ipilimumab laskimoon

Ipilimumab voi aiheuttaa vakavia ja kuolemaan johtavia immuunivälitteisessä aiheuttamia epätoivottuja vaikutuksia T-solujen aktivoitumista ja lisääntymistä, johon voi liittyä mikä tahansa elinjärjestelmän ja ilmeinen hoidon aikana tai viikoista kuukausiin hoidon lopettamisen jälkeen. Yleisimmät vakavat reaktiot ovat enterokoliitti, hepatiitti, ihottuma (mukaan lukien toksinen epidermaalinen nekrolyysi), neuropatia, ja hormonihäiriö. Arvioidaan potilaiden merkkien / oireiden vakavia reaktioita ja arvioida kliiniset kemiat (esim maksa-arvot, Kilpirauhasarvoissa) lähtötilanteessa ja ennen kutakin annosta. Pysyvästi lopettaa ipilimumab ja aloittaa systeemistä suuriannoksista kortikosteroidihoitoa vaikean immuunivälitteisen reaktioita.

Käyttää ipilimumab

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Farmakologiset Luokka: monoklonaalinen vasta-aine

ipilimumab on tarkoitus antaa vain tai sen välittömästä lääkärin valvonnassa.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä ipilimumab seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio ipilimumab tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille ipilimumab injektion lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä ipilimumab injektion vanhuksilla.

Ennen ipilimumab

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön ipilimumab. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle ipilimumab. ipilimumab annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon. Se on annettava hitaasti, joten neula pysyy paikallaan vähintään 90 minuuttia.

ipilimumab annetaan yleensä joka 3 viikko yhteensä 4 annosta. Lääkäri voi säätää kuinka usein saat ipilimumab tai kuinka kauan infuusio voi kestää.

ipilimumab mukana Lääkitys Guide. On erittäin tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tiedon. Muista kysyä lääkäriltä mitään et ymmärrä.

ipilimumab on annettava kiinteän aikataulun. Jos annos jää tai unohda käyttää lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin ohjeita.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että ipilimumab toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Koliitti (paksusuolitulehdus) saattaa esiintyä ipilimumab. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on vatsakipua tai arkuus, vetistä tai veristä ripulia, tai kuumetta saatuaan lääkettä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalean uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä ipilimumab. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihomuutoksia, vaikea akne tai ihottuma; haavaumat tai haavaumia iholla tai kuume tai vilunväreet, kun saat ipilimumab.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on epätavallinen heikkous aseiden tai jaloissa tai polttava, puutumista, pistelyä, tai kivulias tunne käsivarsien, käsien, jalkojen tai jalat. Nämä voivat olla oireita vakava lihas ja hermo ongelma.

Vakavia ongelmia aivolisäkkeen tai kilpirauhasen toimintahäiriö (hormoni rauhaset) saattaa ilmetä saat ipilimumab. Kerro lääkärille, jos alkaa ottaa jatkuvan tai epätavallisia päänsärkyä, mielialan tai käyttäytymisen (esim ollessa ärtyisä tai huonomuistinen); pyörrytystä, huimausta tai pyörtyminen, epätavallinen hitaus tai painon nousu.

Tarkista lääkäriltä heti, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia käsittelyssä, silmäkipu, tai minkä tahansa muun näkökannan muutos tapahtuu, kun saat ipilimumab. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Oikea käyttö ipilimumab

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Melanooma, Metastasoitunut Opdivo, nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, Yervoy, ipilimumab, Mekinist, vemurafenib, dabrafenib, Zelboraf, PegIntron, trametinib

Melanooma Opdivo, nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, dakarbatsiini, Yervoy, ipilimumab, interferoni alfa-2b, PegIntron, aldesleukiini, introni A, Sylatron

Varotoimet Vaikka käyttäminen ipilimumab

ipilimumab Side Effects

ipilimumab