskeinoa. Voit kuitenkin ryhtyä toimiin valvoa häiriö ja estää komplikaatioita.

Ota kaikki lääkkeet kuin lääkäri määrää ja saada jatkuvaa hoitoa. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, terveiden elämäntapojen muutokset ja huolia olet.

Voit joutua ottamaan antikoagulantteja tai “verenohennuslääkkeitä” estämään verihyytymien tai pitää ne muuttuneet suuremmiksi. Sinun pitäisi ottaa näitä lääkkeitä juuri sen verran kuin lääkäri on määrännyt.

lääkkeet

Kerro lääkärin kaikki muut lääkkeet olet ottaen, mukaan lukien over-the-counter tai rohdosvalmisteita. Jotkut lääkkeet, kuten over-the-counter ibuprofeenin tai asetyylisalisyylihapon, voi verenohennuslääkkeitä. Lääkäri voi halua teitä ottamaan kaksi ohentavat lääkkeet veressä, koska vuotoriski.

Meneillään Medical Care

Naiset, jotka ovat APS ei pitäisi käyttää ehkäisyä tai hormonikorvaushoitoa, joka sisältää estrogeenia. Estrogeeni lisää riskiä verihyytymiä. Keskustele lääkärisi kanssa muista vaihtoehdoista.

Jos olet APS, saada säännöllisesti lääkärin checkups on tärkeää. Verikokeita tehnyt kuin lääkäri ohjaa. Näiden testien avulla seurata, kuinka hyvin veren hyytymistä.

Lääkkeitä käytetään hoitamaan APS lisätä verenvuotoriskiä. Verenvuoto saattaa esiintyä kehon sisällä (sisäinen verenvuoto) tai ihon alla tai pois ihon pinnalta (ulkoinen verenvuoto). Tiedä varoitusmerkit verenvuodon, jotta voit auttaa heti. Ne sisältävät

Paljon verenvuodon jälkeen lasku tai vamma tai helppo pintavikoja tai verenlaskun saattaa myös merkitä sitä, että veressäsi on liian ohut. Kysy lääkäriltä näistä varoitusmerkkejä ja milloin hakea ensiapua.

Keskustele lääkärisi kanssa siitä elämäntapojen muutoksia, jotka voivat auttaa pysyä terveenä. Pyydä häntä onko ruokavalio saattaa vaikuttaa lääkkeitä. Jotkut elintarvikkeet tai juomia voi lisätä tai vähentää vaikutuksia varfariinin.

Kysy lääkäriltä, ​​mitä määrä alkoholia on turvallista juoda, jos olet ottaen lääkettä. Jos tupakoit, keskustele lääkärisi kanssa ohjelmia ja tuotteita, jotka voivat auttaa sinua lopettamaan. Tupakointi voi vahingoittaa verisuonia ja nostaa riskiä monia terveysongelmia.

APS lääkkeet saattavat lisätä verenvuotoriskiä. Niinpä lääkäri voi neuvoa sinua välttämään toimia, joilla on suuri loukkaantumisriski, kuten jotkut nyrkkeilyyn.

APS voi lisätä riskiä raskauteen liittyvät ongelmat. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten hallita APS jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta.

Asianmukaista hoitoa, naiset, jotka ovat APS ovat todennäköisesti kuljettaa vauvoja termi kuin naisilla, joiden APS ei hoideta.

Jos tarvitset leikkausta, lääkäri voi säätää lääkkeitä ennen, sen aikana ja leikkauksen jälkeen estämään vaarallista verenvuotoa.

elintapojen muutokset

Muut huolenaiheet