ibrutinib

Ibrutinib on syöpä lääkitys, joka häiritsee kasvua ja syöpäsolujen leviämistä elimistössä.

Ibrutinib hoidetaan Manttelisolulymfooman (MCL) tai krooninen lymfosyyttinen leukemia (KLL), jotka ovat jo saaneet ainakin yhden muun syövän lääke ilman onnistunutta hoitoa.

Ibrutinib käytetään myös KLL: n hoitoon ihmisiä 17p deleetio tai Waldenströmin makroglobulinemia, vaikka he eivät ole koskaan saaneet aikaisempaa hoitoa.

Ibrutinib hyväksyttiin hoitoon Manttelisolulymfooman Yhdysvaltain Food and Drug Administration (FDA) periaatteella “nopeutettu” -periaatteella. Kliinisissä tutkimuksissa kasvaimet vastasi tätä lääkettä. Ei kuitenkaan ole osoitettu, että ibrutinib voi parantaa oireita tai pidentää elinaika.

Ibrutinib voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääketieteen etiketissä ja pakkauksessa. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat noin kaikki sairaudet, allergiat, ja kaikki lääkkeet käytät.

Sinun ei tule käyttää ibrutinib jos olet allerginen sille.

Varmistaaksesi ibrutinib on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

munuaissairaus

maksasairaus

aktiivinen infektio

verenvuoto tai veren hyytymistä häiriö, kuten hemofilia

sydämen rytmihäiriöistä

riskitekijöitä sydänsairaus (kuten diabetes, tupakointi, ylipaino, joilla on korkea verenpaine tai korkea kolesteroli)

jos otat verenohennuslääkettä (varfariinia, Coumadin, Jantoven); tai

jos olet äskettäin leikattu.

Käyttämällä ibrutinib saattaa lisätä riskiä sairastua muiden syöpien, kuten ihosyöpä. Kysy lääkäriltäsi erityisiä riskejä.

Älä käytä ibrutinib jos olet raskaana. Se voisi vahingoittaa sikiötä. Käyttää tehokasta ehkäisyä, ja kerro lääkärille, jos tulet raskaaksi hoidon aikana.

Ei tiedetä, onko ibrutinib joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää lääkkeen käyttämisen.

Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Ota lääke täysi lasillinen vettä. Juo runsaasti nesteitä kun käytät ibrutinib.

Ibrutinib otetaan yleensä kerran päivässä. Ota lääke samaan aikaan joka päivä.

Älä murskata, pureskella, jakaa tai avata ibrutinib kapseli. Niele se kokonaisena.

Jos tarvitset leikkausta tai hammashoidon, kerro kirurgi tai hammaslääkäri etukäteen, että käytät ibrutinib. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen lyhyen aikaa.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta. Pidä pullo tiiviisti suljettuna, kun se ei ole käytössä.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Pyrittävä hätätilanteissa sairaanhoidosta, tai soita Poison Help rivi 1-800-222-1222.

Greippi ja greippimehu voivat olla vuorovaikutuksessa ibrutinib ja aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Vältä greippi tuotteiden ottaen ibrutinib. Myös välttää syömistä Sevillan appelsiinit ja marmeladeja tehty näitä.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Lopeta ibrutinib ja kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

rintakipua ja vakavia huimausta, nopea tai epäsäännöllinen sydämen lyönnit, hengitysvaikeuksia, tunne, kuten voisivat kulkea ulos

vaikea tai jatkuva ripuli

kuume, ikenien turvotusta, kivulias suun haavaumat, kipua nielemisen, iho haavaumat, kylmä tai flunssan oireet, yskä, hengitysvaikeudet

kalpea iho, helposti mustelmia, epätavallinen verenvuoto (nenä, suu, vagina, tai peräsuolen), violetti tai punainen nuppineulanpiston läikät ihon

vakava heikkous tai huimausta, sekavuutta, puhevaikeudet, pitkittynyt päänsärky

merkkejä verenvuotoa ruoansulatuskanavassa – kova mahakipu, vaaleanpunainen tai ruskea virtsa, mustia tai verisiä ulosteita, tai jos veriysköksiä tai oksentaa, joka näyttää kahvinporot

kasvainmerkkien solun jakautuminen – alaselän kipu, verta virtsassa; tunnottomuus tai kihelmöintiä ympärillä suussa; lihasheikkoutta tai tiukkuus; nopea tai hidas syke, heikko pulssi; tai

munuaisvaivoja – vähän tai ei lainkaan virtsaamista; kivulias tai vaikea virtsaaminen; turvotusta jalkojen tai nilkkojen; väsymystä tai hengenahdistusta.

Yhteinen haittavaikutuksia ovat

kalpea iho, helposti mustelmia tai verenvuotoa, kuume, vilunväristykset, flunssan oireet

pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ripuli, ummetus, ruokahaluttomuus

kylmä oireita, kuten nenän tukkoisuus, aivastelu, kurkkukipu

hengästyneisyys

väsymys

turvotusta jaloissa tai jalat

ihottuma; tai

lihaskipu, luukipu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia FDA 1-800-FDA-1088.

Tavanomainen aikuisen annos lymfooma

Aloitusannos: 560 mg suun kautta kerran päivässä; Kommentti: Annoksen muuttaminen saattaa olla tarpeen haittavaikutusten .; Käyttö: potilailla, Manttelisolulymfoomaa (MCL), jotka ovat saaneet vähintään yhtä aiempaa hoitoa.

Tavanomainen aikuisen annos Krooninen lymfosyyttinen leukemia

Aloitusannos: 420 mg suun kautta kerran päivässä; Kommentti: Annoksen muuttaminen saattaa olla tarpeen haittavaikutusten .; Käyttö: hoito kroonista lymfaattista leukemiaa (KLL), jotka ovat saaneet vähintään yhtä aiempaa hoitoa tai KLL kanssa 17p deleetio.

Tavanomainen aikuisen annos non-Hodgkinin lymfooma

Aloitusannos: 420 mg suun kautta kerran päivässä; Kommentti: annostuksen säätö tätä lääkettä ei tarvita potilailla, joille tehdään Plasmafereesin, annosmuutokset saattavat olla tarpeen haittavaikutusten .; Käyttö: potilaiden hoidossa Waldenströmin makroglobulinemiasta.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa ibrutinib, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

 Cerner Multum, Inc. Versio: 2.04. Muutettu viimeksi: 27.02.2015, 12:59:24.