kuinka paljon unta riittää?

Määrä unta tarvitset joka päivä muuttuu aikana elämäsi. Vaikka uni tarpeet vaihtelevat henkilöstä toiseen, seuraavassa taulukossa esitetään yleisiä suosituksia eri ikäryhmille.

Jos rutiininomaisesti menettää nukkua tai halutessaan nukkua vähemmän kuin tarvitaan, uni menetys täsmää. Yhteenlaskettu uni kadonnut kutsutaan unen velkaa. Esimerkiksi jos menetät 2 tuntia unta joka yö, sinun on univelka 14 tuntia viikon kuluttua.

Jotkut ihmiset torkut keinona käsitellä uneliaisuus. Naps voi tarjota lyhyen aikavälin vauhtia vireystilaa ja suorituskykyä. Kuitenkin, napping ei tarjoa kaikkia muita etuja yöunta. Näin et voi todella tehdä varten menetetty nukkumaan.

Liittyvät johtajan viesti

Jotkut ihmiset nukkuvat enemmän niiden vapaapäiviä kuin arkipäivinä. Ne voivat myös mennä nukkumaan myöhemmin ja herätä myöhemmin vapaapäivää.

Sleeping enemmän paapäivinä saattaa olla merkki siitä, että et saa tarpeeksi unta. Vaikka ylimääräistä unta paapäivinä voisi auttaa tuntemaan paremmin, se voi järkyttää kehon uni-vanavedessä rytmi.

Huonoja nukkua tottumukset ja pitkäaikainen unen menetys vaikuttaa terveyteen. Jos olet huolissasi, saatko tarpeeksi unta, kokeile nukkua päiväkirjaa varten pari viikkoa.

Kirjoita kuinka paljon nukkua joka yö, miten hälytys ja lepäsi tunnet aamulla, ja miten väsynyt tunnet päivän aikana. Näytä tulokset lääkäriltä ja puhua siitä, miten voit parantaa unen. Voit löytää näyte nukkua päiväkirjaa National Heart, Lung, and Blood Institute “Opas Terve Sleep.”

Sleeping kun elimistö on valmis nukkumaan on myös erittäin tärkeää. Sleep puutos voi vaikuttaa ihmisten vaikka ne nukkuvat kokonaismäärä tuntia ikärajasuositusta ryhmässä.

Esimerkiksi ihmisiä, joiden uni on synkronoitu kehonsa kellot (kuten vuorotyöläiset) tai rutiininomaisesti keskeytyy (esim hoitajille tai pelastushenkilökunta) ehkä kiinnitettävä erityistä huomiota niiden nukkua tarpeisiin.

Jos työsi tai päivittäistä rutiinia rajoituksia kykyyn saada tarpeeksi unta tai uni oikeaan aikaan, keskustele lääkärin kanssa. Sinun tulisi myös keskustella lääkärisi kanssa, jos nukut enemmän kuin 8 tuntia yössä, mutta eivät tunne hyvin levänneenä. Saatat olla unihäiriö tai muu terveysongelma.

Unihäiriöt & Riittämätön uni: terveyden edistämiselle Research