hemorrhoidectomy peräpukamat

Hemorrhoidectomy on leikkaus poistaa peräpukamat. Sinulle annetaan yleisanestesiaa tai spinaalipuudutus jotta et tunne kipua.

Leikkaus voidaan tehdä veitsellä (skalpelli), työkalu, joka käyttää sähköä (cautery kynä) tai laseria.

Toiminta on yleensä tehdään leikkaus keskustassa. Olet todennäköisesti mennä kotiin samana päivänä (avohoito).

On menettely, joka käyttää pyöreä nidonta laite poistaa hemorrhoidal kudosten ja sulje haavan. Ei viilto tehdään. Tässä menettelyssä, hemorrhoid nostetaan ja sitten “nitoa” takaisin paikalleen peräaukkokanavaan. Tämä leikkaus on nimeltään nidottu hemorrhoidopexy. Ihmiset, jotka ovat niitata leikkaus voi olla vähemmän kipua leikkauksen jälkeen kuin ihmiset, jotka ovat perinteisiä hemorrhoid leikkausta. Mutta nitoa leikkaus on kalliimpaa. Ja ihmiset, jotka ovat niitata leikkaus ovat todennäköisesti on peräpukamia tulla takaisin ja tarvitsevat leikkausta uudelleen. 1

Heti leikkauksen, kun olet vielä anestesiassa, sinulle annetaan pitkävaikutteisena puudute. Sen pitäisi kestää 6-12 tuntia, jolloin kipua lievittävä leikkauksen jälkeen. Jos et aio yöpyä sairaalassa leikkauksen jälkeen, voit jättää vasta anestesian kuluu pois ja olet virtsasi. Kyvyttömyys virtsata (virtsaumpi) joskus tapahtuu, koska turvotus (edeema) kudoksiin tai kouristus lantion lihaksia; Jonkun pitäisi ajaa sinut kotiin.

Doppler-ohjattu hemorrhoidectomy on menettely, joka käyttää laajuus erityisellä koetin paikantaa hemorrhoidal verisuonia siten, että vähemmän kudos on poistettu. Jotkut tutkimukset osoittavat, että se on vähemmän kivulias, mutta pidemmän aikavälin tutkimuksia tarvitaan verrata sitä muihin menettelyihin. 1

Recovery kestää noin 2-3 viikkoa.

Hemorrhoidectomy on sopiva, kun on

Leikkaus yleensä kovettuu hemorrhoid. Mutta pitkän aikavälin menestys peräpukamaleikkausta riippuu paljon siitä, kuinka hyvin pystyt muuta päivittäistä suolen välttämään ummetus ja straining. Noin 5 potilaalla 100 on peräpukamia palata leikkauksen jälkeen. 2

Kipu, verenvuoto, ja kyvyttömyys virtsata (virtsaumpi) ovat yleisimpiä sivuvaikutuksia hemorrhoidectomy.

Muita melko harvinaisia ​​riskejä ovat seuraavat

Onnistuminen hemorrhoidectomy riippuu paljon kykyä tehdä muutoksia päivittäin suolen tehdä ohimennen ulosteet helpompaa. Hemorrhoidectomy voi antaa paremman pitkän aikavälin tuloksia kuin menettelyjä, jotka katkaista verenkiertoa peräpukamat (fiksatiivissa menettelyt). Mutta leikkaus on kalliimpaa, on suurempi riski komplikaatioihin, ja yleensä on enemmän tuskallista.

Useimmat sisäiset peräpukamat parantaa (he saavat pienempiä ja epämukavuus vähenee) joko kotihoidossa tai kiinnitysainetta menettelyjä. Kun verrataan leikkausta, kiinnitysainetta menettelyihin kuuluu vähemmän riskejä, ovat vähemmän kivuliaita, ja vaativat vähemmän aikaa pois työstä ja muuta toimintaa.

Leikkaus ei suositella pienille sisäiset peräpukamat (ellet myös suuria sisäisiä peräpukamia tai sisäinen ja ulkoinen peräpukamat).

