munuaisten vajaatoiminta: syö oikein tuntea olonsa hemodialyysiä

Munuaisten vajaatoiminta: syödä oikein Feel Aivan Hemodialyysi

Kuinka käyttää Tämä julkaisu

Kuinka käyttää Tämä julkaisu; Miten ruoka vaikuttaa minun hemodialyysin ?; Mitä minun tulee tietää nesteitä ?; Mitä minun tulee tietää kalium ?; Mitä minun tulee tietää fosforin ?; Mitä minun tulee tietää proteiinia ?; Mitä minun tulee tietää natrium ?; Mitä minun tulee tietää kaloria ?; Pitäisikö minun ottaa vitamiineja ja kivennäisaineita ?; resurssit;

Monet organisaatiot tukea potilaille ja lääketieteen ammattilaisille. Tarkastele luettelo Munuaiset ja urologiset sairaudet organisaatiot. (PDF, 345 kt)

Kun aloitat hemodialyysissä, sinun täytyy tehdä monia muutoksia elämässäsi. Katselu elintarvikkeiden syöt tekee sinulle terveellisempiä. Tämä julkaisu auttaa valitsemaan oikean elintarvikkeisiin.

Tulosta tämä julkaisu ja käyttää sitä ravitsemusterapeutin avulla opit syömään oikeus tuntea olonsa hemodialyysiä. Lue yksi osa kerrallaan. Sitten mene läpi harjoitus, joka osio ravitsemusterapeutin.

Kun olet suorittanut jokaisen harjoituksen, säilyttää kopion tämän julkaisun muistuttamaan itseäsi elintarvikkeita voi syödä ja elintarvikkeet sinun täytyy välttää.

Miten ruoka vaikuttaa minun hemodialyysin?

Oma ravitsemusterapeutin nimi on; Puhelin

Mitä minun tulee tietää munuaisten vajaatoiminta ja miten sitä käsitellään; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Hemodialyysi; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Peritoneaalidialyysi; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Munuaisensiirtorekisteristä; Munuaisten vajaatoiminta: syödä oikein Feel Aivan Hemodialyysi

Munuaisten vajaatoiminta: Mitä odottaa; Vascular Kulkureitti Hemodialyysi; Hemodialyysi Annos ja riittävyys; Peritoneaalidialyysi Annos ja riittävyys; Amyloidoosi ja munuaistauti; Anemia Krooninen munuaistauti; Krooninen munuaisten vajaatoiminta-Mineral and Bone Disorder; Taloudellinen Apua hoito munuaisten vajaatoiminta

Ruoka antaa energiaa ja auttaa kehoa korjata itsensä. Ruoka hajoaa vatsassa ja suolistossa. Veresi poimii ravinteita sulavaa ruokaa ja kuljettaa ne kaikkiin kehon soluihin. Nämä solut ottaa ravinteita veressä ja laittaa jätteitä takaisin verenkiertoon. Kun munuaiset olivat terveitä, he tekivät ympäri vuorokauden poistaa jätteet verestä. Jätteet poistunut kehosta, kun virtsasi. Muut jätteet poistetaan suoliston liikkeitä.

Nyt kun munuaiset eivät enää toimi, hemodialyysi poistaa jätteet verestä. Mutta välillä dialyysikertojen jätteet voi kerääntyä veressä ja aiheuttaa pahoinvointia. Voit vähentää jätteiden katselemalla mitä syödä ja juoda. Hyvä ateria suunnitelma voi parantaa dialyysin ja terveydelle.

Puhu ravitsemusterapeutin oppia syödä oikein hemodialyysiä.

Klinikalla on ravitsemusterapeutin auttaa suunnittelemaan aterioita. Ravitsemusterapeutin erikoistunut elintarvikkeiden ja ravitsemuksen. Ravitsemusterapeutin erityistä koulutusta hoito munuaisten terveyttä kutsutaan munuaisten ravitsemusterapeutin.

