fo-ti: käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, yhteisvaikutukset ja varoitukset

Kiinalainen Cornbind, kiinalainen Knotweed, Kiipeily Knotweed, Flowery Knotweed, Fo Ti Tieng, Fo-Ti-tient, hän Shou Wu, Ho Shou Wu, Multiflora Preparata, Poligonum, Poligonum multiflorum, Polygonum, Polygonum multiflorum, Polygonum multiflorum Thunberg, ..; Kaikki nimet Chinese Cornbind, kiinalainen Knotweed, Kiipeily Knotweed, Flowery Knotweed, Fo Ti Tieng, Fo-Ti-tient, hän Shou Wu, Ho Shou Wu, Multiflora Preparata, Poligonum, Poligonum multiflorum, Polygonum, Polygonum multiflorum, Polygonum multiflorum Thunberg, Racine de RenouĂe Multiflore, Radix polygoni Multiflori, Radix polygoni Shen Min, RenouĂe, RenouĂe à Fleurs Nombreuses, RenouĂe de Chine, RenouĂe Multiflore, Rhizoma Polygonata, Shen Min, Shou Wu, Shou Wu Pian, Tuber fleeceflower, Zhihe Shou Wu, Zi Shou Wu; Piilota nimet

Fo-ti on yrtti. Käsitelty (kovetettu) juureen kasvi käytetään tekemään lääketiede; Fo-ti käytetään hoitoon tuberkuloosin, joka on levinnyt imusolmukkeisiin, syöpä, eturauhasen tulehdus (eturauhastulehdus), ja ummetus. Sitä käytetään myös maksan ja munuaisten â € śtonicâ € t, kuten veren ja â € śvital essenceâ € v väriainetta ja linnoittaa lihakset, jänteet ja luut. Fo-ti käytetään myös korkea kolesteroli ja muut kohonnut veren rasva, univaikeudet (unettomuus), raajojen puutuminen, alaselän ja polvi kipu tai heikkous, ennenaikaista harmaantumista hiustenlähtöä, ja huimaus on korvien soiminen (tinnitus); Fo-ti levitetään suoraan iholle haavaumat, carbuncles, ihottuma, ja kutina; Teollisuudessa, fo-ti uutetta käytetään ainesosana hiusten ja ihonhoitotuotteet; Älä sekoita fo-ti kanssa kaupallisen tuotteen Fo-ti-Teng joka ei sisällä fo-ti.

Fo-ti kovettunut root voivat vaikuttaa tasot erilaisia ​​kemikaaleja elin, joka on ehdotettu olevan anti-aging vaikutuksia.

Riittämätön Evidence fo; Ikään liittyvä muistin ongelmia. Varhainen tutkimus osoittaa tapahtuvassa fo-ti root (Shenwu) yhdessä Panax ginseng voisi parantaa muistia ikääntyneiden Maksan ja munuaisten ongelmia; Korkea kolesteroli; Unettomuus; Alaselän ja polvi arkuus; Ennenaikaista graying; Huimaus; Muut ehdot. Lisää todisteita tarvitaan rate tehokkuutta fo-ti näihin käyttötarkoituksiin.

