legioonalaistaudin

Legioonalaistaudin on vakava muoto keuhkokuume – keuhkotulehdus aiheuttaa yleensä infektio. Legioonalaistaudin on aiheuttanut bakteeri tunnetaan legionella.

Et voi saalis Legioonalaistaudin ihmisestä kahdenkeskinen yhteyttä. Sen sijaan useimmat ihmiset saavat Legioonalaistaudin hengittämisestä bakteerit. Vanhemmat aikuiset, tupakoitsijoita ja ihmisiä joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt, ovat erityisen alttiita Legioonalaistaudin.

Legionellavaatimuksen bakteeri aiheuttaa myös Pontiac-kuume, lievempi sairaus muistuttaa flunssa. Erikseen tai yhdessä, molemmat sairaudet ovat joskus kutsutaan legionelloosiin. Pontiac-kuume yleensä tyhjentää omasta, mutta hoitamaton Legioonalaistaudin voi olla kohtalokas. Vaikka nopea hoito antibiooteilla yleensä kovettuu Legioonalaistaudin, jotkut ihmiset edelleen ongelmia hoidon jälkeen.

Legioonalaistaudin kehittyy yleensä kaksi 10 päivän kuluttua altistumisesta legionella-bakteerin. Se usein alkaa seuraavia oireita

Toisella tai kolmantena päivänä, voit kehittää muita merkkejä ja oireita, jotka voivat sisältää

Kun lääkäriin

Vaikka Legioonalaistaudin ensisijaisesti vaikuttaa keuhkoihin, se joskus voi aiheuttaa infektioita haavoissa ja muualla kehossa, kuten sydän.

Miten infektio leviää

Lievää muotoa Legioonalaistaudin – kutsutaan Pontiac kuume – voi aiheuttaa oireita kuten kuume, vilunväristykset, päänsärky ja lihassärky. Pontiac-kuume ei tartuttaa keuhkoihin, ja oireet yleensä selkeä kahden viideksi päiväksi.

Ota yhteys lääkäriin, jos uskot altistunut legionella-bakteerin. Diagnosointiin ja hoitoon Legioonalaistaudin mahdollisimman pian voi auttaa lyhentää toipumisaika ja estää vakavia komplikaatioita. Ihmisille on suuri riski, nopea hoito on kriittinen.

Bakteeri Legionella pneumophila vastaa useimmiten Legioonalaistaudin. Ulkona, legionellabakteeria hengissä maaperässä ja vedessä, mutta harvoin aiheuttaa infektioita. Sisätiloissa kuitenkin legionella bakteerien lisääntymisen kaikenlaisia ​​vesijärjestelmien – kylpytynnyrit, ilmastointilaitteet ja sumu ruiskujen ruokakauppaan tuottaa yksiköissä.

Vaikka se on mahdollista sopia Legioonalaistaudin kotoa käyttövesijärjestelmien, useimmat ole esiintynyt suurissa rakennuksissa, ehkä siksi monimutkaisten järjestelmien mahdollistavat bakteerien kasvaa ja levitä helpommin.

Mitä voit tehdä

Useimmat ihmiset tulehtua, kun he hengittävät mikroskooppisen vesipisarat sisältävien legionella-bakteerin. Tämä saattaa olla roiskeita suihku, hana tai poreallas, tai vettä hajoitettiin ilmanvaihtojärjestelmä isossa rakennuksessa. Tautitapauksia on yhdistetty eri lähteistä, mukaan lukien

Vaikka legionella-bakteerin ensisijaisesti leviää aerosoleiksi vesipisaroita, tartunta voidaan siirtää muilla tavoilla, mukaan lukien

Kaikki eivät altistuneet legionella-bakteerin sairastuu. Olet todennäköisesti kehittää infektio jos

Legioonalaistaudin on satunnaista ja paikallinen ongelma sairaaloissa ja hoitokodeissa, jossa bakteerit voivat levitä helposti ja ihmiset ovat alttiita tartunnalle.

Legionelloosiin voi johtaa useita hengenvaarallisia komplikaatioita, mukaan lukien

Mitä odottaa lääkäriltä

Kun ei käsitellä tehokkaasti ja nopeasti, Legioonalaistaudin voi johtaa kuolemaan, varsinkin jos immuunijärjestelmä on heikentynyt sairauden tai lääkitys.

Olet todennäköisesti aloittaa nähdä perheesi lääkäri tai ensihoidon tarjoaja. Kuitenkin joissakin tapauksissa voi olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon keuhkosairaus (pulmonologist) tai tartuntataudit, tai hän saattaa pyytää sinua menemään ensiapuun.

Kysymykset sinun kysyä lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä sinulla on.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Pitääkseen tekemästä huonontaa tilaasi noudattamalla näitä ohjeita

Mitä voit tehdä sillä välin

Jos saat sicker ennen lääkäriin, mene ensiapuun.

Legionelloosiin on samanlainen kuin muun tyyppisiä keuhkokuume. Auttaa tunnistamaan läsnäolo legionella-bakteerin nopeasti, lääkäri voi käyttää testiä, joka tarkistaa virtsan legionella-antigeenien – vieraita aineita, jotka laukaisevat immuunijärjestelmän vasteen. Voi myös olla yksi tai useampi seuraavista

Legionelloosiin hoidetaan antibiooteilla. Pikemmin hoito aloitetaan, sitä epätodennäköisempää mahdollisuus vakavia komplikaatioita tai kuolema. Monissa tapauksissa hoito vaatii sairaalahoitoa. Pontiac-kuume menee pois omasta ilman hoitoa eikä aiheuta viipyvä ongelmia.

Tautitapauksia Legioonalaistauti on ehkäistävissä, mutta ehkäisy vaatii huolellista puhdistusta ja desinfiointia vesijärjestelmien altaat ja kylpylät.

Välttäminen tupakointi on tärkein yksittäinen asia, voit tehdä alentaa infektioriskiä. Tupakointi lisää mahdollisuuksia, että voit kehittää Legioonalaistaudin jos olet alttiina legionella-bakteerin.

käydä lääkärin