Leukine® (sargramostiimi) käyttää, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Leukine®?

Leukine® käytetään lisäämään valkosolujen ja estää vakavan tartunnan olosuhteissa, kuten leukemian, luuydinsiirron, ja pre-kemoterapian verisolujen kokoelma. Leukine® on aikuisille, jotka ovat vähintään 55-vuotias.

Leukine® voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Sinun ei tule käyttää Leukine® jos olet allerginen sargramostiimia tai hiiva. Leukine® ei tulisi käyttää 24 tunnin kuluessa ennen tai jälkeen saat kemoterapiaa tai sädehoitoa.

Tärkeää tietoa

Ennen kuin saat Leukine®, kerro lääkärille, jos sinulla on nesteen kertymistä elimistöön (varsinkin noin keuhkoihin), sydänsairaus, korkea verenpaine, sydämen vajaatoiminta, luuytimen syöpä, takavarikkoa häiriö, maksa- tai munuaissairaus, tai hengitys häiriö, kuten COPD tai astma.

Kerro hoitaja heti, jos tunnet huimausta, pahoinvointia, pyörryttää, hengästyneenä, tai on nopea syke, puristava tunne rinnassa tai hengitysvaikeuksia, kun pistät Leukine®.

Soita lääkäriltä kerralla, jos on muita vakavia sivuvaikutuksia, kuten kuume, vilunväristykset, kurkkukipu, flunssa oireita, suun haavaumat, helposti mustelmia tai verenvuotoa, ja turvotusta tai nopea painonnousu.

Käyttämällä Leukine® saattaa lisätä riskiä sairastua muihin syöpiin. Kysy lääkäriltäsi yksilöllisen riskin.

Ennen Leukine®

Sinun ei tule käyttää Leukine® jos olet allerginen sargramostiimia tai hiiva. Leukine® ei tulisi käyttää 24 tunnin kuluessa ennen tai jälkeen saat kemoterapiaa tai sädehoitoa.

Voit varmistaa, että voidaan turvallisesti käyttää Leukine®, kerro lääkärille, jos jokin näistä ehdoista

nesteretentiota

kertyminen nestettä noin keuhkoihin (kutsutaan myös pleuraeffuusio)

luuytimen syöpä

sydänsairaus, korkea verenpaine; sydämen vajaatoiminta

epilepsia tai muu kouristuskohtauksia

maksa- tai munuaissairaus; tai

astma, krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus (COPD), tai muita hengitysvaikeuksia.

Käyttämällä Leukine® saattaa lisätä riskiä sairastua muihin syöpiin. Kysy lääkäriltäsi yksilöllisen riskin.

Hallitus raskauden luokka C. Ei tiedetä, onko Leukine® vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta lääkityksen aikana. Ei tiedetä, onko sargramostiimia joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Älä käytä Leukine® ilman kertoo lääkäriltä ovat rintaruokinnan vauva.

Katso myös: Raskaus ja imetys varoitukset (tarkemmin)

Käytä Leukine® täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Älä käytä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu. Noudata resepti etiketissä.

Leukine® ei tulisi käyttää 24 tunnin kuluessa ennen tai jälkeen saat kemoterapiaa tai sädehoitoa.

Tämä lääkitys tulee potilaan ohjeet turvallisen ja tehokkaan käytön. Seuraa näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Leukine® ruiskutetaan suoneen tai ihon alle. Saatat näytetään, kuinka käyttää injektioita kotona. Älä itse pistää lääkkeen, jos et täysin ymmärrä miten antaa injektio ja hävitä käytetyt neulat, ruiskut, IV letkut, ja muita kohteita käytetään pistää lääkettä.

Kun laskimoon, Leukine® on annettava hitaasti. IV-infuusio voi kestää jopa 24 tuntia.

Käytä eri paikassa vatsaan, reiteen tai olkavarteen kerta annat pistoksena ihon alle. Juuri ennen annat injektion soveltaa jään iholle yhden minuutin. Your hoidon tarjoaja näyttää parhaat paikat kehosta pistää lääkitys. Älä pistä samassa paikassa kaksi kertaa peräkkäin.

Leukine® jauhe on sekoitettu nesteeseen (liuotin) ennen sen käyttämistä. Jos käytät injektioita kotona, varmista, että ymmärrät, miten oikein sekoittaa ja tallentaa lääkitys.

Miten käytän Leukine®?

Älä ravista sekoitettu lääkettä tai se voi vaahdota. Älä käytä lääkettä, jos se on muuttunut värejä tai on hiukkasia. Soita lääkäriltä uutta reseptiä.

Voit olla varma Leukine® auttaa ehdon, oman veren ehkä testata usein. Tämä auttaa lääkäriä määrittämään, kuinka kauan sinua hoitaa Leukine®. Maksan toiminta on myös testattava. Käy säännöllisesti lääkärin vastaanotolla.