Fo-ti on mahdollisesti tarvittavan vaarallista ottaa suuhun johtuu huolta siitä, että se saattaa aiheuttaa maksavaurioita sekä aikuisille että lapsille. Fo-ti on yhdistetty maksavaurioita useita raportteja, joista yksi tapaus 5-vuotias lapsi; Ei ole saatavilla riittävästi tietoa tietää fo-ti on turvallinen, kun sovelletaan suoraan iholle; Varotoimet ja varoitukset: Lapset: Fo-ti on ehkä VAARALLISET kun tekee lasten suuhun siitä syystä, että se saattaa aiheuttaa maksavaurioita. Ainakin yhdessä tapauksessa maksavaurioita liittyy fo-ti käytettäväksi 5-vuotias lapsi on raportoitu; Raskaus ja imetys: Fo-ti on mahdollisesti tarvittavan vaarallista ottaa suuhun raskauden aikana. Fo-ti sisältää kemikaaleja, jotka voivat toimia kuten vahva laksatiivinen. Kemikaalit toimivat stimuloimalla suolen. Bulk muodostava laksatiiveja ovat turvallisempi vaihtoehto raskauden; Se on mahdollisesti myös vaarallista käyttää fo-ti, jos imetät. Kemikaalit, joilla on laksatiivinen vaikutus voi kulkeutua äidinmaitoon ja aiheuttaa ripulia joillakin imeväisiin; Ei tiedetä tarpeeksi turvallisuudesta soveltamalla fo-ti iholle raskauden tai imetyksen aikana. On parasta välttää käyttämästä sitä; Diabetes: Fo-ti saattaa vaikuttaa verensokeri diabeetikoilla. Tarkkaile merkkejä alhainen verensokeri (hypoglykemia) ja seurata verensokeria tarkasti, jos sinulla on diabetes ja ottaa fo-ti; Hormoniherkän olosuhteet kuten rintasyövän, kohdun syöpä, munasarjasyöpä, endometrioosi tai kohdun kohdun: Fo-ti uute saattaa toimia kuten estrogeenin. Jos sinulla on sairaus, joka saattaa pahentaa altistuminen estrogeeni, älä käytä fo-ti; Maksasairaus: Fo-ti on yhdistetty useita tapauksia maksasairaus kuten hepatiitti. On huolestuttavaa, että fo-ti voisi tehdä olemassa olevia maksasairaus huonompi; Leikkaus: Fo-ti voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus, joten on huoli, että se saattaa häiritä verensokeri aikana ja leikkauksen jälkeen. Lopeta fo-ti vähintään 2 viikkoa ennen aikataulun mukaista leikkausta.

Fo-ti on eräänlainen laksatiivinen kutsutaan nautintoaine laksatiivinen. Stimuloivat laksatiivit voivat vähentää kalium tasot kehossa. Alhainen kaliumpitoisuus voi lisätä sivuvaikutusten riskiä digoksiinin (Lanoxin).

Jotkut lääkkeet ovat muuttuneet ja jaoteltu maksassa; Fo-ti saattaa vähentyä, kuinka nopeasti maksassa hajoaa joitakin lääkkeitä. Kun fo-ti yhdessä joidenkin lääkkeiden, jotka jaotellaan maksassa voi voimistaa ja sivuvaikutuksia joidenkin lääkkeiden. Ennen fo-ti, kerro terveydenhuollon tarjoaja, jos otat mitään lääkkeitä, jotka vaihdetaan maksassa; Jotkut lääkkeet, jotka vaihdetaan maksassa kuuluvat amitriptyliini (Elavil), haloperidoli (Haldol®), ondansetroni (Zofran), propranololi (Inderal), teofylliini (Theo-Dur, muut), verapamiili (Calan, Isoptin, muut), ja muut.

Jotkut lääkkeet ovat muuttuneet ja jaoteltu maksassa; Fo-ti saattaa vähentyä, kuinka nopeasti maksassa hajoaa joitakin lääkkeitä. Kun fo-ti yhdessä joidenkin lääkkeiden, jotka jaotellaan maksassa voi voimistaa ja sivuvaikutuksia joidenkin lääkkeiden. Ennen fo-ti, kerro terveydenhuollon tarjoaja, jos otat mitään lääkkeitä, jotka vaihdetaan maksassa; Jotkut lääkkeet, jotka vaihdetaan maksassa kuuluvat omepratsoli (Prilosec), lansopratsoli (Prevacid), ja pantopratsoli (Protonix), diatsepaami (Valium), karisoprodoli (Soma), nelfinaviiri (Viracept), ja muut.

