puolet kaloreita “ultra-jalostettuja” elintarvikkeita

Steven Reinberg

healthday Reporter

Keskiviikko 09 maaliskuu 2016 (HealthDay News) – Yli puolet keskimääräisestä ruokavalio koostuu niin sanottu ultra-jalostettuja elintarvikkeita, uusi tutkimus toteaa.

Ja nämä elintarvikkeet muodostavat 90 prosenttia liikaa sokeria kaloreita, että monet ihmiset maailmassa kuluttaa, tutkijat raportoitu.

Ultra-jalostetut elintarvikkeet ovat concoctions useita ainesosia, kuten suolaa, sokeria, öljyjä ja rasvoja. Ne sisältävät myös kemikaaleja ei yleensä käytetä ruoanlaittoon, kuten makuaineita, emulgointiaineet ja muut lisäaineet on suunniteltu jäljittelemään todellista elintarvikkeita, tutkijat sanoivat.

“Vähentämällä kulutusta erittäin jalostettuja elintarvikkeita voi olla tehokas keino vähentää liiallista lisättyä sokeria saanti Yhdysvalloissa”, sanoo johtava tutkija Euridice Martinez Steele. Hän osastolta ravitsemuksen School of Public Health yliopiston Sao Paulo Brasiliassa.

Ultra-jalostettuja elintarvikkeita ovat virvoitusjuomien, makeat tai suolaiset pakattu välipaloja, makeisia ja jälkiruokia, pakattu leivonnaisia, instant nuudelit ja keitot, ja rekonstruoitu lihatuotteet, kuten kanaa ja kalaa Nuggets, hän sanoi.

Sitä vastoin “jalostettuja” elintarvikkeet ovat elintarvikkeita, tehty lisättyä suolaa, sokeria tai muita aineita käytetään normaalisti ruokaa käsittelemätöntä tai vähän jalostettuja elintarvikkeita, kuten säilykkeitä tai yksinkertaisia ​​leivät ja juustoa, tutkimus kirjoittajat sanoi.

Liian paljon sokeria lisää riskiä painonnousu, liikalihavuus, tyypin 2 diabetes, sydänsairaudet ja karies, Steele sanoi.

“On yksi suhteellisen yksinkertainen tapa välttää liiallista lisättyä sokeria – ei korvaa oikeaa ruokaa, kuten minimaalisesti jalostettuja elintarvikkeita ja vasta-einekset ja valmisruoat, ultra-jalostettujen elintarvikkeiden ja juomien”, hän sanoi.

Toisin sanoen, juoda vettä, pastöroitu tuore maito ja vastapuristetut hedelmämehut. Ja älä juo virvoitusjuomia, makeutetut maitojuomat ja rekonstruoitu, maustettu hedelmämehuja.

Ihmisten tulisi välttää tuotteita, jotka eivät vaadi valmistelua, kuten pakattu keitot, instant nuudelit, valmistetut jäädytetyt ruokia ja voileipiä, leikkeleitä ja makkaroita, ready-to-syödä kastikkeet ja kakkujauheseoksia, Steele sanoi.

Raportti julkaistiin verkossa 9 maaliskuu lehdessä BMJ Open.

Tutkijat tarkasteli tietoja yli 9000 ihmistä. He kaikki osallistuivat 2009-10 National Health and Nutrition Examination Survey. Tutkimuksessa vapaaehtoiset toimitti tietoja niiden ruokavalioon.

terveellisiä, herkullisia reseptejä, mistä ja syö hyvin lehden.

Kun olet käyttäessään, sinun pitäisi laskea välillä …