polvi ongelmia

polvi ongelmia

Polven ongelmat ovat hyvin yleisiä, ja ne esiintyvät ihmiset kaikenikäisille. Tämä julkaisu sisältää yleistä tietoa useita polven ongelmia. Se sisältää kuvauksia ja esimerkki eri osien polven. Yksittäiset osat julkaisun kuvataan oireita, diagnoosi, ja hoito tietyntyyppisten polven vammat ja ehtoja. Tiedot siitä, miten estää näitä ongelmia on myös. Lopussa on luettelo avainsanoista auttaa ymmärtämään termit tässä julkaisussa. Jos sinulla on kysyttävää, voit keskustella niistä lääkärisi kanssa.

Polven on yhteinen, jossa luut reiteen täyttää luut säären, jolloin sarana kaltainen liike samalla vakautta ja voimaa tukemaan kehon painoa. Joustavuutta, voimaa ja vakautta tarvitaan pysyvä ja liikkeet kuten kävely, juoksu, crouching, hyppy, ja kääntämällä.

Monenlaisia ​​tukemalla ja liikkuvat osat, mukaan lukien luut, rustot, lihakset, jänteet ja jänteiden, auttaa polvet tekevät työnsä (katso laatikko “Joint Basics”). Kukin näistä rakenteista edellyttää sairauksien ja vammojen. Kun polvi ongelma vaikuttaa kykyyn tehdä asioita, se voi olla suuri vaikutus elämääsi. Polven ongelmat voivat häiritä monia asioita, osallistumisen urheilu yksinkertaisesti noustessa tuoli ja kävelyä.

Piste, jossa kaksi tai useampia luista on kytketty, kutsutaan yhteinen. Kaikissa nivelissä, luut pidetään hionnasta toisiaan vastaan ​​vuori rusto. Luut ovat liittyneet luut vahvat, kuminauhat kudosten kutsutaan nivelsiteet. Lihakset ovat yhteydessä luut kova johdot kudosten kutsutaan jänteitä. Lihakset vedä jänteet liikkua nivelet. Vaikka lihakset eivät ole teknisesti osa yhteistä, he ovat tärkeitä, koska vahvat lihakset tukea ja suojata liitokset.

Polvi ongelmia voi olla seurausta sairaudesta tai vammasta.

Useat taudit voivat vaikuttaa polven. Yleisin on niveltulehdus. Vaikka niveltulehdus teknisesti tarkoittaa “niveltulehdus” termiä käytetään väljästi kuvaamaan monia erilaisia ​​sairauksia, jotka voivat vaikuttaa nivelissä. Joitakin yleisimpiä muotoja niveltulehdus ja niiden vaikutuksia polvilleen kuvataan hieman myöhemmin tässä julkaisussa.

Polven vammat voi tapahtua seurauksena suora isku tai äkkinäisiä liikkeitä, että strain polven yli normaalin liikerataa. Joskus polvet ovat loukkaantuneet hitaasti ajan mittaan. Ongelmia lonkkaan tai jalat, esimerkiksi, voi aiheuttaa voit kävellä hankalasti, joka heittää pois yhdenmukaistamisen polvien ja aiheuttaa vaurioita. Polvi ongelmia voi myös olla seurausta eliniän normaalista kulumisesta. Aivan kuten askelmat on renkaan, yhteinen yksinkertaisesti kuluu pois ajan mittaan. Tämä julkaisu käsitellään joitakin yleisimpiä polven vammat, mutta ensin kuvataan rakennetta polvinivelen.

Kuten kaikki yhteistä, polvi koostuu luut ja rustot, nivelsiteet, jänteet ja lihakset. Take lähemmin eri osissa polven alla olevassa kuvassa.

Polvinivel on risteyksessä kolmen luut: reisi (reisiluun tai ylempi jalka luu), sääri- (shin luuta tai suurempi kompastuskivi sääriosa), ja polvet (polvilumpion). Polvilumpio on 2-3 tuumaa leveä ja 3-4 tuumaa pitkä. Se istuu yli muiden luiden edessä polvinivelen ja dioja kun polvi liikkuu. Se suojelee polven ja antaa vaikutusvaltaa lihaksia.

Päitä kolme luut polvinivelen on peitetty nivelruston, kova, joustavaa materiaalia, joka auttaa vaimentamaan sokki ja mahdollistaa polvinivelen siirtyä kitkattomasti. Erottaminen luista polven ovat tyynyille sidekudos kutsutaan menisci (miesten Niss-sky). Meniskit kaksi puolikuun muotoisia, kunkin kutsutaan meniskin (miesten Niss-kus), joka on sijoitettu sääriluun ja reisiluun ulomman ja sisemmän kyljistä polvi. Kaksi menisci kunkin polven toimivat iskunvaimentimet, vaimentaa alaosa jalan paino muualle elimistöön sekä parantaa vakautta.

On olemassa kaksi ryhmää lihaksia polven. Neljä quadriceps lihaksia edessä reiteen työtä suoristaa polven taivutettu asentoon. Hamstring lihaksia, jotka kulkevat pitkin takaisin reiteen sarvennaisista hieman alle polven, auttaa nöyrtyä.

Quadriceps jänne yhdistää quadriceps lihaksen polvilumpio ja tuo voiman suoristaa polven. Seuraavat neljä nivelsiteet yhdistää reisiluun ja sääriluun ja antaa lujuus ja vakaus

Polven kapseli on suojaavia, fiber-kaltainen rakenne, joka kiertyy polvinivelen. Kapselin sisällä, yhteinen on vuorattu ohuella, pehmytkudoksen kutsutaan synovium.

Lääkäreitä diagnosoimaan polven ongelmat perustuvat havainnot lääketieteen historia, fyysinen koe, ja diagnostisia testejä.