Jotkut lääkkeet ovat muuttuneet ja jaoteltu maksassa; Fo-ti saattaa vähentyä, kuinka nopeasti maksassa hajoaa joitakin lääkkeitä. Kun fo-ti yhdessä joidenkin lääkkeiden, jotka jaotellaan maksassa voi voimistaa ja sivuvaikutuksia joidenkin lääkkeiden. Ennen fo-ti, kerro terveydenhuollon tarjoaja, jos otat mitään lääkkeitä, jotka vaihdetaan maksassa; Jotkut lääkkeet, jotka vaihdetaan maksassa kuuluu diklofenaakki (Cataflam, Voltaren), ibuprofeeni (Motrin), meloksikaami (Mobic), ja piroksikaami (Feldene), selekoksibi (Celebrex), amitriptyliini (Elavil), varfariini (Coumadin), glipitsidi (Glucotrol ), losartaani (Cozaar), ja muut.

Jotkut lääkkeet ovat muuttuneet ja jaoteltu maksassa; Fo-ti saattaa vähentyä, kuinka nopeasti maksassa hajoaa joitakin lääkkeitä. Kun fo-ti yhdessä joidenkin lääkkeiden, jotka jaotellaan maksassa voi voimistaa ja sivuvaikutuksia joidenkin lääkkeiden. Ennen fo-ti, kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät jotain lääkkeitä, jotka vaihdetaan maksassa; Jotkut lääkkeet muuttaa maksassa sisältää lovastatiinin (Mevacor), ketokonatsoli (Nizoral), itrakonatsoli (Sporanox), feksofenadiini (Allegra), triatsolaami (Halcion), ja monet muut.

Fo-ti saattaa laskea veren sokeria. Diabetes lääkkeitä käytetään myös alentamaan veren sokeria. Kun fo-ti yhdessä diabetes lääkitys saattaa aiheuttaa verensokeria mennä liian alhainen. Seurata verensokeria tarkasti. Annos diabeteksen lääkitystä ehkä muuttunut; Jotkut lääkkeet, joita käytetään diabeteksen sisältävät glimepiridin (Amaryl), glibenklamidin (diabeta, Glynase PresTab, Micronase), insuliini, pioglitatsoni (Actos), rosiglitatsoni (Avandia) klooripropamidia (Diabinese), glipitsidi (Glucotrol), tolbutamidi (Orinase), ja toiset .

Fo-ti saattaa vahingoittaa maksaa. Kun fo-ti yhdessä lääkkeitä, jotka voivat myös vahingoittaa maksaa voi lisätä riskiä maksavaurioita. Älä ota fo-ti, jos käytät lääkkeitä, jotka voivat vahingoittaa maksaa; Jotkut lääkkeet, jotka voivat vahingoittaa maksaa sisältävät parasetamoli (Parasetamoli ja muut), amiodaroni (Cordarone), karbamatsepiini (Tegretol), isoniatsidi (INH), metotreksaatti (Rheumatrex), metyylidopa (Aldomet), flukonatsoli (Diflucan), itrakonatsoli (Sporanox), erytromysiini (Erythrocin, Ilosone, muut), fenytoiini (Dilantin), lovastatiini (Mevacor), pravastatiini (Pravachol), simvastatiini (Zocor), ja monet muut.

Fo-ti on eräänlainen laksatiivinen kutsutaan nautintoaine laksatiivinen. Stimuloivat laksatiivit nopeuttaa suoliston. Kun fo-ti yhdessä muiden stimuloivat laksatiivit voisi nopeuttaa suoliston liikaa ja aiheuttaa kuivumista ja matala mineraaleja kehossa; Jotkut stimuloivat laksatiivit kuuluvat bisakodyylin (Correctol, Dulcolax), cascara, risiiniöljy (Purge), Senna (Senokot), ja muut.

