piilevä autoimmuunidiabeteksessä aikuisilla (Lada): mikä se on?

Piilevä autoimmuuni diabetes aikuisilla (LADA) on hidas etenee muoto autoimmuunidiabeteksessä. Kuten tyypin 1 diabetes, LADA ilmenee, koska haima lakkaa tuottamasta riittävästi insuliinia, todennäköisesti joitakin “loukkaus”, joka hitaasti vahingoittaa insuliinia tuottavia haiman. Mutta toisin kuin tyypin 1 diabetes, jossa LADA, usein ei tarvitse insuliinia useita kuukausia jopa vuosia sen jälkeen, kun olet ollut diagnosoitu.

Monet tutkijat uskovat LADA, joskus kutsutaan tyypin 1,5 diabetes, on alatyypin tyypin 1 diabetes. Muut tutkijat uskovat diabetes esiintyy jatkumo, jossa LADA kuuluvien välillä tyypin 1 ja tyypin 2 diabetes.

Ihmiset diagnosoitu LADA ovat yleensä yli 30-vuotiaana Koska he vanhempia kun diagnosoitu kuin on tyypillinen joku tyypin 1 diabetes ja koska alun perin niiden pancreases edelleen tuottaa joitakin insuliinia, ihmiset LADA usein diagnosoidaan väärin tyypin 2 diabetes.

Aluksi LADA voidaan hallita kontrolloimalla verensokerin ruokavalion, laihdutus tarvittaessa liikunta ja mahdollisesti lääkkeitä suun kautta. Mutta elimistö vähitellen menettää kykynsä tuottaa insuliinia, insuliini laukausta lopulta tarvitaan.

Jos olet diagnosoitu tyypin 2 diabetes ja olet laiha ja fyysisesti aktiivinen tai äskettäin laihtunut ilman vaivaa, keskustele lääkärisi kanssa siitä, onko nykyinen hoito on edelleen paras sinulle.

Lisätutkimusta tarvitaan ennen Paras tapa hoitaa LADA vahvistetaan. Jos olet diagnosoitu LADA, keskustele lääkärin kanssa parhaita hoitovaihtoehtoja. Kuten minkä tahansa tyyppisen diabeteksen, sinun läheisen seurannan minimoida etenemistä diabeteksen ja mahdollisia komplikaatioita.

Kanssa