Aikana sairaushistoria, lääkäri kysyy, kuinka kauan oireet ovat olleet ja mitä ongelmia olet ottaa käyttämällä polvi. Lisäksi lääkäri kysyä mitään vahinkoa, kunto, tai terveysongelma, joka saattaa aiheuttaa ongelman.

Lääkäri mutkat, suoristaa, pyörii (kierrosta), tai painaa polven tuntea vahingon ja selvittää, miten hyvin polvi liikkuu ja missä kipu sijaitsee. Lääkäri voi pyytää teitä seisomaan, kävelemään tai kyykky auttaa arvioimaan polvi-toimintoa.

Riippuen havainnot lääketieteen historia ja fyysinen tentti, lääkäri voi käyttää yhden tai useamman kokeen luonteen määrittämiseksi polven ongelma. Jotkut yleisesti käytetyt testit sisältävät

On olemassa monia sairauksia ja eri vammoja, jotka voivat vaikuttaa polven. Nämä ovat joitakin yleisimpiä sekä niiden diagnosointia ja hoitoa.

On joitakin 100 eri niveltulehdus, 1 reumasairaudet, ja niihin liittyvät ehdot. Lähes kaikki niistä ovat mahdollisuudet vaikuttaa polvilleen jollakin tavalla; kuitenkin, seuraavat ovat yleisimpiä.

Oireet ovat erilaisia ​​eri niveltulehdus. Esimerkiksi ihmisiä, joilla on nivelreuma, kihti, tai muu tulehduksellinen ehdot voivat löytää polven turvonnut, punainen, ja jopa kuuma koskettaa. Kaikenlainen niveltulehdus voi aiheuttaa polven on kivulias ja jäykkä.

Lääkäri voi vahvistaa diagnoosin suorittamalla huolellinen historiaan ja fyysinen tarkastus. Verikokeet voi olla apua diagnosoinnissa nivelreuma, mutta muita testejä voidaan tarvita myös. Analysoidaan nestettä polvinivelen voi esimerkiksi olla hyödyllistä diagnosoinnissa kihti. Röntgensäteet voidaan toteuttaa määrittää menetyksen tai vahingoittumisen ruston tai luun.

Kuten oireet, hoito vaihtelee muodossa niveltulehdus vaikuttavat polven. Nivelrikon, hoidossa on suunnattu lievittää oireita ja voi sisältyä kipua vähentävien lääkkeiden kuten aspiriinia tai parasetamolia, steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) 2, kuten ibuprofeeni, tai joissakin tapauksissa, injektiot kortikosteroidi lääkitys suoraan polvinivelen . 3

2 Varoitus: Haittavaikutuksia tulehduskipulääkkeiden sisältävät vatsavaivoja, ihottumat, korkea verenpaine, nesteen kertymistä, ja maksan, munuaisten ja sydämen ongelmia. Mitä pidempään henkilö käyttää tulehduskipulääkkeiden, sitä todennäköisemmin hän on olla haittavaikutuksia, jotka vaihtelevat lievästä vakavaan. Monet muut lääkkeet eivät voi toteuttaa, kun potilas hoidetaan NSAID koska tulehduskipulääkkeiden muuttaa tapaa laitos käyttää tai poistaa näitä muita lääkkeitä. Tarkista terveydenhuollon tarjoaja tai apteekissa ennen kuin käytät tulehduskipulääkkeitä. NSAID tulee käyttää vain pienimmällä annoksella mahdollista lyhyessä ajassa tarvitaan.

hallitus (theernment) Clinical Research Trials and You on suunniteltu auttamaan ihmisiä oppia lisää kliinisiä kokeita, miksi he väliä, ja miten osallistua. Kävijöitä verkkosivuilla on tietoa perusteet osallistuvat kliiniseen tutkimukseen, ensi käden tarinoita todellisista kliinisessä tutkimuksessa vapaaehtoisia, selityksiä tutkijoilta ja linkkejä miten etsiä kokeen tai ilmoittautua tutkimukseen matching ohjelma .; ClinicalTrials tarjoaa ajan tasalla olevaa tietoa paikallistamiseen liittovaltion ja yksityisesti tukenut kliinisten kokeiden monenlaisia ​​sairauksia ja tiloja .; theernment toimittaja on sähköinen työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä arkiston sekä sisäiset ja ulkopuolinen theernment rahoittamissa tutkimushankkeissa menneisyydestä 25 vuotta ja hakemalla julkaisuja (vuodesta 1985) ja patenteista theernment rahoituksesta .; PubMed on ilmainen palvelu Yhdysvaltain National Library of Medicine, jonka avulla voit etsiä miljoonia lehden viittausten ja tiivistelmiä lääketieteessä, hoitotyön, hammaslääketieteen, eläinlääketieteen, terveydenhuoltojärjestelmän ja prekliinisen tieteet.

3 Kaikki lääkkeet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia. Jotkut lääkkeet ja haittavaikutukset ovat tässä julkaisussa mainitut. Jotkut haittavaikutukset voivat olla vaikeampia kuin toiset. Käyttäjän tulee lukea pakkausseloste, joka tulee lääkkeen ja kysy terveydenhuollon tarjoaja tai apteekkiin, jos on kysyttävää mahdolliset haittavaikutukset.

Henkilöt, joilla on sairauksia, kuten nivelreuma, selkärankareuman tai nivelpsoriaasi vaativat usein sairauden kulkuun reumalääkkeiden (DMARD) tai biologisen vasteen muuntajia (biologisten) valvoa taustalla sairaus, joka on lähde niiden polven ongelmia. Nämä lääkkeet ovat yleensä määrätty jälkeen vähemmän potentti hoitoja, kuten tulehduskipulääkkeiden tai sisäiseen articular injektiot, katsotaan tehoton.

