levodopa

Käyttää levodopa

Terapeuttinen luokka: Parkinsonin taudin

Farmakologiset Luokka: Dopamiini edeltäjä

Ennen levodopa

Levodopa yksin tai yhdistelmässä on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Levodopan, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio levodopan tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tutkimukset levodopa on tehty vain aikuisilla potilailla, ja ei ole olemassa erityisiä tietoja verrataan käytöstä levodopan tai karbidopan lasten käytettäväksi muissa ikäryhmissä.

Vanhukset ovat erityisen herkkiä vaikutuksille levodopan. Tämä saattaa lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia hoidon aikana.

Tutkimukset viittaavat siihen, että tämä lääkitys voi muuttaa maidontuotannon tai koostumusta. Jos vaihtoehtona tämän lääkitystä ei ole määrätty, sinun pitäisi seurata lapsen sivuvaikutuksia ja riittävä maidon saanti.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät levodopaa, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Oikea käyttö levodopan

Käyttämällä levodopa tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä levodopa tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä levodopa kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä levodopa tahansa seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät levodopaa, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön levodopa. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Koska proteiini voi häiritä elimistön vastaus levodopa, proteiinipitoista ruokavaliota tulisi välttää. Saanti normaalin proteiinin tulisi välein tasaisesti koko päivän, tai otetaan lääkärin ohjeen mukaan.

Potilailla levodopaa yksinään

Aluksi levodopa voidaan ottaa aterian tai välipalan, jotta mahdolliset vaikutukset kuten vatsavaivoja tulee vähentynyt. Myöhemmin, kun elimistö tottuu lääkkeeseen, se tulee ottaa tyhjään mahaan niin, että se toimii paremmin. Muista puhua lääkärin kanssa parasta aikaa voit ottaa levodopa.

Ota levodopa vain ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän tai vähemmän sitä, ja älä ota sitä useammin kuin lääkäri määräsi.

Potilaille, jotka saavat karbidopa ja levodopa laajennettu vapautuvaa tablettia

Jotkut ihmiset on otettava levodopa useita viikkoja tai kuukausia ennen täyttä hyötyä on vastaanotettu. Älä lopeta sitä vaikka et usko se toimii. Sen sijaan, tarkista lääkäriltäsi.

Levodopa-annosta on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta levodopa. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää levodopa, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Varotoimet Vaikka käyttäminen levodopa

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta (myös hammasleikkaukset) tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärin tai hammaslääkäri vastuussa että käytät levodopaa.

Potilaille, joilla on diabetes

levodopa voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, sekava, tai on hämärtynyt näkö. Varmista, että tiedät miten reagoit levodopa ennen ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana tai ei pysty näkemään hyvin.

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Potilailla levodopaa yksinään

Kuten kuntosi paranee ja kehon liikkeet helpottunut, varo liikaa fyysistä toimintaa. Vammoja kaatumisia voi esiintyä. Liikunta on nostettava asteittain, jotta kehon sopeutua muuttuviin tasapainoa, liikkuvuutta ja koordinaatiota. Tämä on erityisen tärkeää vanhuksilla.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

levodopa Side Effects

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

levodopa voi joskus aiheuttaa virtsan, syljen ja hien olla tummempi väri kuin tavallisesti. Virtsa voi aluksi olla punertava, käännä lähes musta jälkeen kosketuksiin ilman. Jotkut kylpyhuone puhdistusaineita tuottaa samanlaisen vaikutuksen joutuessaan kosketuksiin virtsan sisältävien levodopa. Tämä on odotettavissa hoidon aikana levodopa. Myös levodopa saattaa aiheuttaa karvaan maun, tai polttava tunne kielen.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka N Ei luokiteltu

levodopa

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Parkinsonin tauti Exelon ropinirolille benztropine, Sinemet pramipeksoli karbidopa / levodopa, amantadiini, Requip

Levottomat jalat -oireyhtymä ropiniroli, pramipeksoli, Requip, Mirapex, Horizant, Neupro, gabapentiini enacarbil, rotigotiini

Säännöllinen Limb liikehäiriö klonatsepaami, baklofeeni, Klonopin, ropiniroli, pramipeksoli, Requip, Mirapex, Lioresal