Tiedät jo sinun täytyy katsoa, ​​kuinka paljon juot. Mikä tahansa ruokaa, joka on nestemäinen huoneen lämpötilassa sisältää myös vettä. Nämä elintarvikkeet sisältävät keitto, Jell-O, ja jäätelöä. Monet hedelmät ja vihannekset sisältävät paljon vettä, too. Niihin kuuluvat melonit, viinirypäleet, omenat, appelsiinit, tomaatit, salaatti, ja selleri. Kaikki nämä elintarvikkeet lisätä nesteen saanti.

Neste voi kerääntyä dialyysikertojen välillä aiheuttaen turvotusta ja painonnousua. Ylimääräinen neste vaikuttaa verenpainetta ja voi tehdä sydämesi työskentelemään kovemmin. Voisit olla vakavia sydänvaivoja ylikuormittumisen järjestelmästä nesteellä.

Paras tapa vähentää nesteen saanti on vähentää jano aiheuttamaa suolaa syöt. Vältä suolaisia ​​ruokia, kuten hakkeen ja pretzels. Valitse vähäsuolainen tuotteita.

Mitä minun tulee tietää nesteitä?

Voit pitää nesteet alas juomalla pienempien kuppeja tai laseja. Freeze mehua jääkuutiomaljan ja syödä sitä kuin mehujää. (Muista laskea mehujää oman nesteen korvauksen!) Ravitsemusterapeutin voi antaa muita vinkkejä hallintaan jano.

Your kuivapaino on painosi jälkeen dialyysin päätyttyä, kun kaikki ylimääräiset nestettä kehosta on poistettu. Jos annat liikaa nestettä rakentaa istuntojen välillä, se on vaikeampi saada alas oman kunnon kuivapaino. Kuivat paino voi muuttua ajan 3-6 viikkoa. Keskustele lääkärisi kanssa säännöllisesti siitä, mitä kuivapaino pitäisi olla.

Minun kuivapaino olisi _____________.

Monet elintarvikkeet sisältävät vettä.

Vaikka olet hemodialyysihoidossa, munuaiset saattaa silti pystyä poistamaan joitakin nestettä. Tai munuaisia ​​ei saa poistaa nestettä ollenkaan. Siksi jokainen potilas on erilainen päivärahaa nestettä. Keskustele ravitsemusterapeutin siitä, kuinka paljon nestettä voi olla joka päivä.

Voin olla _____ unssia nestettä päivässä.

Plan 1 päivä nesteen annosta

Voin olla _____ unssi (t) ______________ aamiaisella.

Voin olla _____ unssi (t) ______________ aamulla.

Voin olla _____ unssi (t) ______________ lounaan.

Voin olla _____ unssi (t) ______________ iltapäivällä.

Voin olla _____ unssi (t) ______________ illallisella.

Mitä minun tulee tietää kaliumia?

Voin olla _____ unssi (t) ______________ illalla.

YHTEENSÄ _______ unssia (pitäisi vastata korvaukseen kirjoitettu edellä)

Mitä minun tulee tietää fosforia?

Ole varovainen seurata nesteitä ja muita elintarvikkeita.

Kalium on mineraali monissa elintarvikkeissa, erityisesti maito, hedelmät ja vihannekset. Se vaikuttaa siihen, miten tasaisesti sydämesi sykkii. Terveet munuaiset pitää oikea määrä kaliumpitoisuus veressä pitää sydämen sykkeen tasaisesti. Kalium taso voi nousta välillä dialyysikertaa ja vaikuttaa syke. Syö liikaa kalium voi olla hyvin vaarallista sydämesi. Se voi aiheuttaa jopa kuoleman.

Voit poistaa joitakin kalium perunoista paloittelemalla tai murskaamiseen niitä ja sitten kiehuvaa ne veteen.

Kontrolloida kalium veren, välttää elintarvikkeita, kuten avokadot, banaanit, kiivi, ja kuivatut hedelmät, jotka ovat erittäin runsaasti kaliumia. Myös syödä pienempiä osia muiden korkean kalium elintarvikkeita. Esimerkiksi syödä puoli päärynä sijasta koko päärynä. Syödä vain hyvin pieniä osia appelsiinit ja melonit.

Voit poistaa joitakin kaliumin perunoista paloittelemalla tai murskaamiseen niitä ja sitten kiehuvaa ne veteen. Ravitsemusterapeutin antaa sinulle tarkempia tietoja kaliumpitoisuus elintarvikkeita.

