päänsärky jälkeen pään vamma

Päänsärky ei ole epätavallista välittömästi jälkeen isku päähän. Päänsärkyä voi tulla ja mennä, mutta häviävät 4 viikon kuluttua vamman. Niin kauan kuin päänsärkyä paranevat, ne eivät todennäköisesti muodostaa vakavan ongelman.

Meneillään päänsärky, joka pahenee jälkeen pään vamma voi johtua turvotusta tai verenvuoto tai aivojen ympärillä tai välissä aivojen ja peittäminen aivojen (subdural hematooma). Verenvuoto voi olla nopea tai hidas. Oireet voivat kehittyä muutamassa minuutissa, tunnin tai joskus viikon kuluttua vamman.

Falls esiintyy useammin vauvoille, vanhemmat aikuiset, ja dementoituneiden tai alkoholin tai huumeiden väärinkäyttöä ongelmia. Määritetään, onko henkilö on ollut pään vamma voi olla vaikeaa tai viivästyy, koska hän ei ehkä pysty kertoa syksyllä tai vamma. Kovakalvonalaisen hematooma voi kehittyä heti ja aiheuttaa ilmeisiä ongelmia, mutta jos vuoto on hidas, oireet eivät ehkä kehittyä päiviä tai jopa viikkoja.

Pään vamma voi aiheuttaa pienen määrän verenvuoto kallon, joka ei aiheuta oireita päiviä tai jopa viikkoja loukkaantumisen jälkeen. Jälkeen pään vamma, pieni veren hyytymistä voi muodostaa ja imemään nestettä kudoksiin sen ympärille, mikä tekee hyytymä hitaasti saada isompi. Lisääntyvä koko hyytymä aiheuttaa hidas kasvu paine kallo ja ympäröivän aivokudoksessa. Yleensä ensimmäinen oire kasvava paine on uusi, pysyviä, ja yhä vakava päänsärky. Sekavuutta ja uneliaisuutta voi myös olla läsnä.

Pysyvä päänsärky, joka liittyy muita oireita aivotärähdyksen, kuten uneliaisuutta ja persoonallisuuden muutoksia, on vakavampi. Kun paine kasvaa aivojen ympärillä, muut oireet voivat kehittyä nopeasti, mukaan lukien dilataatio oppilas tai halvaantuminen toisella puolella kehoa.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Emergency Medicin; H. Michael O’Connor, MD – Emergency Medicine

09 syyskuu 2014