Fo-ti voi toimia laksatiivinen. Joissakin ihmisiä fo-ti voi aiheuttaa ripulia. Ripuli voi voimistaa varfariinin ja lisätä verenvuotoriskiä. Jos otat varfariinia ei ottaa liikaa fo-ti.

Fo-ti on laksatiivinen. Jotkut laksatiiveja voi vähentää kalium elimistössä. “Vesi pillereitä” voi myös vähentää kalium elimistössä. Kun fo-ti yhdessä “veden pillereitä” voisi pienentää kalium elimistössä liikaa; Jotkut “vesi pillereitä”, joka voi vähentää kaliumin sisältää chlorothiazide (Diuril), klooritalidonia (Thalitone), furosemidi (Lasix), hydroklooritiatsidia (HCTZ, hydrodiuriili, Microzide), ja muut.

Sopiva annos fo-ti riippuu useista tekijöistä, kuten käyttäjän ikä, terveys, ja useita muita ehtoja. Tällä hetkellä ei ole riittävästi tieteellistä tietoa määrittämään sopivan annosvalikoima fo-ti. Muista, että luonnolliset tuotteet eivät aina välttämättä turvallisia ja annokset voivat olla tärkeitä. Muista noudattaa asiaan suuntiin tuotemerkintöjen ja ota yhteys apteekkiin tai lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilainen ennen käyttöä.

Viitteet

Avula, B., Joshi, V. C., Wang, Y. H., ja Khan, I. A. Samanaikainen tunnistaminen ja kvantifiointi antrakinonien, polydatin, ja resveratrolin Polygonum multiflorum, erilaisia ​​Polygonum lajeja, ja ravintolisiä nestekromatografialla ja mikroskooppinen tutkimus Polygonum lajeja. J AOAC Int 200; 90 (6): 1532-1538.

Bae, S. H., Kim, D. H., Bae, Y. S., Lee, K. J., Kim, D. W., Yoon, J. B., Hong, J. H., Kim, S. H. [Toxic hepatiitti liittyvät polygoni multiflori]. Korean J.Hepatol. 201; 16 (2): 182-186.

Chen, H. ja Weng, L. [Vertailu tehosta hoidettaessa maksafibroosi kroonisen hepatiitti B välillä Astragalus Polygonum anti-fibroosia keittäminen ja jinshuibao kapseli]. Zhongguo Zhong.Xi.Yi.Jie.He.Za Zhi. 200; 20 (4): 255-257.

Chen, J. [Kokeellinen tutkimus anti-seniiliys vaikutuksia shou xing bu zhi]. Zhong.Xi.Yi.Jie.He.Za Zhi. 198; 9 (4): 226-7, 198.

Chen, L. W., Wang, Y. Q., Wei, L. C., Shi, M., ja Chan, Y. S. kiinalaisten yrttien ja yrttiuutteita hermojen suojaamiseksi dopaminergisten neuronien ja mahdollista terapeuttista hoitoa Parkinsonin tautiin. CNS.Neurol.Disord.Drug tavoitteet. 200; 6 (4): 273-281.

Chen, L., Huang, J., ja Xue, L. [vaikutus yhdisteen Polygonum multiflorum ote Alzheimerin tautia]. Zhong.Nan.Da.Xue.Xue.Bao.Yi.Xue.Ban. 201; 35 (6): 612-615.

Choi, S. G., Kim, J., Sung, N. D., Son, K. H., Cheon, H. G., Kim, K. R., ja Kwon, B. M. antrakinonit, CDC25B fosfataasiestäjät eristetty juuret Polygonum multiflorum Thunb. Nat.Prod.Res 5-20-200; 21 (6): 487-493.

Foster, S. ja Tyler, V. E. Tylerin Rehellinen Kasviperäisiä: järkevä Opas käyttää yrttejä ja Related korjaustoimenpiteitä. Binghamton, NY: Haworth Kasviperäisiä Pres; 1993.

