kasvua ja kehitystä, iät 11-14 vuosi-mitä odottaa

Nopeasti muuttuvat elimet, sekavuus, jännitystä, uusia sosiaalisia tilanteita, ja lisääntynyt päättelykykyään tehdä iät 11-14 jännittävä ja joskus haasteellista aikaa lapsille ja vanhemmille. Katselu lapsesi vähitellen kypsä on hämmästyttävä prosessi. Lisäksi voidaan hämmentävä vanhemmille, jotka saattavat ihmetellä aikana tämä siirtymävaihe, “Onko minulla lapsi tai aikuinen?” Koska kumpikaan ei ole asia, sinun täytyy jatkuvasti neuvotella suhteesi ja oppia kehittyvän nuoren.

Mitä meidän kaikkien täytyy tietää hinkuyskä (pertussis)? kysyi epidemiologi Tom Clark, MD, MPH, CDC: n National Center for Immunisaatio ja Hengityssairaudet; Mikä on hinkuyskä; Hinkuyskä on bakteeri-infektio, joka on erittäin tarttuva, ja se on myös rokotteen ehkäistävissä. Erityisesti nuorille lapsille ja rokottamattomat ihmiset, se aiheuttaa vakavan yskää, mikä on syy nimi “hinkuyskä, Millainen infektio aiheuttaa hinkuyskää, Se on …

Fyysinen kehitys. Kasvu puuskittain esiintyä nuoren vuotta, alkaen noin 11-vuotiaana tytöillä ja noin 13-vuotiaana pojilla. Tämä nopea kasvu yleensä edeltää tai tukee murrosikää, kun sukupuolen ominaisuuksia alkaa kehittyä. On tärkeää vakuuttaa lapselle, että hänen fyysinen kehitys on kunnossa, riippumatta siitä, onko murrosiän näyttävät esiintyvän aikaisemmin tai myöhemmin kuin keskimäärin; Kognitiivinen kehitys. Tämä on prosessi, jossa aivot kehittää kykyä ajatella, oppia, syy, ja muistaa. Nuoret tyypillisesti ajatella konkreettisesti, mutta alkavat vähitellen ymmärtää abstrakteja ja symbolinen käsitteitä. Vaikka he ymmärtävät pitkän aikavälin vaikutuksia, ne eivät useinkaan hyväksy sitä, että ne voidaan henkilökohtaisesti vaikuttaa niihin. Esimerkiksi nuoret tietäisivät, että liikaa auringolle altistuminen voi aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista ja ihosyöpää, mutta monet eivät hyväksy sitä, että tämä voi tapahtua heille; Emotionaalisen ja sosiaalisen kehityksen. Yrittäessään perustaa yksilöllisyyttään, nuoret tyypillisesti pesäeron vanhemmista ja mieluummin olla ystävien kanssa, hengailua omissa huoneissaan tai musiikin kuunteluun. On tärkeää jatkaa sisällyttää ne perhetapahtumia vaikka tavata vastustusta. Perhe toiminta auttaa nuoria kehittämään vahvan itsetunnon. Tämä on erityisen tärkeää aikana, jolloin emotionaaliset ja sosiaaliset vaikutukset murrosiän voi vaikuttaa minäkuvan; Aistien ja motorista kehitystä. Nuoret voivat olla hieman hankala tai kömpelö. Niiden aivot tarvitsevat aikaa sopeutua enää raajat ja isompi elimissä. Jos haluat parantaa koordinointia ja luoda terveellisiä elämäntapoja, säännöllisyyden edistämiseksi kohtuullinen liikunta.