keloid arpia

Jotkut arvet kasvavat muhkurainen ja suuremmat kuin haavan niitä paranemista. Tätä kutsutaan keloid arpia. Se voi tapahtua kenelle tahansa, mutta on yleisempää henkilöillä, joilla tumma iho, kuten ihmiset Afrikkalainen, Afrikkalainen-Karibian ja Etelä-Intian yhteisöjä.

Kehon kudosten luontaisesti korjaa itsensä jos se on vahingoittunut. Tämä paranemisprosessia voi aiheuttaa arpia näkyvän.

Jos iho on rikki (esimerkiksi leikata, purra, naarmu, polttaa, aknea tai lävistyksiä), keho tuottaa enemmän nimisen proteiinin kollageenia.

Hypertrofiset arvet ovat toinen tyyppi esille arpi, joka voi myös rajoittaa liikkumista.

Mitä Keloidit?

Toisin Keloidit, ne ovat koko alkuperäisen haavan.

Hypertrofiset arvet voi kestää useita vuosia.

Kollageeni kerää ympärille vahinkoja ja kerääntyy auttaa haavan tiiviste yli. Tuloksena arpi yleensä häviää ajan myötä, tulee tasaisempi ja vähemmän havaittavissa.

Kuitenkin jotkut arvet eivät lopeta kasvuaan. Ne “hyökätä” ympäröivä terve iho ja tulla suurempi kuin alkuperäisen haavan. Näitä kutsutaan keloid arvet.

Jotkut arvet muuttuvat punaisiksi ja kasvaneet koko alkuperäisen haavan. Näitä kutsutaan hypertrofiset arvet. Lue lisää hypertrofinen arvet.

Keloidi arpi on umpeen arpi, joka voi levitä ulkopuolella alkuperäinen alue ihovaurioita “, kertoo Hermione Lawson British Skin Foundation.” Keloidit ovat kiiltävät ja karvaton, he edellä esitetyt ympäröivä iho, ja voi tuntea kovaa ja sitkeä.

Kuka saa Keloidit?

Keloids vaikuttaa noin 10-15% kaikista haavoista. Ne voivat näkyä missä tahansa kehon, mutta yleensä muodostua olkapäät, pää ja kaula.

Ne voivat kestää vuosia ja joskus eivät muodosta vasta kuukausia tai vuosia vamman jälkeen. Uusi Keloidit ovat joskus punaisia ​​tai violetti. Ne eivät ole yleensä kivulias, mutta jotkut ihmiset nolottaa tai järkyttää jos he ajattelevat arpi on disfiguring niitä.

Asiantuntijat eivät täysin ymmärrä, miksi keloid arpia tapahtuu, mutta nämä arvet eivät ole tarttuvia (he eivät kiinni) ja ei ole vaaraa niiden pyörimisen syöväksi.

Keloidit voi koskettaa ketä tahansa, mutta jotkut ihmiset ovat todennäköisemmin kuin toiset saada ne. “Henkilöt, joilla on tumma iho saada keloids paljon helpommin kuin ihmiset, joilla oikeudenmukaisemman iho, ja se on yleisempää henkilöillä, musta iho”, sanoo Lawson. Se ajatus, että keloid arpia voi suvuittain.

Keloidit voi kehittyä, kun pienikin vamma. “Burns, akne arvet ja haavat, jotka saavat tartunnan erityisen todennäköisesti muodostavat keloids”, sanoo Lawson.

Voinko vähentää riskiä?

Sinä olet suurempi riski saada keloidi jos sinulla on ollut yksi ennen.

Et voi pysäyttää keloid tapahtumasta, mutta voit välttää kaikkea tahallista leikkauksia tai katkoksia ihon, kuten tatuointeja tai lävistyksiä, kuten korvaan lohkoa.

On olemassa useita hoitoja saatavilla, mutta yksikään ei ole osoitettu olevan tehokkaampia kuin toiset. Hoito voi olla vaikeaa ja ei aina onnistu. Hoitoja, jotka voivat auttaa tasaamaan keloid sisältävät

Muita vaihtoehtoja ovat

Jos vaivautunut keloid arpi ja haluamme auttaa, ota yhteyttä lääkäriin.

12/06 /

11/06 /

Mikä on hoito Keloidit?

Palvelut

Sijainti

Selvittää, onko moolia on tarkistettava

Opi tunnistamaan yhteisiä ihosairauksiin

Selvittää, miten Bala on tehnyt elintapojen muutoksia, koska hänen Health Check jotka ovat kaatoi hänen kolesteroli ja veren glukoosipitoisuus

Scars: iho naamiointi

Miljoonat ihmiset ovat jo vapaa “keski-iän MOT”. Selville, miksi tämä terveystarkastus on niin tärkeä

Pitää ihon terveenä kaikissa sääoloissa. Plus yhteinen ihosairauksia ja hoitoja, kuten aknea

Terveyskysymykset merkitystä ihmisten Intiasta, Sri Lanka, Bangladesh ja Pakistan

Ehdot, jotka ovat yleisempiä Afrikkalainen ja Afrikkalainen Karibian ihmisiä, ja kuinka vähentää riskiä

Palvelut lähelläsi

Myös Choices

“Meillä on vain yksi elämä”

Your Health Check

Pitää ihon terveenä

Etelä-Aasian terveys

Musta terveys