Furukawa, M., Kasajima, S., Nakamura, Y., Shouzushima, M., Nagatani, N., Takinishi, A., Taguchi, A., Fujita, M., Niimi, A., Misaka, R., ja Nagahara, H. Toxic hepatiitti aiheuttama Show-wu-Pian, kiinalainen rohdosvalmiste. Intern.Med. 201; 49 (15): 1537-1540.

Grech, J. N., Li, Q., Roufogalis, B. D., ja Duck, C. C. Novel Ca (2 +) – -ATPaasiestäjiä kuivatusta juuresta mukulat Polygonum multiflorum. J.Nat.Prod. 199; 57 (12): 1682-1687.

Horikawa, K., Mohri, T., Tanaka, Y., ja Tokiwa, H. Kohtalainen esto mutageenisuutta ja karsinogeenisuuden bentso [a] pyreeni, 1,6-dinitropyrene ja 3,9-dinitrofluoranthene kiinalaisten lääkkeiden yrttejä. Mutageneesi 199; 9 (6): 523-526.

Huang, H. C., Chu, S. H. ja Chao, P. D. Vasorelaxants kiinalaisten yrttien, emodiinia ja scoparone, niillä immunosuppressiivisia ominaisuuksia. Eur.J.Pharmacol. 6-6-199; 198 (2-3): 211-213.

Huang W. Y., Cai, Y. Z., Xing, J., Corke, H., ja Sun, M. vertaileva analyysi bioaktiivisuuksiin neljä Polygonum lajia. Planta Med 200; 74 (1): 43-49.

Jeuken, A., Keser, B. J., Khan, E., Brouwer, A., Koeman, J., ja Denison, M. S. aktivoituminen Ah reseptorin uutteilla ruokavalion rohdosvalmisteita, vihanneksia, ja hedelmiä. J Agric.Food Chem 8-27-200; 51 (18): 5478-5487.

Kang, S. C., Lee, C. M., Choi, H., Lee, J. H., Oh, J. S., Kwak, J. H., ja Zee, O. P. arviointi itämaista lääkekasvien estrogeenisille ja antiproliferatiivista toimintaa. Phytother Res 200; 20 (11): 1017-1019.

Ling, S., Nheu, L., Dai, A., Guo, Z., ja Komesaroff, P. vaikutukset neljä lääkekasvien ihmisen verisuonten endoteelisolujen viljelmässä. Int J Cardiol. 8-29-200; 128 (3): 350-358.

Liu, C., Zhang, Q., ja Lin, J. [vaikutus juuri Polygonum multiflorum Thunb. ja sen jalosteiden rasvan kertymistä maksaan hiirillä]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 199; 17 (10): 595-6, 639.

Liu, QL, Xiao, JH, Ma, R., Ban, Y., ja Wang, JL vaikutus 2,3,5,4′-tetrahydroksistilbeenin-2-O-beeta-D-glukosidi lipoproteiinien hapettumista ja leviämisen sepelvaltimon sileän soluja. J Asian Nat.Prod.Res 200; 9 (6-8): 689-697.

McGuffin, M., Hobbs, C., Upton, R., ja Goldberg, A. kasviperäisiä tuotteita Associationin kasvit turvallisuuskäsikirjan. Boca Raton, FL: CRC Press, LL; 1997.

Ryu, G., Ju, J. H., Park, Y. J., Ryu, S. Y., Choi, B. W., ja Lee, B. H. radikaaleja vaikutuksia stilbeeniä glukosideja peräisin Polygonum multiflorum. Arch.Pharm.Res. 200; 25 (5): 636-639.

Wang, W. ja Wang, D. Q. [eteneminen tutkimus aivojen suojaava vaikutus ja mekanismi Polygonum multiflorum]. Zhongguo Zhong.Xi.Yi.Jie.He.Za Zhi. 200; 25 (10): 955-959.