Tee ruokaa suunnitelma, joka vähentää kaliumin omassa ruokavaliossa. Aloita huomioimalla korkean kalium elintarvikkeet (alla), että te nyt syödä. Ravitsemusterapeutin voi auttaa lisätä muiden elintarvikkeiden luetteloon.

Mitä minun tulee tietää proteiinia?

Muut

Mitä minun tulee tietää natrium?

muutokset

Puhu ravitsemusterapeutin noin elintarvikkeita voi syödä sijaan korkea-kalium elintarvikkeita.

Mitä minun tulee tietää kaloreita?

Sen sijaan _________, syön _________.

Pitäisikö minun ottaa vitamiineja ja kivennäisaineita?

Sen sijaan _________, syön _________.

Sen sijaan _________, syön _________.

Sen sijaan _________, syön _________.

Fosfori on mineraali monissa elintarvikkeissa. Jos on liikaa fosforia veressä, se vetää kalsiumia luustoon. Menettää kalsium tekevät luut heikko ja todennäköisesti murtaa. Myös liikaa fosforia voi ihosi kutinaa. Elintarvikkeet kuten maito ja juusto, kuivatut pavut, herneet, kolajuomat, pähkinät ja maapähkinävoita ovat korkeat fosfori. Yleensä ihmiset dialyysihoitoa rajoittuvat 1/2 cup maitoa päivässä. Munuaisvaltimoiden Ravitsemusterapeutti antaa sinulle tarkempia tietoja fosforia.

Luultavasti täytyy ottaa fosfaatinsitojana kuten Renagelin PhosLo, Tums tai kalsiumkarbonaattia hallita fosforin veressä dialyysikertojen välillä. Nämä lääkkeet toimivat kuten sienet imeä, tai sitoa, fosfori, kun se on mahassa. Koska se on sidottu, fosfori ei vereen. Sen sijaan se johdetaan ulos elimistöstä ulosteen.

voimavarat

Kun fosfaatinsitojana auttaa hallitsemaan fosforin veressä.

Tietoja munuaisten vajaatoiminta Series

Ennen olit dialyysihoidossa, lääkäri saattaa ovat kertoneet voit seurata matalan ruokavalio. Koska dialyysihoitoa muuttuu tästä. Useimmat ihmiset dialyysihoitoa kannustetaan syödä niin paljon korkealaatuista proteiinia kuin voivat. Proteiini auttaa pitämään lihakset ja korjata kudosta. Paremmin ravittu olet, terveempiä olet. Sinulla on myös enemmän vastustuskykyä infektioita ja toipua leikkauksesta nopeammin.

Kehosi rikkoo proteiini alas jätettä tuotteen nimeltä ureaa. Jos ureaa kerääntyy vereen, se on merkki olet tullut hyvin sairas. Syöminen enimmäkseen laadukkaita proteiineja on tärkeää, koska ne tuottavat vähemmän jätettä kuin toiset. Laadukas proteiinit tulevat liha, kala, siipikarja ja munat (erityisesti munanvalkuaiset).

Siipikarja ja kala, kuten broiled kampela, ovat hyviä lähteitä korkealaatuista proteiinia.

Liha, kala ja kana ovat hyviä proteiinin lähteitä. Puhu ravitsemusterapeutin noin liha syöt.

Syön ______ annosta lihaa päivässä. Säännöllinen annoskoko on 3 unssia. Tämä on noin kokoa kämmenellä tai korttipakan.

Yritä valita vähärasvaisen (vähärasvainen) lihaa, jotka ovat myös alhainen fosforia. Jos olet kasvissyöjä, kysyä muita tapoja saada proteiinia.

Vähärasvainen maito on hyvä proteiinin lähde. Mutta maito on korkea fosforia ja kaliumia. Ja maito lisää nesteen saanti. Puhu ravitsemusterapeutin, onko maito sopii ruoan suunnitelma.

I (ei) (ei) juo maitoa. Aion juoda ______ cup (t) maitoa päivässä.

