refluksitauti (GERD) – aihe yleiskatsaus

Tämä aihe on noin refluksitauti (GERD) aikuisilla. Tietoja refluksi vauvoille ja lapsille, katso refluksitaudin in Vauvat ja lapset. Lisätietoja refluksi raskauden aikana, katso refluksitauti raskauden aikana. Tietoja satunnaista närästys, katso närästys.

Refluksi tarkoittaa, että mahahapon ja mehut virrata mahassa takaisin ylös putkeen, joka johtaa nielusta mahalaukkuun (ruokatorvi). Tämä aiheuttaa närästystä. Kun olet närästys häiritsee usein, sitä kutsutaan gastroesofageaalinen refluksitauti, tai GERD.

Syö liikaa tai taipuminen eteenpäin syömisen jälkeen joskus aiheuttaa närästystä ja hapan maku suuhun. Mutta kun närästys ajoittain ei tarkoita, että olet GERD. GERD, palautusjäähdytyslämpötilaan ja närästys kestävät pidempään ja tulevat useammin. Jos näin käy, varmista, että saat sen hoitaa, koska GERD voi aiheuttaa haavaumia ja vahingoittaa ruokatorveen.

Normaalisti kun nielemään ruokaa, se ensin kulkee alas ruokatorvessa (ruokatorvi). Venttiili avautuu antaa ruokaa kulkea vatsaan, ja sitten venttiili sulkeutuu. GERD, venttiili ei sulkeudu tiiviisti tarpeeksi. Mahahapon ja mehut vatsassa virrata takaisin ylös (refluksi) ruokatorveen.

Tärkein oire GERD on närästys. Se voi tuntua polttava, lämpöä, tai kipua takana rintalastan. On tavallista, että on oireita yöllä, kun yrität nukkua.

Jos on kipua takana rintalastan, on tärkeää varmistaa, että se ei ole aiheuttanut ongelmia sydämesi. Polttava tunne aiheuttama GERD esiintyy yleensä syöt. Kipu sydämestä yleensä tuntuu raskaus, puristava tunne, epämukavuus, tai särkyä. Sitä esiintyy useimmiten kun olet aktiivinen.

Ensinnäkin, lääkäri tekee fyysinen tentti ja kysyä kysymyksiä terveydelle. Ehkä tai ei tarvitse lisätestejä. Lääkäri voi vain hoitaa oireita suosittelemalla lääkkeitä, jotka vähentävät tai estävät mahahapon. Näitä ovat H2-salpaajat, kuten famotidiini (pepcid) ja protonipumpun estäjät, kuten omepratsoli (Prilosec). Jos närästys menee pois, kun lääkityksen, lääkäri todennäköisesti diagnosoida GERD.