gerd ennaltaehkäisy: ruoka ja elämäntapaneuvonta

Elintapojen muutokset voivat joskus estää oireita refluksitauti, tai GERD, krooninen muoto närästys. Tärkein syy GERD on, että alemman ruokatorven sulkijalihaksen, joka sijaitsee missä ruokatorven liittyy mahan, on heikko tai rentouttaa sopimattomasti.

Koska rasvaisia ​​ruokia, rahapajat, suklaata, alkoholia, nikotiinia ja kofeiinia juomat, kuten kahvi tai cola, rentoutua alemman ruokatorven sulkijalihaksen, saatat pystyä vähentämään happorefluksin koet välttämällä näitä elintarvikkeita. Virvokejuomia, sitrushedelmien ja mehut, mausteinen elintarvikkeet, ja tomaattikastiketta voi ärsyttää limakalvon ruokatorveen ja tekevät vaikutukset GERD ankarampi. Leikkaaminen näiden elintarvikkeiden auttaa joitakin ihmisiä, joilla on GERD.

Lue lisää GERD

Perusasiat

oireet

Diagnoosi ja hoito

ennaltaehkäisy

Voit vähentää refluksi lopettamalla tupakoinnin, löysiä vaatteita, syö pienempiä aterioita, ei makuulla vähintään kolme tuntia sen jälkeen, kun syöt, ja laihdutus jos olet ylipainoinen. Jotkut ihmiset pystyvät estämään oireiden yöllä nostamalla pään heidän vuode 6 tuuman lohkoja tai nukkumassa erityisellä kiilamainen tyyny joka nostaa yläosa kehon. Sleeping vasemmalla puolella voi myös vähentää oireita.

Jotkut lääkkeet, kuten pillereitä ja lääkkeitä osteoporoosi, saattavat aiheuttaa refluksi ja närästys sivuvaikutuksena. Jos lääkkeitä käytät näyttää olevan syy närästys, keskustele lääkärin kanssa muita lääkkeitä voit ehkä käyttää sen sijaan. Älä lopeta Reseptilääkkeiden kunnes keskustella lääkärisi kanssa.

LÄHTEET

National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Merck Medicus.

Sharma, P. N Engl J Med 24. joulukuuta, 2009.

Valkoinen-Jensen, F. N Engl J Med 13. lokakuuta 2011.

Academy of astma, allergiat ja immunologian verkkosivuilla.

Richter JE. Gastroenterol Clin North Am 1. syyskuuta, 2007.