ibrutinib

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Käyttää ibrutinib

Farmakologiset Luokka: tyrosiinikinaasi-inhibiittori

ibrutinib on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä ibrutinib seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio ibrutinib tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille ibrutinib lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta ibrutinib vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin olla ei-toivottuja vaikutuksia (esimerkiksi eteisvärinä, kohonnut verenpaine, infektiot, ripuli), mikä voi edellyttää varovaisuutta, jos potilas ibrutinib.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Ennen ibrutinib

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät ibrutinib, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä ibrutinib tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä ibrutinib tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen ibrutinib, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät ibrutinib, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön ibrutinib. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava ibrutinib täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

ibrutinib mukana pakkausselosteen. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Ota ibrutinib samaan aikaan joka päivä.

Niele kapseli kokonaisena vesilasillisen. Älä avaa, purista, tauko, tai pureskella.

Älä syö greippiä tai Sevillan appelsiineja tai juoda greippimehua käytät ibrutinib.

Annoksen ibrutinib on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta ibrutinib. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää ibrutinib, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Oikea käyttö ibrutinib

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä kun käytät ibrutinib. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä ibrutinib raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää käyttäessäsi ibrutinib pitää saamasta raskaaksi. Jos luulet olevasi raskaana, kerro heti lääkärille.

ibrutinib saattaa aiheuttaa verenvuotoa ongelmia. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet verinen tai musta, tervainen ulosteet, punainen tai tummanruskea virtsa, vaikea vatsakipu, epätavallinen verenvuoto, mustelmat tai heikkous, tai oksentelua veren tai materiaalia, joka näyttää kahvinporot.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät ibrutinib. Saatat joutua lopettamaan ibrutinib useita päiviä ennen ja sen jälkeen, kun leikkaus.

Soita heti lääkärille, jos sinulla on yskä, joka ei mene pois, laihtuminen, yöhikoilu, kuume, vilunväristykset, tai flunssan kaltaisia ​​oireita, kuten vuotava tai tukkoinen nenä, päänsärky, näön hämärtyminen, tai tunne yleensä huonosti . Nämä voivat olla oireita infektio.

Ibrutinib voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

ibrutinib voi aiheuttaa eteislepatus tai eteisvärinä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet nopea tai epäsäännöllinen sydämen lyönnit, hengitysvaikeuksia, pyörrytystä, huimausta tai pyörtymistä käytön jälkeen ibrutinib.

Käyttämällä ibrutinib saattaa lisätä riskiä saada uusia syöpiä, kuten ihosyöpä. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolestunut tämän riskin.

Varotoimet Vaikka käyttäminen ibrutinib

ibrutinib voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita kutsutaan tuumorilyysioireyhtymän. Lääkäri voi määrätä lääkettä estämään tämän. Soita heti lääkärille, jos sinulla on lasku tai muutos virtsan määrä, nivelkipu, jäykkyys tai turvotus, alaselässä, sivu- tai vatsakipu, nopea painonnousu, jalkojen turvotus tai sääret, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

ibrutinib Side Effects

ibrutinib

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Krooninen lymfosyyttinen leukemia Rituxan, rituksimabi, syklofosfamidi, Cytoxan, Imbruvica, klorambusiilin

Waldenström makroglobulinemia Imbruvica

Non-Hodgkinin lymfooma metotreksaatti, Rituxan, rituksimabi, syklofosfamidi, Cytoxan, vinkristiini

Manttelisolulymfooma Rituxan, syklofosfamidi, rituksimabi, Revlimid, Cytoxan, Velcade