Natrium löytyy suolaa ja muita elintarvikkeita. Useimmat säilykkeitä ja jäädytetty illalliset sisältävät runsaasti natriumia. Liika natrium tekee jano. Mutta jos juot enemmän nestettä, sydämesi on työskenneltävä kovemmin pumppaamaan nestettä läpi kehon. Ajan myötä tämä voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta ja sydämen vajaatoiminta.

Yritä syödä tuoreita elintarvikkeita, jotka ovat luonnostaan ​​alhainen natriumpitoisuus Etsi merkittyjä tuotteita alhainen natriumpitoisuus.

Älä käytä suolan korvikkeita, koska ne sisältävät kaliumia. Puhu ravitsemusterapeutin noin mausteita voit maku ruoan. Ravitsemusterapeutin voi auttaa löytämään mausteen sekoituksia ilman natriumin tai kaliumin.

Löytää uusia tapoja piristää ruokaa.

Puhu ravitsemusterapeutin noin mausteet ja muita terveellisiä elintarvikkeita voi käyttää maku ruokavaliota. Listaa ne linjojen alla.

mauste

mauste

mauste

ruoka

ruoka

Kaloria antaa energiaa kehon. Jos lääkäri suosittelee sitä, sinun on ehkä leikata kaloreita syöt. Ravitsemusterapeutin voi auttaa suunnittelemaan tapoja leikata kaloreita parhaalla mahdollisella tavalla.

Jotkut ihmiset dialyysihoitoa tarvitsevat lihoa. Saatat löytää tapoja lisätä kaloreita ruokavalioon. Kasviöljyt kaltainen oliiviöljy, rypsiöljy, ja safloriöljy-ovat hyviä lähteitä kaloreita. Käytä niitä anteliaasti leivät, riisi ja nuudelit.

Voi ja margariinit sisältävät runsaasti kaloreita. Mutta nämä rasvahappo elintarvikkeita voi myös tukkia verisuonia. Käytä niitä harvemmin. Pehmeä margariini, joka tulee kylpyamme on parempi kuin keppi margariini. Kasviöljyt ovat terveellisin tapa lisätä rasvaa omaan ruokavalioon, jos haluat lihoa.

Hard Candy, sokeri, hunaja, hillo ja hyytelö tarjota kaloreita ja energiaa ilman tukkeutumista valtimoita tai lisäämällä muita asioita, että elimistö ei tarvitse. Jos sinulla on diabetes, olla hyvin varovainen syövät makeisia. Ravitsemusterapeutin ohjauksessa on erittäin tärkeää diabeetikoille.

Jos sinun täytyy saada ylimääräisiä kaloreita, kasviöljyt kuten nämä ovat hyvä valinta.

Vitamiineja ja kivennäisaineita saa puuttua ruokavaliota, koska on vältettävä niin paljon elintarvikkeita. Lääkäri voi määrätä vitamiineja ja kivennäisaineita täydentää kuten Nephrocaps.

Ota vain vitamiinit lääkäri määrää.

Varoitus: Älä ota vitamiinilisän että voit ostaa pois kaupan hyllylle. Ne voivat sisältää vitamiineja tai kivennäisaineita, jotka ovat haitallisia sinulle.

Bowes ja kirkon Food arvot annokset Yleisesti käytetyt; Kahdeksastoista Edition; Jean A.T. Pennington ja Judith S. Douglass; J. P. Lippincott Co. 2004; ISBN: 0-7817-4429-6

The Complete Book of Food Counts; Seitsemäs Edition; Corinne T. Netzer; Dell Publishing Co. 2005; ISBN: 0-440-24123-5

Ravitsemus ja Hemodialyysi; National Kidney Foundation; 30 East 33rd Street; New York, NY 10016; Puhelin: 1-800-622-9010 tai 212-889-2210

Miten lisätä kaloreita Munuaisten Diet; National Kidney Foundation; 30 East 33rd Street; New York, NY 10016; Puhelin: 1-800-622-9010 tai 212-889-2210

Munuainen HELPER Fosfori Guide (kaavio tai juliste); Saatavilla Consumer MedHelp, Inc .; 2437 Bay Area Boulevard; PMB 128; Houston, TX 77058; Puhelin: 877-248-2331 tai 281-486-9258; Faksi: 281-576-8990; Internet: www.consumermedhelp.com

