miten on narkolepsia diagnosoidaan?

Se voi kestää jopa 10 15 vuotta ensimmäisen oireet näkyvät ennen narkolepsia on tunnustettu ja diagnosoidaan. Tämä johtuu siitä, narkolepsia on melko harvinaista. Myös monet narkolepsia oireet ovat kaltaisia ​​oireita muita sairauksia, kuten infektiot, masennus ja unihäiriöt.

Narkolepsia joskus luullaan oppimisen ongelmia, kouristushäiriö tai laiskuus, erityisesti kouluikäisten lasten ja teini-iässä. Kun narkolepsia oireet ovat lieviä, häiriö on vielä vaikeampaa diagnosoida.

Lääkäri diagnosoi narkolepsia perustuvat oireet, lääketieteellisen ja sukuhistorioihin, fyysinen tentti, ja testitulokset.

Merkit ja oireet

Kerro lääkärille kaikista oireita narkolepsia, että olet. Tämä on tärkeää, sillä lääkäri ei saa kysyä heitä rutiini lääkärintarkastus.

Lääketieteen ja sukuhistorioistaan

Lääkäri haluaa tietää, kun ensin oli oireita ja onko ne häiritsevät unen tai päivittäistä rutiinia. Hän myös haluaa tietää nukkua tottumukset ja mitä tunnet ja toimimaan päivisin.

Auttaakseen vastaamaan näihin kysymyksiin, haluat ehkä pitää nukkua päiväkirjaa muutamaksi viikoksi. Pidettävä päivittäin kirjaa siitä, kuinka helppoa on laskea ja pysyä unessa, kuinka paljon unta saat yöllä, ja miten hälytys tunnet päivän aikana.

Kun näyte nukkua päiväkirjaa, siirry National Heart, Lung, and Blood Institute “Opas Terve Sleep.”

Lääkäri voi kysyä

Lääkäri tarkistaa näet, toinen edellytys on aiheuttanut oireita. Esimerkiksi infektiot, tietyt kilpirauhasen sairaudet, huumeiden ja alkoholin käytön, ja muita lääketieteellisiä tai unen häiriöt voivat aiheuttaa samanlaisia ​​oireita kuin narkolepsia.

Jos lääkärisi mielestä olet narkolepsia, hän todennäköisesti ehdottaa, että näet unta asiantuntija. Tämä asiantuntija voi neuvoa teitä on nukkua tutkimuksia lisätietoja kuntoa.

Sleep tutkimukset ovat yleensä tehty nukkua keskus. Lääkärit käyttävät tuloksia kaksi testiä diagnosoida narkolepsia. Nämä testit ovat polysomnogram (PSG) ja useita univiiveen testi (MSLT).

Polysomnogram. Et yleensä yöpyä nukkua keskus PSG. Testi- aivotoiminnan silmien liikkeet, syke, ja verenpaine. PSG voi auttaa selvittämään, onko

Useita univiiveen testi. Tämä päiväsaikaan unitutkimus mittaa kuinka väsynyt olet. Se on usein tehnyt päivän jälkeen PSG. Testin aikana sinua pyydetään nap 20 minuuttia 2 tunnin välein koko päivän. (Voit torkut yhteensä neljä tai viisi kertaa.)

Teknikko tarkistaa aivotoiminta tänä aikana. Hän toteaa, kuinka nopeasti nukahtaa ja kuinka kauan se vie päästä eri vaiheissa nukkua.

MSLT saa selville, miten nopeasti nukahtaa päivän aikana (kun koko yöunen). Se osoittaa myös, onko menet REM-unen pian nukahtamista.

Hypocretin testi. Tämä testi mittaa tasoa hypocretin nesteessä, joka ympäröi selkäydintä. Useimmat ihmiset, jotka narkolepsia on alhainen hypocretin. Hypocretin on kemikaali, joka auttaa edistämään valveillaolon.

Saada näyte selkäydin nesteen, joka on Spinal Tap (kutsutaan myös lumbaalipunktio) on tehty. Tämän menettelyn, lääkäri lisää neula alaselän alueelle ja poistaa sitten näyte oman selkäydinnesteestä.

Dr. Michael Twery, johtaja National Center Unihäiriöt Research vuonna NHLBI n osasto Keuhkosairauksien, haastattelut Dr. Emmanuel Mignot, johtaja Stanford Center for Sleep Sciences ja lääketieteen ja Stanford Center for Narkolepsia, noin edistysaskeleet narkolepsia tutkimukseen .

NHLBI saaja, tohtori Mignot hyvitetään löytää syy narkolepsia-sairaus, joka aiheuttaa jaksoja äärimmäisen päiväväsymystä. Ei ole tiedossa parannuskeinoa, mutta NHLBI sitoutuu tukemaan tutkimusta ymmärtää paremmin, hoitoon, ja jopa estää tai parantaa narkolepsia sekä muita sydän-, keuhko-, verta, ja unihäiriöt.

Unihäiriöt & Riittämätön uni: terveyden edistämiselle Research

Fyysinen koe

Diagnostic Tests