kasvukipuja lapsilla: syyt, oireet ja hoito

Ovatko särkevät jalat pitää lapsen hereillä yöllä? Hän voi olla kasvukipuja.

Kasvukipuja ovat kouristelua, särkevät lihaskivut, että jotkut esikoululaisten ja preteens tuntuu molemmissa jaloissa. Kipu esiintyy yleensä myöhään iltapäivällä tai iltaisin. Mutta se voi aiheuttaa lapselle herätä keskellä yötä.

Tärkeätä; On mahdollista, että pääluokkaan Raportin Fenyyliketonuria ei ole nimi odotitte. Tarkista synonyymit listaus löytää vaihtoehtoinen nimi (t) ja häiriö osa-alue (t), jota tässä raportissa.

Kasvukipuja alkavat yleensä varhaislapsuudessa, noin ikä 3 tai 4. Ne ovat yleensä iskeä uudelleen vuotiaille lapsille 8-12.

Huolimatta nimi “kasvukipuja”, ei ole olemassa vahva näyttö siitä, että kasvukipuja liittyvät kasvu puuskittain.

Sen sijaan, kasvukipuja voi yksinkertaisesti olla lihassäryt koska kova lapsuuden toimintaa, joka voi pukea lapsen lihaksia ulos. Näitä toimintoja ovat käynnissä, hyppy, ja kiipeilyä. Kasvukipuja näyttävät olevan yleisempiä kun lapsi on erityisen koko päivän urheilua.

Kasvukipuja ovat erilaiset kaikille. Jotkut lapset ovat paljon tuskaa, toiset eivät. Useimmat lapset eivät ole kipua joka päivä.

Kasvukipuja voi tulla ja mennä. Ne voidaan kokea kuukausia tai jopa vuosia. Useimmat lapset selvitä kasvukipuja muutaman vuoden sisällä.

Kipu on yleensä tuntuvat myöhään iltapäivällä ja illalla juuri ennen illallista aika, ja ennen nukkumaanmenoa. Jalka kivut voi satuttaa niin paljon, että he saattavat herättää lapsesi nukkumaan.

Jos lapsi näyttää täysin hieno aamulla, älä nopeasti ajatella hän teeskenteli. Kasvukipuja häviävät aamulla. Ne eivät yleensä häiritse lapsen kykyä urheilemaan tai olla aktiivinen.

Yleensä kasvukipuja tuntuvat molemmissa jaloissa, varsinkin edessä reisien, takaosan jalkojen (vasikat), tai takana polvet.

Tutkimukset osoittavat, että lapset, jotka ovat kasvukipuja saattavat olla herkempiä kivulle. Lapset, joilla on kasvukipuja ovat myös todennäköisemmin päänsärkyä ja vatsakipuja.

Lääkäri voi yleensä diagnosoida kasvukipuja tarkastelemalla lapsen ja kysellä hänen sairaushistoria ja oireita. On tärkeää sulkea pois muita mahdollisia syitä kipu ennen diagnoosia kasvukipuja. Tämän vuoksi on tärkeää nähdä lääkäriin, jos luulet lapsellasi kasvukipuja tai raajoissa.

Jos lapsi on kasvukipuja, lääkäri ei näe mitään epänormaalia fyysinen tentti. Veriarvot ja röntgensäteilyä ei yleensä tarvita tässä tapauksessa.