Kuva Munuaisten Diet (juliste); Saatavilla University Hospital, Food and Nutrition Services; 619 South 19th Street; Birmingham, AL 35233; Puhelin: 205-934-6375; Internet: www.uabmedicine.org/for-healthcare-professionals/renal-nutrition-education

Nämä keittokirjoja tarjoavat reseptit ihmisille dialyysihoitoa

Munuaisen Gourmet; Mardy Peters; ISBN: 0-9641730-0-X; Emenar Incorporated; 13n625 Coombs Road; Elgin, IL 60123; Faksi: 847-741-8696; Sähköposti: webmaster@kidney-cookbook.com; Internet: www.kidney-cookbook.com

Southwest Cookbook for People dialyysihoitoa; Kehittämä El Paso luvun neuvoston Munuaisten Nutrition; ja National Kidney Foundation of Texas, Inc .; Julkaisija avustusta Amgen Inc .; Internet: www.epogen.com

Creative Cooking Munuaisten ruokavaliot; Cleveland Clinic Foundation; ISBN: 0-941511-00-6; Senay Publishing; Postitoimisto Laatikko 397; Chesterland, OH 44026; Puhelin: 866-648-2693; Internet: www.patientsupport.net

Creative Cooking Munuaisten Diabeettinen ruokavalion; Cleveland Clinic Foundation; ISBN: 0-941511-01-4; Senay Publishing; Postitoimisto Laatikko 397; Chesterland, OH 44026; Puhelin: 866-648-2693; Internet: www.patientsupport.net

Cooking David; Culinary Munuaiset Kokit; Postitoimisto Laatikko 468; Huntington Beach, CA 92648; Puhelin: 714-842-4684; Sähköposti: Eric.Brooks@CulinaryKidneyCooks.com; Internet: www.culinarykidneycooks.com

Sinä ja lääkäri toimivat yhdessä valitsemaan hoito, joka sinulle parhaiten sopii. Julkaisut theernment munuaisten vajaatoiminta -sarjan avulla voit oppia erityisiä kysymyksiä kohtaat.

Esitteet

Faktatietoja

Oppiminen niin paljon kuin voit noin hoito auttaa tekemään sinulle tärkeä jäsen terveydenhuollon tiimin.

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

U.S.ernment eikä hyväksy tai suosi mitään erityistä kaupallinen tuote tai yritys. Trade, omistamista tai yritysten nimet tässä asiakirjassa esiintyvien käytetään vain, koska niitä pidetään tarpeellisina yhteydessä annettuja tietoja. Jos tuote ei ole mainittu, jättäminen ei tarkoita eikä tarkoita, että tuote on epätyydyttävä.

Theernment kiittää; Lawrence Y. Agodoa, MD, tus, Kim Bayer, MA, RD, LD, BMA dialyysi, Josephine P. Briggs, MD, Howard Hughes Medical Institute, Shirley Cox, RD, LD, Amarillo High Plains Dialysis Center, Sana Dicey, RD , Department of Chronic Dialysis ohjelmat, Shore Memorial Hospital, Laura Byham Gray, MS, RD, CNSD, Department of Nutrition Services, Shore Memorial Hospital, Linda Hager, MS, RD, Total Munuaisten Care, Minneapolis dialyysiyksikön, Melissa Hildebrand, RD, LD, Total Munuaisten Care, Minneapolis dialyysiyksikön, Lisa Hill, RD, CDE, dialyysi Clinic, Inc., Jean king RD, CDE, Pikes Peak Dialysis Center, Inc., Wanda Knopik, Total Munuaisten Care, Minneapolis Dialyysilaitteet Unit, Susan lindsey-Goldman, RD, Kessler dialyysi, Betty Murray, RN, dialyysi Clinic, Inc., Andrew Narva, MD, National Munuaistauti Education Program, tus, Jean Pennington, Ph.D., RD, Division of Nutrition Research Coordination, tus Gail Radosevich, RD, LD, Total Munuaisten Care, Minneapolis dialyysiyksikön, Susan Schommer, RD, LD, Total Munuaisten Care, Minneapolis dialyysiyksikön, Charlotte Stall, MA, RD, lastensairaala

marraskuu 2013