makua parantavia temppuja lisätä kipinä terveellistä ruoanlaittoa

Tiedät sen, kun maistaa sitä, mutta vain mitä se on, joka erottaa suuri astia tavallisesta yhden?

Browning, joka lisää makua kaiken kahvipapujen leivonnaisia ​​ja lihaa. Yksi tyyppi browning on polttava, joka kuumentaa lihaa tai kalaa kuumuudelle lukita mehut ja maku ja kehittää kuori ulkopuolella. Astia on usein sitten valmis uuniin. Guttersen haluaa hieroa lihan mauste hieroo ennen vihlova varten todella flavorful kuori; Carmelizing, joka on toinen browning prosessi, joka tuo esiin luonnon makeus elintarvikkeissa, ja tehostaa maut ja aromit. Jos resepti vaatii sautÃed sipulit, “aina keitä ne miedolla lämmöllä kunnes sipulit ottamaan kultainen väri”, sanoo Guttersen. “Se tuo valtava maku lautasen, Pasutus lihaa, vihanneksia ja hedelmiä, vielä toinen tapa tuoda esille niiden luonnollinen hyvyys.” Kaada pois rasvan ja tallentaa ne lopen bittiä pohjasta uunipannulle. Tämä on todellinen maku on “, sanoo Kyle Shadix, MS, RD, CCC, kokki ja ravitsemusterapeutin joka on presidentti Nutrition ja Culinary Consultants Inc. Hän ehdottaa käyttäen nestettä hajottaa bitit (prosessi nimeltä deglazing). Heitä joissakin tuoreita yrttejä, ja teillä on kevyt ja herkullinen kastike; salametsästyksen valkoviiniä tai kanalientä, maustettu hieman sitrushedelmien ja yrttien tai korianteri, joka on loistava tapa kokata herkkä kala, lohi, tai kanaa. Vähennä nesteen (eli keitä, kunnes se pienenee tilavuudessa) maukas kastike, Paahtaminen, vielä toinen muunnelma browning joka tuo maku, varsinkin pähkinät, koko mausteet, ja jyvät. Toasting vapauttaa luonnolliset öljyt ja tuo esiin uskomattomia makuja. Toast ainekset ennen kuin käytät niitä ruoanlaitossa – tässä on esimerkki askel, jota ei voi lisätä takaisin, kun kypsennyksen on alkanut; Slow ruoanlaittoon. “Useimmat ihmiset kokki kaiken kuumuudelle, liian nopeasti, ja tuhota mahdollisia makuja,” Shadix sanoo. Ellet searing lihaa tai kiehuvaa vettä, hän ehdottaa käännät alas valitsinta ja keitä irti ruoka alemmissa lämpötiloissa; Käyttäen (pieni) aitoa voita. Shadix koulutetaan Cordon Bleu Ranskassa, missä he käyttävät paljon voita, koska “se on enemmän makua kuin rypsi tai oliiviöljyä ja kun lämpöä se, maku paranee”, hän sanoo. Fat lisää hieno kerros maku, ja niin kauan kuin sitä käytetään säästeliäästi ja kaada pois tai silmäillä mitään ylimääräistä, se on paikka terveellistä ruokaa.

Culinary asiantuntijat sanovat, että kokit ja kokkeja, jotka ymmärtävät, miten kehittää kerrosta makuja, elintarvikkeiden välityksellä yhdistelmiä ja ruoanlaitto tekniikoita, saada parhaat tulokset. Nämä yksinkertaiset tekniikat ovat hyvin tehostaa niiden maku alemman kalori ruokia, mikä voi tehdä niistä näyttävät enemmän tyydytystä. Jotkut voivat myös auttaa maksimoimaan terveyshyötyjä parantamalla ravinteiden imeytymistä.

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta? Lue oppia salaisuuksia uuden kulinaarisia mestarit.

Uuden sukupolven ravitsemustiede käynyt ilmi, että viiltää natrium, kiinteyttää kaloreita ja lisää ravintoaineiden imeytymistä.

“Meillä on parempi käsitys siitä, miten kerros ja käyttää makuja, ruoanlaitto tekniikoita ja taiteen yhdistää elintarvikkeet luoda upea, terveellistä ruokaa, joka on rikkaampi ravinteita”, sanoo Connie Guttersen, PhD, RD, kirjoittaja Sonoma Diet.

Kerrospukeutuminen makuja liittyy ruoanlaitto tekniikoita, jotka lisäävät syvyyttä maku. Jokainen vaihe kypsennyksen on tärkeää – ohittaa ratkaiseva askel ja ei voi lisätä takaisin menetetty maku.

Nämä makua parantavia tekniikoita ovat

terveellisiä, herkullisia reseptejä, mistä ja syö hyvin lehden.

Chicken, Chocolate, Salaatit, Jälkiruoat, Keitto