Säilytä neste lääketiede jääkaapissa, älä jäätyä. Suojaa valolta. Voit ottaa lääkettä pois ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen mitata annos ruiskuun. Palaa sitten lääkettä jääkaapissa. Hävitä käyttämättä jäänyt neste 20 päivän jälkeen. Sekoittamisen jälkeen Leukine® jauhetta laimentimella, säilytä jääkaapissa ja käyttää sitä 6 tunnin kuluessa. Ei saa jäätyä. Suojaa valolta. Jos olet sekoitettu jauheen kanssa bakteriostaattista vettä, voit tallentaa tätä seosta jääkaapissa enintään 20 päivää.

Soita lääkäriltä ohjeita, jos annos jää Leukine®.

Yliannostus oireita voivat olla pahoinvointi, heikotus, päänsärky, kuume, vilunväristykset, ihottuma, nopea syke, tai hengitysvaikeuksia.

Noudata lääkärisi ohjeita siitä mitään rajoituksia elintarvikkeiden, juomien tai aktiivisuutta.

Jotkut vastaanotetaan Leukine® injektio on ollut reaktio infuusio (kun lääke ruiskutetaan laskimoon). Kerro hoitaja heti, jos tunnet huimausta, pahoin, pyörryttää, hengästyneenä, tai on nopea syke, puristava tunne rinnassa tai hengitysvaikeuksia injektion aikana. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos jokin näistä merkeistä allergisen reaktion Leukine®: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Soita lääkäriltä kerralla, jos on vakava sivuvaikutus kuten

korkea kuume, vilunväristykset, kurkkukipu, nenän tukkoisuus, flunssan oireet

valkoisia laikkuja tai haavaumia sisällä suun tai huulet

helposti pintavikoja, epätavallinen verenvuoto (nenä, suu, vagina, tai peräsuolen), violetti tai punainen nuppineulanpiston läikät ihon

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

turvotus, nopea painonnousu

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

rintakipu, Nopea tai epätasaista sydämen lyöntitiheys

heikkous tai pyörtyminen

Mitä pitäisi välttää?

musta, verinen, tai tervainen ulosteet

veren yskiminen tai oksentaa, joka näyttää kahvinporot

kivulias tai vaikea virtsaaminen

Leukine® sivuvaikutuksia

tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien)

hengitysvaikeuksia; tai

ongelmia visio, puhe, tasapaino, tai muistin.

Vähemmän vakavia Leukine® haittavaikutuksia voivat olla

pahoinvointi, vatsakipu, oksentelu, ripuli, ruokahaluttomuus

väsymys

hiustenlähtö

painonpudotus

päänsärky

lievä ihottumaa tai kutinaa

luukipu

nivel- tai lihaskipu; tai

punoitus, turvotus tai ärsytys injektiokohdassa annettiin.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Kerro lääkärille kaikista muista lääkkeistä käytät, erityisesti

litium (eskalith, Lithobid); tai

steroidia kuten prednisonia (Meticorten, Sterapred), metyyliprednisoloni (Medrol), deksametasoni (Decadron), ja muut.

Tämä luettelo ei ole täydellinen, ja muut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Leukine®. Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät. Tämä sisältää reseptiä, over-the-counter, vitamiini, ja kasviperäisiä tuotteita. Älä aloita uusi lääkityksen ilman kertoo lääkäriltä.

Disclaimer: Kaikki voitava on tehty sen varmistamiseksi, että tiedot ovat tarkkoja, ajan tasalla, ja täydellinen, mutta mitään takeita ei anneta tältä osin. Drug julkaisun tiedot voivat olla aika herkkä. Multum huumeiden tieto on kattava resurssi suunniteltu auttamaan lisensoitu terveydenhuollon ammattilaisten vaihtoehtoiskustannusten niiden potilaiden ja / tai kuluttajien palvelemiseksi katselee tätä palvelua täydentämään ja ei korvaa, asiantuntemusta, taitoa, tietoa ja tuomio terveydenhuollon ammattilaisille. Koska varoitus tietyn lääkkeen tai lääkeyhdistelmän ei millään tavalla pitäisi tulkita viittaavan siihen, että lääkkeen tai lääkeyhdistelmän on turvallinen, tehokas ja asianmukainen tahansa tietylle potilaalle. Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu kattamaan kaikkia mahdollisia käyttötarkoituksia, haara, varotoimenpiteet, varoitukset, lääkeaineinteraktioita, allergisia reaktioita tai haittavaikutuksia.

01.03.11 / 03/2010 01:49:27

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Leukine®?

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Leukine® (sargramostiimi)

Hyväksyntähistoria 10+ vuotta hallitus hyväksyi 1991

Liittyvä neutropenia Kemoterapia Neulasta, Neupogenin, filgrastiimi, Zarxio, Granix, pegfilgrastiimia

Aplastinen anemia Promacta, eltrombopagi, AtGam sargramostiimi, lymfosyytti immunoglobuliini, anti-sinun (hevosen)

Luuydinsiirto flukonatsoli, Diflucan, sisplatiini, Neupogenin, filgrastiimi, Zarxio

Luuydinsiirto, vika tai ymppäytyminen Delay sargramostiimia