munuaiskivet hoidot ja lääkkeet

Hoito munuaiskiviä vaihtelee, riippuen kiven ja syy.

Useimmat munuaiskivet ei vaadi invasiivisia hoitoa. Saatat pystyä siirtämään pienen kiven

Munuaiskivet, joita ei voida hoitaa konservatiiviset toimenpiteet – joko koska ne ovat liian suuria kulkemaan omasta tai koska ne aiheuttaa verenvuotoa, munuaisvaurio tai jatkuvaa virtsatietulehdukset – saattaa vaatia laajempaa hoitoa. Menettelyihin voi kuulua

Käyttämällä ääniaallot hajottaa kiviä. Tiettyjen munuaiskivet – riippuen koosta ja sijainnista – lääkäri voi suositella menettelyä kutsutaan ekstrakorporeaalinen paineaalto kivienmurskaus (ESWL).

ESWL käyttää ääniaaltoja luoda voimakasta tärinää (paineaallot), jotka rikkovat kivet pieniksi palasiksi, jotka voidaan siirtää virtsassa. Menettely kestää noin 45 minuutista 60 minuuttiin ja voi aiheuttaa kohtalaista kipua, joten voi olla alle sedaatiota tai valon anestesian tehdä sinulle mukava.

ESWL voi aiheuttaa verta virtsassa, mustelmat selässä tai vatsan, verenvuoto munuaisten ympärille ja muiden viereisten elinten, ja epämukavuutta kiven fragmentit läpi virtsateiden.

Pienet kivet vähällä oireita

Leikkaus poistaa hyvin suuria kiviä munuaisissa. Menettely kutsutaan perkutaaninen nephrolithotomy (nef-rivi-LIH-Thot-uh-me) liittyy kirurgisesti poistamalla munuaisten kivi käytetään pieniä kaukoputkia ja välineet lisätty kautta pienen viillon selässä.

Saat nukutuksessa leikkauksen aikana ja olla sairaalassa yhdestä kahteen päivää, kun voit palauttaa. Lääkäri voi suositella tätä leikkausta jos ESWL epäonnistui.

Käyttämällä soveltamisala poistaa kivet. Poista pienemmän kiven oman virtsajohdin tai munuaisten, lääkäri voi kulkea ohut valaistu putki (ureteroskopia) kameralla varustettu läpi virtsaputki ja virtsarakon omaan virtsanjohdin.

Kun kivi sijaitsee, erikoistyökaluja voi virveli kiven tai rikkoa sen palasiksi, jotka kulkevat virtsassa. Lääkäri voi sitten sijoittaa pieni putki (stentti) virtsajohdin lievittää turvotusta ja edistää paranemista. Voit joutua yleisiä tai puudutus tämän toimenpiteen aikana.

Lisäkilpirauhasen leikkaus. Jotkut kalsiumfosfaatti kivet aiheuttavat yliaktiivisen lisäkilpirauhasten, jotka sijaitsevat neljään kulmaan Kilpirauhasen, vain alle aataminomena. Kun nämä rauhaset tuottavat liian paljon lisäkilpirauhashormonia (hyperparatyreoosi), veren kalsiumpitoisuus voi tulla liian korkeaksi ja munuaiskivet voivat muodostaa seurauksena.

Suuria kiviä ja ne, jotka aiheuttavat oireita

Hyperparatyreoosi joskus tapahtuu, kun pieni, hyvänlaatuinen kasvain muodostaa yhdessä oman lisäkilpirauhasten tai sinulle kehittyy muuhun tilaan, joka johtaa nämä rauhaset tuottamaan enemmän lisäkilpirauhashormonia. Irrotus kasvua rauhanen pysähtyy muodostumista munuaiskiviä. Tai lääkäri voi suositella tilan hoitamiseksi, joka aiheuttaa oman lisäkilpirauhasen ylituotannossa hormoni.