Reumalääkkeet ovat perheen lääkkeitä, jotka ehkä hidastaa tai pysäyttää immuunijärjestelmä hyökkäämästä nivelet. Tämä puolestaan ​​estää kipua ja turvotusta. Reumalääkkeet tyypillisesti edellyttää säännöllisiä verikokeita sivuvaikutuksia. Sen lisäksi lievittävät oireita, nämä lääkkeet voivat auttaa hidastamaan tai jopa lopettaa yhteisen vahinkojen edistyy. Kuitenkin, reumalääkkeet voi korjata nivelvauriota, joka on jo tapahtunut. Jotkut yleisimmin määrätty reumalääkkeet ovat metotreksaatti, hydroksiklorokiini, sulfasalatsiini, ja leflunomidi.

Biologisen vasteen muuntajia, tai biologisten, ovat uuden perheen geneettisesti lääkkeet, jotka estävät erityisiä molekyyli reittejä immuunijärjestelmän, jotka ovat mukana tulehduksellinen prosessi. Ne ovat usein määrätty yhdessä reumalääkkeet, kuten metotreksaattia. Koska biologics toimivan estämällä immuunijärjestelmää, he voisivat olla ongelmallista potilaille, jotka ovat alttiita usein infektio. Ne ovat tyypillisesti ruiskeena kotona tai laskimonsisäisenä infuusiona klinikalla.

Henkilöt, joilla on minkä tahansa niveltulehdus voivat hyötyä harjoituksia vahvistaa lihaksia, jotka tukevat polven ja laihtuminen, tarvittaessa, lievittää liikaa korostaa nivelestä.

Jos niveltulehdus aiheuttaa vakavaa vahinkoa polven tai on työkyvyttömyyteen kipua tai käytön menetyksestä polven niveltulehdus, yhteinen leikkausta voidaan harkita. Perinteisesti, tämä on tehty, mitä kutsutaan polvi-. Kuitenkin uudempi kirurgisten kehitetään jatkuvasti, jotka sisältävät resurfacing tai korvaa vain vaurioitunut rusto pinnat jättäen muun yhteisen ennallaan.

Chondromalacia (KON-dro-mah-LAY-hän-ah), jota kutsutaan myös chondromalacia patellae, viittaa pehmeneminen ja jakautuminen nivelruston polvilumpio. Tämä häiriö esiintyy useimmiten nuorilla aikuisilla ja voi aiheuttaa vahinkoa, liikakäyttöä, vinoutuminen polvilumpion tai lihasheikkoutta. Sen sijaan, että luisto sujuvasti eri alapäässä reisiluun, polvilumpion hieroo sitä vastaan, jolloin karhennus ruston alla polvilumpio. Vahinko voi vaihdella hieman poikkeava ruston pinnassa on pinta, joka on kulunut pois luun. Chondromalacia liittyvät vamman tapahtuu, kun isku polvilumpio kyyneleet pois joko pieni pala rustoa tai suuri fragmentti, joka sisältää pala luuta (osteochondral murtuma).

Yleisin oire chondromalacia on tylsää kipua noin tai alle polvilumpion joka pahenee, kun kävely alas portaita tai mäkiä. Henkilö voi myös tuntea kipua, kun portaiden kiipeäminen tai kun polvi kantaa painoa kuin se suoristaa. Häiriö on yleinen rönsyt ja näkyy myös hiihtäjiä, pyöräilijöiden ja jalkapallon pelaajille.

Kuvauksen oireiden ja x ray tai MRI yleensä auttaa lääkäriä tekemään diagnoosin. Vaikka Artroskopia voi vahvistaa diagnoosin, se ei suoriteta, ellei konservatiivinen hoito on epäonnistunut.

Monet lääkärit suosittelevat, että ihmiset chondromalacia suorittaa vähän vaikutusta harjoituksia, jotka vahvistavat lihaksia, erityisesti lihaksiin sisäosan quadriceps, ilman loukkaantui nivelet. Uima, ratsastus kuntopyörä, ja käyttäen hiihtoladut kone ovat esimerkkejä hyvistä harjoituksia tämän edellytyksen. Jos nämä hoidot eivät paranna kunnossa, leikkaus voi olla tarpeen.

Yhä lääkärit käyttävät osteokondraaliset varttaminen, jossa pistoke luun ja terve rusto on korjattu yhdeltä alueelta ja siirretty vahingon sivustolla. Toinen suhteellisen uusi tekniikka tunnetaan autologisen kondrosyyttien istutusta (ACI). Siihen liittyy sadonkorjuu terveitä rusto soluja, viljely heitä laboratoriossa, ja implantoivien leesion päällä.

Meniskit voidaan helposti haavoittui voimalla pyörivä polven Samalla on paino. Osittainen tai täydellinen repeämä voi esiintyä, kun henkilö nopeasti vääntää tai pyörittää reiteen, kun jalka pysyy edelleen (esimerkiksi silloin, kun dribbling koripalloon noin vastustajan tai kääntyvät osuma tennispallo). Jos kyynel on pieni, meniski säilyttää yhteyden edessä ja takana polven; Jos kyynel on suuri, meniski voidaan jättää hiuskarvan varassa rustoa. Vakavuus tear riippuu sen sijainti ja laajuus.

Yleensä kun ihmiset vahinkoa nivelkierukan, he tuntevat kipua, varsinkin kun polvi on suoristettu. Jos kipu on lievä, henkilö voi jatkaa liikkuvat. Vaikea kipu voi ilmetä, jos fragmentti nivelkierukan saaliit välillä reisiluun ja sääriluun. Turvotus voi esiintyä pian loukkaantumisen jälkeen, jos on vaurioita verisuonten. Turvotus voi tapahtua myös useita tunteja myöhemmin, jos on nivelen tulehduksen vuori (nivelkalvon). Joskus vamman, joka tapahtui menneisyydessä, mutta ei käsitelty tulee tuskallisen kuukautta tai vuotta myöhemmin, varsinkin jos polvi on loukkaantunut toisen kerran. Sen jälkeen vahinkoa, polvi voi napsauttaa, lukita, tuntuu heikko, tai väistyä. Vaikka oireita meniscal vamma voi kadota omasta, he usein jatkuvat tai palaa ja vaativat hoitoa.

