polvikipu: oire kun mennä lääkäriin

Levätä. Vältä enemmän rasittava tai kivulias toimintaa, mutta pitää aktiivisena. Kokeile vaihtoehtoinen toiminta, jotka aiheuttavat vähemmän epämukavuutta – uima sijasta lenkkeily, pyöräily sijaan tennistä. Välittömän vammoja, saatat joutua jäämään pois jalat mahdollisimman paljon tai jopa käyttää kainalosauvoja lyhyeksi aikaa.; Ice. Laita jään polvi 15 20 minuuttia pari kertaa päivässä. Käytä jääkuutioita tai pussi pakastevihannekset pyyhkeeseen käärittynä.; Compression. Wrap elastinen side ympärille polven auttaa hallitsemaan turvotusta. Tee side ympärille tiukasti polvi, mutta ei tiukka riitä aiheuttamaan kipua tai jalkojen turvotus.; Elevation. Makuulla polvellasi rekennettiin on tyynyt saattaa auttaa kipua ja turvotusta., Tulehduskipulääkkeitä. Over-the-counter steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) saattaa lievittää kipua, turvotusta ja tulehdusta. Näitä ovat ibuprofeeni (Advil, Motrin IB, muut) ja naprokseeni natriumia (Aleve). Tämäntyyppiset lääkkeet voivat aiheuttaa vatsavaivoja. Jos sinulla on munuaisten ongelmia tai korkea verenpaine tai jos olet vanhempi aikuinen, sinun tulisi käyttää parasetamolia (Parasetamoli) sijaan.

Aikataulu lääkärin käynnin

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon

Polvikipu joka tulee hitaasti, tai seurauksena toiminnan, joka on enemmän rasittava kuin tavallista, voidaan hallita kotona. Polven kipu, joka esiintyy suhteellisen lieviä vammoja voidaan usein turvallisesti tarkkailla päivän tai kaksi, onko omahoidon toimenpiteitä on hyödyllistä.

Pitkäaikainen polven kipu niveltulehdus on usein auttanut laihtuminen ja harjoitukset vahvistaa lihaksia noin liitoksen. Muut itsehoito vaihtoehdot ovat

Sovi tapaaminen lääkärin kanssa, jos polvi kipu johtui erityisen voimakas vaikutus tai jos se on mukana

Jos olet ollut vähäinen polvikipu jonkin aikaa, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille, jos kipu pahenee siihen pisteeseen, että se häiritsee tavanomaista toimintaa tai nukkua.

Pyydä jotakuta ajaa sinut kiireellistä hoitoa tai ensiapuun, jos polvi kipu on aiheuttanut vahinkoa ja sen mukana

Merkittävät turvotus, punoitus, arkuus ja lämpöä liitoksen ympärille, merkittävää kipua, kuume

Yhteinen joka näyttää epämuodostunut: A poksahdusäänet aikaan polvi oli loukkaantunut, Kyvyttömyys kantamaan painoa, Voimakas kipu; Äkillinen turvotus