Wang, X., Zhao, L. Han, T., Chen, S., ja Wang, J. Suojaavat vaikutukset 2,3,5,4′-tetrahydroksistilbeenin-2-O-beta-d-glukosidi, joka on aktiivinen komponentti Polygonum multiflorum Thunb, kokeelliseen koliitti hiirillä. Eur.J Pharmacol. 1-14-200; 578 (2-3): 339-348.

Weiying, L., Yuanjiang, D., ja Baolian, L. Hoito lokalisoidun neurodermatitis by luumunkukan neula salakuuntelu ja muokatun yangxue Dingfeng tang – kliininen tarkkailu 47 tapauksessa. J.Tradit.Chin Med. 200; 26 (3): 181-183.

Xu, ML, Zheng, MS, Lee, YK, Moon, DC, Lee, CS, Woo, MH, Jeong, BS, Lee, ES, Jahng, Y., Chang, HW, Lee, SH, ja Son, JK uudet stilbeeni glukosidi juuret Polygonum multiflorum Thunb. Arch Pharm Res 200; 29 (11): 946-951.

Yan, Y., Su, X., Liang, Y., Zhang, J., Shi, C., Lu, Y., Gu, L., ja Fu, L. emodin atsidi metyyli antrakinonijohdannaiseksi laukaisee mitokondrio-riippuvaisen solu- apoptoosin mukana ovat kaspaasin 8 välittämä Bid pilkkominen. Mol Cancer Ther 200; 7 (6): 1688-1697.

Yang, PY, Almofti, MR, Lu, L., Kang, H., Zhang, J., Li, TJ, Rui, YC, Sun, LN, ja Chen, WS vähentäminen ateroskleroosin kolesterolia ruokitaan kanit ja lasku ilmauksia solunsisäisen adheesiomolekyyli 1 ja verisuonten endoteelin kasvutekijä vaahdon solujen vesiliukoinen osa Polygonum multiflorum. J Pharmacol.Sci 200; 99 (3): 294-300.

Yao, S., Li, Y., ja Kong, L. Preparatiivinen eristys ja puhdistus kemiallisia ainesosia juuresta Polygonum multiflorum on nopeiden vastavirtaan kromatografia. J Chromatogr.A 5-19-200; 1115 (1-2): 64-71.

Yuen, M. F., Tam, S., Fung, J., Wong, D. K., Wong, B. C., ja Lai, C. L. perinteinen kiinalainen lääketiede aiheuttaa maksatoksisuutta potilailla, joilla on krooninen hepatiitti B -infektio: 1 vuoden ennakoivan tutkimuksen. Aliment.Pharmacol.Ther 10-15-200; 24 (8): 1179-1186.

Zhang, L., Yang, X., Sun, Z., ja Qu, Y. [retrospektiivinen tutkimus haittavaikutusten Polygonum multiflorum ja riskienhallintaa]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 200; 34 (13): 1724-1729.

Zhang, Z. G., Lu, T. S., ja Yao, Q. Q. [vaikutus valmisteen suuria kemiallisia ainesosia Polygonum multiflorum]. Zhong.Yao Cai. 200; 29 (10): 1017-1019.

Zhong, J., Tian, ​​J. Z., Zhu, A. H., ja Yang, C. Z. [Kliininen tutkimus on satunnaistettu, kaksoissokkoutettu valvonta Shenwu gelatiinikapseliin hoidossa lievä kognitiivinen heikentyminen]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 200; 32 (17): 1800-1803.

Zuo, G. Y., Wang, G. C., Zhao, Y. B., Xu, G. L., Hao, X. Y., Han, J., ja Zhao, Q. seulonta kiinalaisten lääkekasvien estämisen kliinisiä kantoja on metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus (MRSA). J Ethnopharmacol. 11-20-200; 120 (2): 287-290.

Mutta PP, Tomlinson B, Lee KL. Hepatiitti liittyvät kiinalaisen lääketieteen Shou wu-Pian valmistettu Polygonum multiflorum. Vet Hum Toxicol 199; 38: 280-2.