Sen lisäksi kuunnella kuvaus puhkeamista kipua ja turvotusta, lääkäri voi suorittaa fyysistä tarkastusta ja pyytää röntgensäteet tai ultraääni polven. MRI voi suositella diagnoosin varmistamiseksi. Joskus lääkäri voi käyttää tähystys auttamaan diagnosoida meniscal kyynel.

Jos tear on vähäinen ja kipua ja muita oireita mene pois, lääkäri voi suositella lihas-vahvistamalla ohjelma. Seuraavat harjoitukset on suunniteltu luomaan quadriceps ja hamstring lihaksia ja lisäävät joustavuutta ja voimaa loukkaantumisen jälkeen meniski

Ennen tahansa harjoitusohjelman, ota yhteys lääkäriin tai fysioterapeutti oppia jotka harjoitukset ovat sopiva sinulle ja miten ne oikein, koska tällöin väärä harjoituksen tai käyttäessään väärä käyttö voi aiheuttaa ongelmia. Terveydenhuollon ammattilainen voi myös neuvoo, miten lämmittää turvallisesti ja kun välttää käyttämästä yhteisen vaikuttaa niveltulehdus. Jos elämäntapa rajoittaa oireita tai ongelma, leikkaus voi olla tarpeen.

Cruciate nivelside vammat ovat joskus kutsutaan sprains. 4 Ne eivät välttämättä aiheuta kipua, mutta ne ovat invaliditeettiin. Anterior cruciate ligament on useimmiten venytetty tai revitty (tai molemmat) äkillinen kiertämällä (esimerkiksi silloin, kun jalat on istutettu yksi tapa ja polvet on kytketty toiseen). Posterior cruciate ligament on useimmiten haavoittui suoria vaikutuksia, kuten auto-onnettomuudessa tai jalkapallo puuttua.

Voit kuulla poksahtelua ja jalka voi taivu, kun yritetään seisomaan sitä.

Lääkäri voi suorittaa useita testejä, onko osien polven jäämään asianmukaiseen asentoon, kun paine on sovellettu eri suuntiin. Perusteellinen tutkimus on välttämätön. Yksi MRI on tarkka havaitsemisessa täydellisen repeämän, mutta Artroskopia voi olla ainoa luotettava keino havaita osittainen yksi.

Saat epätäydellisen repeämän, lääkäri voi suositella harjoituksen ohjelmaan lujittaa ympäröivän lihaksia. Hän voi myös määrätä ahdin suojella polven aikana toimintaa. Saat täysin revitty anterior cruciate nivelside toimivilla urheilija ja motivoitunut henkilö, lääkärin on todennäköisesti suositella leikkausta.

Mediaalinen vakuuden ligament on helpommin loukkaantui kuin lateral vakuuden ligament. Syy vakuuden ligament vammoja ovat useimmiten isku ulomman puolella polven että ulottuu ja kyyneleitä nivelside sisäpuolella polven. Tällaisia ​​iskuja esiintyy usein yhteyttä urheilu kuten jalkapallo tai jääkiekko.

Kun vahinkoa mediaaliset vakuuden nivelside tapahtuu, saatat tuntea pop-ja polven voi solki sivuttain. Kipu ja turvotus ovat yleisiä.

Perusteellinen tutkimus on tarpeen määrittää laatu ja laajuus vahingon. Diagnosoinnissa vakuuden nivelside vamman, lääkäri kohdistaa paineen puolella polven määrittää astetta kipua ja löysyyttä liitoksen. Yksi MRI on hyödyllinen diagnosoinnissa vammoja näiden nivelsiteet.

Suurin sprains vakuuden nivelsiteiden tulee parantua jos noudatat ennalta määrätty käyttää ohjelmaa. Lisäksi käyttää, lääkäri voi suositella jään pakkauksissa vähentää kipua ja turvotusta, ja pieni holkkityyppiset ahdin suojaavat ja tukevat polvi. Nyrjähdys voi kestää 2-4 viikkoa parantua. Vakavasti nyrjähtänyt tai revitty vakuuden ligament voi liittyä revitty anterior cruciate ligament, mikä yleensä edellyttää kirurginen korjaus.

Polven Jännevammojen vaihtelevat Jännetulehdus (tulehdus, joka jänne) on revennyt (revitty) jänne. Jos henkilö liikakäyttö yksi jänne aikana tiettyjä toimintoja, kuten tanssiin, pyöräily tai käynnissä, jänne ulottuu ja tulehtuu. Jännetulehdus, patellar jänne on joskus kutsuttu “hyppääjän polvi”, koska urheilulajit vaativat hyppääminen, kuten koripallo, lihaksen supistuminen ja voima iskeydy maahan hypyn jälkeen rasitusta jänne. Toistuvan stressi, jänne voi tulla inflamed tai repeämän.

Ihmisten kanssa Jännetulehdus on usein aristusta kohdassa, jossa polvilumpion jänne täyttää luun. Lisäksi he voivat tuntea kipua ajon aikana, kiireisiä kävelyä, tai hyppäämiseen. Täydellinen murtumasta, quadriceps tai polvilumpion jänne ei ole ainoastaan ​​tuskallinen, mutta myös vaikeuttaa henkilön kaarra, laajentaa tai hissin Leg painovoimaa vastaan.

Jos ei ole paljon turvotusta, lääkäri voi tuntea viasta jänne lähellä tear aikana fyysinen tarkastus. X ray osoittavat, että Patella on pienempi kuin normaali, quadriceps jänne tear ja normaalia korkeampi patellar jänne tear. Lääkäri voi käyttää ultraääni tai MRI vahvistaa osittaista tai täydellistä tear.

