karttakieli: syyt ja hoidot

Oral Health Trends

Karttakieli on nimi edellytys, joka on saanut nimensä sen kartta-ulkonäkönsä yläpinnalla ja kielen sivuilla. Se voi esiintyä muilla suussa, samoin.

Sinulta helpottunut tietää, että karttakieli on vaaraton, hyvänlaatuinen edellyttäen, että ei ole sidoksissa mihinkään infektio tai syöpä. Kaksi muuta nimiä karttakieli ovat hyvänlaatuisia vaeltavia kielitulehdusta ja ihon punoitus.

Et todennäköisesti usein ajattelevat hammaslääketieteen ja urheilun samaan hengenvetoon, mutta Oakland, Kalifornia-pohjainen hammaslääkäri Eric Yabu, DDS, varmasti tekee. Yabu tekee kaksinkertainen velvollisuus kuin joukkue hammaslääkäri varten liikuntalääketieteen ohjelman University of California, Berkeley, jossa hän tehtävänä on tehdä mukautettuja suun suojukset urheilijoille sekä tarjoaa ensiapua. Kaukana pelikenttä, Yabu, joka on myös avustaja kliininen professori Kalifornian yliopistossa, San Francisco, näkee potilaiden …

Vaikuttavat noin 1%: sta 3% ihmisistä, karttakieli voi näkyä missä tahansa iässä. Kuitenkin se yleensä vaikuttaa keski-ikäisiä tai vanhempia aikuisia useammin. Se näyttää olevan yleisempää naisilla kuin miehillä.

Ilmaisin merkkejä karttakieli ovat epäsäännöllisiä, sileä, punaisia ​​laikkuja osiin kielen. Nämä paikkaukset voi

Et ehkä tiedä, että olet karttakieli kunnes hammaslääkäri tai muu terveydenhuollon tarjoaja diagnoosit se aikana suullinen tentti.

Noin 10 henkilöä, joilla karttakieli voi olla lievä epämukavuutta tai polttavaa tai tuskallinen tunne. Tämä on usein herkkyys aineita, kuten

Karttakieli tapahtuu, kun osat kielen puuttuvat kerrosta pieniä kuoppia kutsutaan pötsinystyt. Ne yleensä kattaa koko ylin kerros kielen. Miksi menettää nämä pötsinystyt kanssa karttakieli? Kukaan ei tiedä varmasti. Koska karttakieli taipumus ajaa perheissä, genetiikka voi olla yhteinen linkki.

Karttakieli on nähty useammin ihmisiä, joilla on psoriasis ja ne, joilla Uurrekieli. Vuonna Uurrekieli, halkeamia ja urat näkyvät yläosien ja kielen sivuilla.

Seeing hammaslääkäri tai lääkäri on paras tapa sulkea pois vakavampi ongelma. Useimmissa tapauksissa hän voi diagnosoida karttakieli kuvauksesta oireesi ja tarkastelemalla suun ja kielen. Voit joutua testejä sulkea pois muita sairauksia.

Useimmissa tapauksissa mitään kipua tai epämukavuutta paranee ilman hoitoa. Mutta jos sinulla on vaikea, jatkuva kipu, lääkitys voi auttaa. Nämä ovat esimerkkejä siitä, mitä lääkärin tai hammaslääkärin saattaa määrätä

Jos mietit noin vaiheita voit jouduttaa oireiden lievittämiseen, kokeile rajoittamalla näitä aineita tai välttää ne kokonaan

Katso Kuvia Top ongelmia suussa

LÄHTEET

NetWellness Consumer Health Information: “Yhteinen Suu ja kieli toimitusehdot.”

OhioHealth verkossa: “Maantieteellinen kieli.”

Academy of Oral & Maxillofacial patologia: “karttakieli.”

Sinä \ ‘ll löytää vihjeitä sekä viimeisimmät uutiset ja tutkimusta Oral Health.

Olet tällä hetkellä

Vain 18,5% monia ihmisiä maailmassa koskaan hammaslankaa. Olet puuttuu ulos yksinkertainen tapa tehdä iso ero suun terveyttä. Riippumatta siitä, miten hyvin harjalla, plakin silti muodostaa hampaiden väliin ja pitkin ikeniä. Floss poistaa ruokaa loukkuun hampaiden välissä ja poistaa elokuva bakteerien joka muodostaa siellä ennen se kääntyy plakkia, joka voi aiheuttaa ikenien tulehdus (ientulehdus), onteloita, ja hampaiden irtoamiseen. Kokeile hammaslangan vain yhden hampaan päästä alkuun.

Olet yksi 31% monet ihmiset maailmassa, jotka eivät hammaslankaa päivittäin. Olet puuttuu ulos yksinkertainen tapa tehdä iso ero suun terveyttä. Riippumatta siitä, miten hyvin harjalla, plakin silti muodostaa hampaiden väliin ja pitkin ikeniä. Hammasharja harjakset eivät yksin voi puhdistaa tehokkaasti näiden ahtaissa paikoissa. Hammaslangan poistaa jopa 80% elokuvan, joka kovettuu plakkia, joka voi aiheuttaa ikenien tulehdus (ientulehdus), onteloita, ja hampaiden irtoamiseen. Tavoite 3 päivää!

Olet yksi 31% monet ihmiset maailmassa, jotka eivät hammaslankaa päivittäin, mutta olet hyvin matkalla tekemään myönteinen vaikutus hampaita ja ikeniä. Riippumatta siitä, miten hyvin harjalla, plakin silti muodostaa hampaiden väliin ja pitkin ikeniä. Hammasharja harjakset eivät yksin voi puhdistaa tehokkaasti näiden ahtaissa paikoissa. Hammaslangan poistaa jopa 80% elokuvan, joka kovettuu plakkia, joka voi aiheuttaa ikenien tulehdus (ientulehdus), onteloita, ja hampaiden irtoamiseen. Tähtää kaikki 7 päivää!

Vain 50,5% monet ihmiset maailmassa hammaslankaa päivittäin, ja hyvä sinulle, että olet yksi niistä! Riippumatta siitä, miten hyvin harjalla, plakin silti muodostaa hampaiden väliin ja pitkin ikeniä. Hammasharja harjakset eivät yksin voi puhdistaa tehokkaasti näiden ahtaissa paikoissa. Hammaslangan poistaa jopa 80% elokuvan, joka kovettuu plakkia, joka voi aiheuttaa ikenien tulehdus (ientulehdus), onteloita, ja hampaiden irtoamiseen. Onnittelut hyvää suun terveyttä tapa!

Löydät vihjeitä sekä viimeisimmät uutiset ja tutkimusta Oral Health.

LÄHTEET

Dental Association, terveet ihmiset 2010