Cardenas A, Restrepo JC, Sierra F, Correa G. akuutti hepatiitti johtuen Shen-min: kasviperäistä tuote on peräisin Polygonum multiflorum. J Clin Gastroenterol 200; 40: 629-32.

Covington TR, et al. Handbook of nonprescription Drugs. 11. painos. Washington, DC: Pharmaceutical Association, 1996.

Jung KA, Min HJ, Yoo SS, et ai. Lääkkeen aiheuttama Maksavaurio: Kaksikymmentä viisi akuuttia hepatiitti jälkeen nieleminen Polygonum multiflorum Thunb. Gut Maksa 201; 5 (4): 493-9.

Laird AR, Ramchandani N, deGoma EM, et ai. Akuutti hepatiitti liittyy käyttöön kasviperäisten täydentää (Polygonum multiflorum) matkien raudan ylikuormitusta oireyhtymä. J Clin Gastroenterol 200; 42: 861-2.

Li RW, David Lin G, Myers SP, Leach DN. Tulehdusta ehkäisevä vaikutus kiinalaisten lääkkeiden viiniköynnöksen kasveja. J Ethnopharmacol 200; 85: 61-7.

Mazzanti G, Battinelli L, Daniele C, et ai. Uudet kyseessä akuutti hepatiitti jälkeen kulutus Shou Wu Pian, kiinalainen kasviperäisten tuotteiden johdettu Polygonum multiflorum. Ann Intern Med 200; 140: E589-90.

Oerter Klein KO, Janfaza M, Wong JA, Chang RJ. Estrogeenin biologinen aktiivisuus in Fo-Ti ja muut yrtit käytetään niiden estrogeenin kaltaisia ​​vaikutuksia, joka määritetään rekombinanttisolun biomäärityksellä. J Clin Endocrinol Metab 200; 88: 4077-9 ..

Panis B, Wong DR, Hooymans PM, De Smet PA, Rosias PP. Toistuva toksinen hepatiitti valkoihoinen tyttö liittyvä käyttöön Shou-Wu-Pian, kiinalainen rohdosvalmiste. J Pediatr Gastroenterol Nutr 200; 41: 256-8.

Park GJ, Mann SP, Ngu MC. Akuutti hepatiitti aiheuttama Shou-Wu-Pian, rohdosvalmiste johdettu Polygonum multiflorum. J Gastroenterol Hepatol 200; 16: 115-7.

Sklar S, et ai. Lääkehoito seulonta järjestelmä. Indianapolis, IN: First Data Bank 99,1-99. 2 toim.

UK lääkevalvontaviranomaiselle Regulatory Agency. Polygonum multiflorum ja maksareaktioita. Huhtikuussa 2006. Saatavissa: www.mhra.gov.uk/home/idcplg?IdcService= SS_GET_PAGE & useSecondary = true & ssDocName = CON2023590 & ssTargetNodeId = 833 (Käsiksi 10 toukokuu 2006).

Unger M, Frank A. samanaikainen määrittäminen estävä vaikutus yrttiuutteet aktiivisuudesta kuusi suurta P450-entsyymien avulla nestekromatografia / massaspektrometria ja automatisoitu verkossa uuttamalla. Rapid Commun Mass Spectrom 200; 18: 2273-81.

Young DS. Vaikutukset Drugs Kliiniset Laboratoriotutkimukset 4th ed. Washington: AACC Press, 1995.

Zhang CZ, Wang SX Zhang Y, et ai. In vitro estrogeenisiä toimintaa kiinalaisten lääkekasvien perinteisesti käytetty hallintaan vaihdevuosioireita. J Ethnopharmacol 200; 98: 295-300.

Natural Lääkkeet kattava tietokanta Consumer versio. katso Natural Lääkkeet kattava tietokanta Professional Version. A terapeuttinen Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, C-vitamiini, masennus