Aluksi hoito Jännetulehdus kuuluu lepoa, nouseva polvi, soveltamalla jäätä, ja ottaen NSAID lääkitys kuten asetyylisalisyylihappo tai ibuprofeeni lievittää kipua ja vähentää tulehdusta ja turvotusta. Sarja kuntoutus on myös hyödyllinen. Jos quadriceps tai patellar jänne on täysin revennyt, kirurgi tulee kiinnitä päät.

Kuntouttava osittaisen tai täydellisen repeämän, joka jänne edellyttää käyttää ohjelmaa, joka on samanlainen mutta vähemmän voimakasta kuin määrätty ligament vammoja. Tavoitteet liikunnan palauttaa kyky taipua ja suoristaa polven ja vahvistaa jalka estää toista vahinkoa.

Schlatterin tauti on edellytys aiheuttama toistuvia stressiä tai jännitystä osa kasvusta alueen ylemmän sääriluu (jäljempänä apophysis). Se on ominaista tulehdus polvilumpion jänne ja ympäröivien pehmytkudosten kohdassa, jossa jänne pitää sääriluu. Tauti voi myös liittyä vamman, jossa jänne on venytetty niin paljon, että se repii pois sääri ja ottaa fragmentti luun sen kanssa. Tauti yleisimmin vaikuttaa aktiivisten nuorten, erityisesti pojat vuotiaita 10 ja 15, jotka pelata pelejä tai urheilu, jotka sisältävät usein juoksemiseen ja hyppäämiseen.

Henkilöt, joilla on tämä tauti kokemus kipu hieman alle polvinivelen että yleensä huonontaa toimintaa ja on helpottunut levätä. Luinen kolahtaa joka on erityisen tuskallista, kun painetaan saattavat näkyä yläreuna sääri- (alle polvilumpion). Yleensä liike polvi ei vaikuta. Kipu voi kestää muutaman kuukauden ja voivat uusiutua, kunnes lapsen kasvu on päättynyt.

Schlatterin tauti on useimmiten diagnosoitu oireita. X ray voi olla normaali, tai näyttää vamman, tai tyypillisemmin, osoittavat, että kasvu-alue on fragmentit.

Schlatterin tauti on tilapäinen ja kipu yleensä häviää ilman hoitoa. Hakeminen jään polvi kun kipu alkaa auttaa lievittämään tulehdusta ja joskus käytetään yhdessä venyttely ja vahvistaminen harjoituksia. Lääkäri voi auttaa rajoittamaan osallistumisen voimakasta urheilusta. Lapset, jotka haluavat jatkaa kohtalainen tai vähemmän stressaavaa urheilutoimintaa voi olla tarpeen käyttää polvisuojat suojaa ja soveltaa jään polvi jälkeen toimintaa. Jos on paljon tuskaa, urheilutoimintaa voidaan rajoittaa, kunnes vaiva tulee siedettävä.

Iliotibiaalisyndrooma on tulehdustila aiheuttanut, kun bändi kudosten rubs yli ulomman luun (lateral condyle) polven. Vaikka iliotibiaalisyndrooma voi johtua suoraan vahinkoa polvi, se on useimmiten aiheuttama stressi pitkän aikavälin liikakäyttöä, kuten joskus tapahtuu Urheilijoiden koulutusta ja erityisesti vuonna käynnissä.

Henkilö, jolla on tämä oireyhtymä kokee kipua tai polttavaa tunnetta klo puolella polven aikana toimintaa. Kipu voidaan paikallistaa sivussa polven tai säteillä jopa puolella reiteen. Henkilö voi myös tuntea silmänräpäyksessä, kun polvi on koukussa ja sitten suoristettu. Turvotus on yleensä poissa ja polvi liike on normaalia.

Diagnoosi tämä häiriö on tyypillisesti perustuu oireita, kuten kipua ulomman luun, ja ilman muita edellytyksiä samanlaisia ​​oireita.

Yleensä iliotibiaalisyndrooma katoaa, jos henkilö vähentää toimintaa ja suorittaa venyttele seurasi lihas-vahvistamalla harjoituksia. Harvoissa tapauksissa, kun oireyhtymä ei häviä, leikkaus voi olla tarpeen jakaa jänne, joten se ei ole venytetty liian tiukasti yli luuta.

Osteochondritis dissecans tuloksia menetyksen veren tarjonta alueen luun alla yhteinen pinta. Se edellyttää yleensä polven. Kyseisen luu ja sen kattaminen ruston vähitellen löysää ja aiheuttaa kipua. Tämä ongelma syntyy yleensä itsestään aktiivinen nuori tai nuori aikuinen. Se voi johtua hieman lukkiutuvat pieni artery tai tunnistamattomaan vamman tai pieni murtuma, joka vahingoittaa päällä rustoa. Henkilö tämä ehto saattaa lopulta kehittää nivelrikko.

Puute verenkierto voi aiheuttaa luun murtamaan (osteonekroosia). 5 osallistuminen useiden nivelten tai ulkonäköä osteochondritis dissecans useissa perheenjäsenet voivat ilmoittaa, että häiriö on perinnöllinen.

Jos normaali paranemista ei tapahdu, rusto irtoaa sairaan luun ja fragmentti taukoja löysät osaksi polvinivelen aiheuttaa heikkoutta, terävä kipu, ja lukitus liitoksen.

X ray, MRI tai Artroskopia voi määrittää ehto, rustot ja voidaan diagnosoida osteochondritis dissecans.

Useimmissa tapauksissa, paraneminen tapahtuu ajan jälkeen lepoa ja rajoitettu toiminta. Fysikaalinen hoito voi olla hyötyä. Kun konservatiiviset toimenpiteet eivät auta tai ruston fragmentteja ovat löysällä, leikkaus voi olla tarpeen.

