lansopratsoli

Terapeuttinen luokka: mahahapon eritystä Inhibitor

Käyttää Lansopratsolista

Farmakologiset Luokka: protonipumpun estäjä

Lansopratsolia myös hoitoon Zollinger-Ellisonin oireyhtymä (ZES), joka on tila, jossa mahalaukun tuottaa liikaa happoa.

Lansopratsoli on protonipumpun estäjä (PPI). Se toimii vähentämällä määrä tuottama happo vatsaan.

lansopratsoli on saatavana sekä over-the-counter (OTC) ja lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Lansopratsolista seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lansopratsolia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta lansopratsolin hoitoon GERD ja syövyttävä ruokatorvitulehdus in lapset 1 17 vuoden iässä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla alle 1-vuotiaille.

Ennen lansopratsoli

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta lansopratsolin vanhuksilla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun olet Lansopratsolihoitoa, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä Lansopratsolilla jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä Lansopratsolilla jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä Lansopratsolilla jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa lansopratsolin käyttöä. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota lansopratsoli vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Jos käytössä lansopratsolia ilman reseptiä, noudata ohjeita lääketieteen etiketissä.

lansopratsolia mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Ota lansopratsoli ennen ateriaa ja koko ajan hoidon, vaikka alkaa tuntea paremmin muutaman päivän jälkeen.

Jos Lansopratsolihoitoa hoitoon haavauma, joka liittyy helikobakteeri-infektion, ota se yhdessä antibioottien (esim amoksisilliini, klaritromysiini) samaan aikaan päivästä.

Jos haluat käyttää kapselin

Jos haluat käyttää kapseli nenä (NG) putki

Jos haluat käyttää suullisesti sulava tabletti

Jos haluat käyttää oraalisesti hajoavia tabletti suun kautta ruiskulla

Jos haluat käyttää oraalisesti hajoavia tabletti nenä (NG) putki

Annos lansopratsolin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta lansopratsolia. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Oikea käyttö lansopratsolin

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää lansopratsolin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsen säännöllisiä käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä. Veri, virtsa, ja muut laboratoriokokeet voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Jos sinun tai lapsen tila ei parane, tai jos se on huonompi, keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kuumetta, nivelkivut, ihottuma, turvotus kehon, jalkojen tai nilkkojen tai epätavallinen painonnousu saatuaan lansopratsolia. Nämä voivat olla oireita akuutti interstitiaalinefriitti.

Varotoimet Vaikka käyttäminen lansopratsoli

Lansopratsolihoitoa pitkään voi vaikeuttaa kehon absorboimaan vitamiini B12. Kerro lääkärille, jos olet huolissasi B12-vitamiinin puutos.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet vetistä ulosteesta, joka ei mene pois, vatsakipu ja kuume ottaen lansopratsolia.

Lansopratsoli voi lisätä riskiä ottaa murtumien lonkan, ranne, ja selkärangan. Tämä on todennäköisempää, jos sinulla on osteoporoosi, jos olet 50-vuotiaita ja vanhempia, jos saat suuria lansopratsolin, tai käyttää sitä yhden vuoden tai enemmän.

Lansopratsolin saattaa aiheuttaa hypomagnesemia (alhainen magnesium veressä). Tämä on todennäköisempää, jos Lansopratsolihoitoa enemmän kuin yksi vuosi, tai jos Lansopratsolihoitoa yhdessä digoksiinin (Lanoxin®) tai tietyt diureetit tai “vesi pillereitä”. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet kouristukset (kohtaukset), nopea, kilpa, tai epätasainen syke, lihaskouristukset (tetania), vapina, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Älä lopeta lansopratsolin ensin lääkärin kanssa, tai ellei luvan siihen lääkäri.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että sinun tai lapsesi Lansopratsolihoitoa. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa lansopratsolia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä (esim atatsanaviiri, Reyataz®) tai vakiovahvuuksilla (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

lansopratsoli Side Effects

lansopratsoli

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx / OTC Rx ja / tai OTC

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Barrettin ruokatorvi omepratsoli, pantopratsoli, Nexium, Prilosec, Protonix, Dexilant

GERD omepratsoli, pantopratsoli, Nexium, ranitidiini, Prilosec, Protonix

Helikobakteeri-infektio omepratsoli, amoksisilliini, pantopratsoli, Nexium, metronidatsoli, Prilosec

Mahahaava omepratsoli, pantopratsoli, ranitidiini, Prilosec, Protonix, famotidiini