ensiapua alaselän kipu – aihe yleiskatsaus

Käytä näitä vinkkejä, kun selkää särkee.

Jos voit, kävellä 10- 20 minuuttia kerrallaan välein 2-3 tuntia. Kävellä tasaisella alustalla, ei mäkiä tai portaita. Kävellä nopeasti, jos voit, ja swing kädet kuin kävelee.

Makuulla liian kauan voi tehdä selkäkipu pahempi. Sitting voi pahentaa sitä liikaa. Muuta kantoja 30 minuutin välein. Jos täytyy istua pitkiä aikoja, pidä taukoja. Nouse ylös ja kävellä, tai makuulla varovasti venyttää selkää.

Liikunta auttaa alaselän kipu. Lisätietoja joitakin harjoituksia voit kokeilla

Kun et makuulle, suojata takaisin alas. Ja oppia nukkumatyyli jotka suojaavat selkää.

Jää ja lämpö

Ei ole mitään sääntöä noin lämmön tai jään selkäkipu. Voit yrittää jokaisen nähdä mikä sopii sinulle parhaiten.

Kipulääkettä

Kipulääkitystä auttaa toipumaan alaselän kipu ohjaamalla kipu aikana lepoa ja toimintaa. Parhaat tulokset

Useimpien alaselän kipu, voit ottaa over-the-counter kipu lääke kuten parasetamoli (Parasetamoli, esimerkiksi) tai ibuprofeeni (esim Advil tai Motrin) tai naprokseeni (kuten Aleve).

Jos sinulle on määrätty lihasrelaksanttia tai opiaattien vaikean kivun, noudata lääkärin ohjeita.

Lue, mitä riskejä ja sivuvaikutuksia ovat, ennen kuin ottaa mitään kipulääkitystä; Ota kipulääkitystä heti kun kipu alkaa, säännöllisin väliajoin. Seuraa ohjeita etiketissä; Älä ota enempää kuin yhdenlaisen lääkettä, ellei lääkäri on määrännyt.

Kun liike sattuu, mene kevyesti Kun siirtymässä makuulta-asennossa, pidä selkä suorana; Älä istua jopa lukea tai katsella televisiota sängyssä. Käytä sängyn vain makuuasennossa; Sit tiukalla. Etsi tuolit käsinojat laskemiseksi ja nostamiseksi itse; Kun ensin päästä ylös aamulla, odota 40-60 minuuttia ennen kuin teet mitään voimakasta harjoituksia.

Movement vihjeitä

Onko se hätätilanteessa?

Suurimman osan ajasta voit käsitellä alaselän kipu kotona. Mutta voi olla aikoja, jolloin sinun täytyy soittaa lääkärille, tai jopa 911. Lisätietoja, katso Milloin soittaa lääkärille osa aiheen alaselän kipu.