Plica (PLI-kah) oireyhtymää esiintyy plicae (bändejä synoviaalikudoksessa) ovat ärtynyt liikakäyttöä tai vamman. Luuhun plicae ovat edelleen kudoksen pussia löytyy alkuvaiheessa sikiön kehitykseen. Koska sikiö kehittyy, nämä pussit yleensä yhdistyvät muodostaen yhden suuren nivelontelo. Jos tämä prosessi on puutteellinen, plicae pysyvät neljä taittuu tai bändit synoviaalikudoksessa sisällä polvi. Vahinko, krooninen liikakäyttöä tai tulehdustiloja liittyy tähän oireyhtymään.

Oireita plica oireyhtymä kipu ja turvotus, klikkausäänen tunne, ja lukitus ja heikkous polven.

Koska oireet ovat samanlaisia ​​kuin joidenkin muiden polvi ongelmia, plica oireyhtymä on usein diagnosoidaan väärin. Diagnoosi riippuu yleensä ilman muita ehtoja, jotka aiheuttavat samanlaisia ​​oireita.

Hoidon tavoitteena on plica oireyhtymä on vähentää tulehdusta synovium ja paksuuntuminen plicae. Lääkäri määrää yleensä lääke vähentämään tulehdusta. Ihmiset neuvotaan myös vähentää aktiivisuutta, käytä jäätä ja elastinen side polveen, ja tee vahvistaminen harjoituksia. Jos hoito epäonnistuu lievittää oireita, lääkäri voi suositella arthroscopic tai avoimen leikkauksen poistaa plicae.

Suorittaman tutkimuksen jälkeen ensihoidon lääkäri, hän voi ohjata sinut Reumatologi, ortopedi, tai molempia. Reumatologi erikoistunut nonsurgical hoitoon niveltulehdus ja muut reumasairaudet. Ortopedi, tai ortopedi, erikoistunut nonsurgical ja kirurginen hoito luiden, nivelten ja pehmeiden kudosten, kuten nivelsiteiden, jänteiden ja lihaksia.

Saatat myös viittasi fysiatrin. Erikoistunut fyysinen lääketieteen ja kuntoutus, physiatrists pyrkivät palauttamaan optimaalinen toiminta ihmisille vammoja lihasten, luiden, kudosten ja hermosto.

Vähäisiä vammoja tai niveltulehdus voidaan hoitaa sisätautilääkäri (lääkäri koulutettu diagnosoida ja hoitaa kirurgisia sairauksia) tai ensihoidon lääkäri.

Tekonivelleikkaus yleistyy, ja lonkat ja polvet ovat yleisimmin korvattu liitokset.

Uusi yhteinen, kutsutaan proteesi, voi olla muovia, metallia tai keraamisia materiaaleja. Se voi olla sementoitu paikalleen tai liimaamattomissa. Liimaamattomissa proteesi on suunniteltu niin, että luut kasvaa siihen.

Ensimmäinen saatavilla 1950-luvun lopulla, varhainen yhteensä polviproteesit tekivät työnsä huonosti jäljittelemään luonnollisen liikkeen polven. Tästä syystä nämä menettelyt johtivat epäonnistumisten ja komplikaatio hinnat. Ennakot polviproteesileikkausta tekniikkaa viime vuosien ovat parantaneet suunnittelua ja sovitus polven implantit.

Polviproteesileikkausta saattaa olla tarpeen, jos röntgensäteet ja muut testit osoittavat nivelvauriota; kun kohtalainen-vaikea, jatkuva kipu ei parane riittävästi kanssa nonsurgical hoitoon; ja kun rajoitettu liikerataa niiden polvinivelen heikentää elämänlaatua.

Useimmat potilaat näyttävät nopeana ja huomattava väheneminen kipua, tuntea paremmin yleisesti, ja nauti parannettu yhteinen toiminto. Vaikka useimmat yhteensä tekonivelleikkausta leikkauksia ovat onnistuneita, vika tapahtuu ja tarkistus on joskus tarpeen.

Saatat myös viittasi fysiatrin. Erikoistunut fyysinen lääketieteen ja kuntoutus, physiatrists pyrkivät palauttamaan optimaalinen toiminta ihmisille vammoja lihasten, luiden, kudosten ja hermosto.

Vähäisiä vammoja tai niveltulehdus voidaan hoitaa sisätautilääkäri (lääkäri koulutettu diagnosoida ja hoitaa kirurgisia sairauksia) tai ensihoidon lääkäri.

Jotkut polvi ongelmia, kuten onnettomuuden seurauksena, ei voida ennakoida tai ehkäistä. Kuitenkin ihmiset voivat ehkäistä monia polvi ongelmia noudattamalla näitä ehdotuksia

Ihannetapauksessa kaikkien pitäisi saada kolmenlaisia ​​liikuntaa säännöllisesti

Jos sinulla on jo polvi ongelmia, lääkäri tai fysioterapeutti voi auttaa suunnitelma liikunnan, joka auttaa polvi (t) lisäämättä riskiä vamman tai muita vahinkoja. Pääsääntöisesti, kannattaa valita hellävarainen harjoituksia, kuten uima, vesi liikunta, tai kävely sijaan vihlova harjoituksia, kuten hölkkä tai iskunkestävä aerobic.

Tutkimukset eri muotoja niveltulehdus auttavat lääkäreitä paremmin ymmärtämään näitä sairauksia ja kehittämään hoitoja pysäyttää tai hidastaa niiden etenemistä ja vahinkoja nivelten, kuten polvissa.

Tutkimukset ovat käynnissä myös löytää tai kehittää turvallisempia ja tehokkaampia kivunlievityksen, erityisesti polven nivelrikon. Viime vuosina ravintolisä pari glukosamiinia ja chondroitin on osoittanut jonkin verran mahdollisuudet vähentää kipua nivelrikon, vaikka mitään vakuuttavia todisteita on syntynyt tähän mennessä. Molemmat ravintoaineita löytyy pieniä määriä elintarvikkeita ja ovat osana normaalia rustoa.