Laserit ovat usein mainostetaan olevan vähemmän kivulias, nopeammin paranevia tapa poistaa peräpukamat. Mutta mikään näistä väitteistä ovat osoittautuneet. Laserit ovat kalliimpia kuin perinteisiä tekniikoita. Toimenpide kestää kauemmin, ja se voi aiheuttaa syviä kudosvaurioita.

Täytä leikkaus tiedot (PDF) (Mikä on PDF-asiakirja?), Joiden avulla voit valmistautua tähän leikkaukseen.

Voit odottaa jonkin verran kipua leikkauksen jälkeen. Jos lääkäri antoi sinulle reseptiä kipulääkettä, ota se määrätty. Kysy lääkäriltä, ​​mitä over-the-counter lääkkeet ovat turvallisia; Jotkut verenvuoto on normaali, varsinkin ensimmäinen suolen leikkauksen jälkeen; Muutaman päivän kuluttua leikkauksesta, juoda nesteitä ja syödä bland ruokavaliota (tavallinen riisi, banaanit, kuivaa paahtoleipää tai keksejä, omenasosetta). Sitten voit palata tavalliseen elintarvikkeita ja vähitellen lisätä määrä kuitua ruokavalioosi; Voit hakea puuduttavaa lääkkeitä ennen ja jälkeen suoliston särkyyn; Kylmävaraajia levitetään peräaukon alueella voi vähentää turvotusta ja kipua; Usein liottaminen lämpimässä vedessä (SITZ kylpyammeet) lievittää kipua ja lihaskouristuksia; Jotkut lääkärit voivat suositella ottamaan antibiootti (kuten metronidatsoli) leikkauksen jälkeen tartuntavaaran ja vähentää kipua; Lääkärit suosittelevat, että otat ulosteesta pehmennysaineet, jotka sisältävät kuitua auttaa tekemään suolen sileä. Kovia aikana suoliston voi aiheuttaa peräpukamat palata; Follow-up tentit kirurgi tavallisesti tehdään 2-3 viikkoa leikkauksen jälkeen Tarkista ongelmat.

Lumb KJ, et al. (2010). Nidotut vs. tavanomainen leikkaus peräpukamat. Cochrane Database of Systematic Arvostelut (9).

Society for Surgery ruuansulatuskanavan (2008). SSAT Patient Care Ohjeet: Kirurginen hoito peräpukamat. Saatavilla verkossa: http: //www.ssat/cgi-bin/hemorr.cgi.

Anne C. Poinier, MD – Sisäinen Medicin; Kenneth Bark, MD – General Surgery, Colon ja peräsuolesta Surgery

14 marraskuu 2014

Lähetä itsellesi linkki ladata sovelluksen.

Erittäin suuret sisäiset peräpukamat; Sisäinen peräpukamia että vielä aiheuttaa oireita jälkeen nonsurgical hoito; Suuri ulkoinen peräpukamia, jotka aiheuttavat merkittävää epämukavuutta ja vaikeuttavat pitää peräaukon alueella puhtaana; Sekä sisäiset että ulkoiset peräpukamat; Oli muita hoitoja peräpukamat (esimerkiksi kuminauha ligation), jotka ovat epäonnistuneet.

Verenvuoto peräaukon ovat; Kokoelma verta kirurgisen alueen (hematooma; Kyvyttömyys hallita suolen tai rakon (pidätyskyvyttömyys, Infektio kirurgisen ovat; Stool loukkuun peräaukkokanavaan (ulostetukkeuma)

Odota…

Ahtauma (ahtauma) peräaukon cana; Toistumisen hemorrhoid; Epänormaali passage (avanne), joka muodostaa välillä peräaukon tai peräsuolen kanava ja toinen on; Peräsuolen esiinluiskahdus, joka tapahtuu, kun peräsuolen limakalvon luiskahtaa ulos peräaukon