Glukosamiini / kondroitiini Niveltulehdus Intervention Trial (GAIT), joka oli mukana niiden sponsorointitehtävissä National Center for täydentävä ja Integrative Health (NCCIH) ja National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ihosairauksia, arvioi tehokkuutta ja turvallisuutta näitä lisiä, kun otetaan yhdessä tai erikseen.

Kokeilu havaittu, että yhdistelmä glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti ei tarjonnut merkittävää helpotusta nivelrikon kipua kaikkien osallistujien kesken. Kuitenkin pienempi alaryhmä tutkimuksen osallistujien kohtalainen-vaikean kivun osoitti merkittäviä helpotusta kanssa yhdistetyn täydentää.

Tutkimukset, joihin kuuluu kuvantamismenetelmät, yhdistettynä mittauksiin biokemiallisten merkkiaineiden, voi johtaa varhaiseen tunnistamiseen sairauksien polven. Ne voivat myös lisätä kyky ennustaa taudin etenemistä ja mahdollistavat suoran seurannan vastauksia kudosten korjaamiseen ja hoitotoimenpiteiden.

4 vuoden tutkimus suoritettiin 16 sivustoja eri puolilla Yhdysvaltoja. Tulokset julkaistiin New England Journal of Medicine (23 helmikuu 2006).

Tutkijat jatkavat kokeilla menettelyjä, jotka voivat auttaa korvata kadonneita tai vahingoittuneita nivelruston. Yksi menettely, joka on onnistuttu liittyy kasvavaan henkilön oma rusto solujen lautasen ja sitten varrennetaan uuden ruston päälle vaurioituneet alueet liitoksen. Vaikka menettely on onnistunut korjaus rusto vammoja lopussa reisiluun, tällä hetkellä sitä ei suositella niveltulehdus liittyviä vaurioita, ja sen mahdollinen käyttö niveltulehdus on vielä epävarmaa.

Muita tutkimusalueita joihin liittyvät yrittänyt ymmärtää paremmin, miten ja miksi nivelvammat esiintyä ja toimenpiteitä, jotka olisi toteutettava, jotta ne, tutkivat rooli harjoituksen suojella polven, ja kehittää vähemmän invasiivisia leikkauksia ja paremmin nivelproteesit.

Joulukuussa 2003 NIAMS ja muiden ryhmien (theernment) sponsoroi konsensuksen kehityksen konferenssin Total Knee Replacement. Konferenssi havainnot korostettiin arvoa polviproteesit loppuvaiheessa niveltulehdus ja tunnistaa keinoja jatkotutkimuksen. Yhteenveto konferenssin on saatavilla osoitteessa: http: //consensus.theernment/2003/2003TotalKneeReplacement117main.htm.

Lisätietoja tutkimus on saatavissa seuraavasta sivustot

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

2 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3676; Puhelin: 202-223-0344; 800-624-BONE (2663); TTY: 202-466-4315; Faksi: 202-293-2356; Sähköposti: theernmentBoneInfo@mail.theernment; bones.theernment

rheumatology

APTA

niveltulehdus

Selkärankareuma. Tulehduksellinen muodossa niveltulehdus, että ensisijaisesti vaikuttaa selkärankaan, mikä jäykistymistä ja mahdollisia fuusio.

Anterior cruciate nivelside. Nivelside polvi, joka ylittää alapuolelta reisiluun alkuun sääriluun. Nivelside rajat kierto ja liike eteenpäin, sääriluu.

Niveltulehdus. Termi viittaa sairauksiin, jotka vaikuttavat nivelet. Nämä taudit aiheuttavat kipua, tulehdusta, jäykkyys, vahinko tai epämuodostumia. Yleisimpiä muotoja niveltulehdus ovat nivelrikko ja nivelreuma.

Tähystys. Kirurginen tekniikka, johon tehdään pieni viilto ihoon liitoksen päälle. Pieni valaistu putki (artroskoopista) kamera on asetettu kautta viilto. Kestää kuvia sisäpuolen liitoksen ja projektit ne sitten televisioruudulla. Vaikka arthroscope sisällä polvinivelen kirurgi voi lisätä kirurgiset välineet kautta lisää pienet viillot poistaa irrallaan luun tai ruston tai korjata revitty nivelsiteiden tai menisci.

Suonettoman kuolion. Sairaus, jossa väliaikainen tai pysyvä menetys verenkierron luut aiheuttaa luukudoksen kuolee ja luun romahtaa. Tämä ehto on myös tunnettu osteonekroosi, aseptinen nekroosi, ja iskeeminen nekroosi.

Koepala. Menettely, jossa kudos on poistettu kehosta ja tutkittu mikroskoopilla. Biopsia on nivelkudoksesta voidaan diagnosoida joitakin muotoja niveltulehdus.

Luukuvaus (radionuklidien skannaus). Tekniikka luoda kuvia luut tietokoneen näytöllä tai elokuva. Ennen menettelyä, hyvin pieni määrä radioaktiivista väriaine ruiskutetaan verenkiertoon. Väriaine kerää luut, erityisesti epätavallisen alueilla luut, ja havaitaan skannerilla. Tämä testi havaitsee veren virtausta luun ja solujen toimintaa luun, ja se voi osoittaa poikkeavuuksia näissä prosesseissa, jotka voivat auttaa diagnoosin.

Rusto. Kova, elastista materiaalia, joka kattaa luiden päitä, jos ne täyttävät muodostaa yhteinen. Polven, rusto auttaa vaimentaa ja mahdollistaa liitoksen liikkua sujuvasti.

Atk aksiaalinen tomografia (CT) skannaus. Kivuton, jossa röntgensäteet ovat läpäisseet polven eri näkökulmista, havaitaan skannerin, ja analysoidaan tietokoneella. This produces a series of clear cross-sectional images (slices) of the knee tissues on a computer screen. CT scan images show soft tissues such as ligaments or muscles more clearly than conventional x rays. The computer can combine individual images to give a three-dimensional view of the knee.

Reisiluu. The thigh bone or upper leg bone. The femur is one of three bones (the other two are the tibia and the patella) that join to form the knee joint.

Gout. An acute and intensely painful form of arthritis. This condition occurs when crystals of the bodily waste product uric acid are deposited in the joints.

Hamstring. Prominent tendons at the back of the knee. Each knee has a pair of hamstrings that connect to the muscles that flex the knee. The hamstring muscles, which bend at the knee, run along the back of the thigh from the hip to just below the knee.

Iliotibial band syndrome. An inflammatory condition in the knee caused by the rubbing of a band of tissue over the outer bone (lateral condyle) of the knee. Although iliotibial band syndrome may be caused by direct injury to the knee, it is most often caused by the stress of long-term overuse, which sometimes results from sports training.

Internist. A doctor trained to diagnose and treat nonsurgical diseases.

Lateral collateral ligament. The ligament that runs along the outside of the knee joint. It provides stability to the outer (lateral) part of the knee.

Ligament. A tough band of connective tissue that connects bones to bones.

Lupus. An autoimmune disease characterized by destructive inflammation of the skin, internal organs, and other body systems as well as the joints.

Magneettikuvaus (MRI). A procedure that uses a powerful magnet linked to a computer to create pictures of areas inside the knee. Magnetic energy stimulates knee tissue to produce signals that are detected by a scanner and analyzed by a computer. This creates a series of cross-sectional images of a specific part of the knee. An MRI is particularly useful for detecting soft tissue damage or disease.

Medial collateral ligament. The ligament that runs along the inside of the knee joint, providing stability to the outer (medial) part of the knee.

Meniscus. A pad of connective tissue that separates the bones of the knee. The menisci are divided into two crescent-shaped discs (lateral and medial) positioned between the tibia and femur on the outer and inner sides of each knee. The two menisci in each knee act as shock absorbers, cushioning the lower part of the leg from the weight of the rest of the body as well as enhancing stability.

Orthopaedic kirurgi. A doctor who has been trained in the nonsurgical and surgical treatment of bones, joints, and soft tissues such as ligaments, tendons, and muscles.

Osgood-Schlatter disease. A disease often caused by repetitive stress or tension on part of the growth area of the upper tibia (the apophysis). It is characterized by inflammation of the patellar tendon and surrounding soft tissues at the point where the tendon attaches to the tibia. The disease may also be associated with an injury in which the tendon is stretched so much that it tears away from the synovium.

Osteoarthritis. A disease in which the cartilage that cushions the ends of the bones is lost, leading to joint pain and stiffness. The most common form of arthritis, osteoarthritis grows more common with age.

Osteochondritis dissecans. A condition that results from a loss of the blood supply to an area of bone underneath a joint surface. The condition usually involves the knee. In osteochondritis dissecans, the affected bone and its covering of cartilage gradually loosen and cause pain. This problem usually arises spontaneously in an active adolescent or young adult. It may be due to a slight blockage of a small artery or to an unrecognized injury or tiny fracture that damages the overlying cartilage. A person with this condition may eventually develop osteoarthritis.

Polvilumpio. The bone that sits over the other bones at the front of the knee joint and slides when the leg moves. Commonly referred to as the kneecap, the patella protects the knee and gives leverage to muscles.

Plica syndrome. A syndrome that occurs when plicae (bands of synovial tissue) are irritated by overuse or injury. Synovial plicae are the remains of tissue pouches found in the early stages of fetal development. As the fetus develops, these pouches normally combine to form one large synovial cavity. If this process is incomplete, plicae remain as four folds or bands of synovial tissue within the knee. Injury, chronic overuse, or inflammatory conditions are associated with this syndrome.

Quadriceps lihas. The large thigh muscle that comes down from the femur and over the patella, and then anchors into the top of the tibia. Its function is to straighten the leg.

Quadriceps tendon. The tendon that connects the quadriceps muscle to the patella and provides the power to extend the leg.

Rheumatic diseases. Characterized by signs of inflammation (redness, heat, swelling, pain) and loss of function of joints, tendons, ligaments, bones, or muscles. Some rheumatic diseases can also involve internal organs.

Nivelreuma. A disease in which the immune system is believed to attack the linings of the joints. This results in joint pain, stiffness, swelling, and destruction.

Reumatologi. A doctor specializing in the diagnosis and treatment of arthritis and related disorders.

Synovium. The membrane lining the joints. The synovium produces joint fluid.

Tendon. The flexible but tough connective tissue that attaches muscles to bones.

Sääriluu. The shin bone or larger bone of the lower leg. The tibia is one of three bones (the other two are the femur and the patella) that join to form the knee joint.

Ultraääni. A technique that uses sound waves to produce images of the soft tissue structures.

X ray (radiography). A procedure in which an x ray (high-energy radiation with waves shorter than those of visible light) beam is passed through the knee to produce a two-dimensional picture of the bones. X rays are often used in diagnosing knee problems.

The NIAMS gratefully acknowledges the assistance of the following individuals in the preparation and review of the original version of this publication: Barbara Mittleman, M.D., and James Panagis, M.D., M.P.H., NIAMS/theernment; John H. Klippel, M. D., Arthritis Foundation, Atlanta, GA; Frank A. Pettrone, M.D., Arlington/Vienna, VA; Khaled J. Saleh, M.D., the University of Virginia, Charlottesville, VA; and W. Norman Scott, M.D., Beth Israel Medical Center, New York, NY.

Tämä julkaisu sisältää tietoja lääkkeitä käytetään terveydentilan keskusteltu täällä. Kun tämä julkaisu on kehitetty, olemme mukana parhaiten ajan tasalla (tarkat) tiedot käytettävissä. Joskus uutta tietoa lääkityksen vapautetaan.

Informaatio- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Huumeet @ on haettavissa luettelo -hyväksytyt lääkevalmisteet.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

16–4912