ruoka-aineallergiat: yhteinen laukaisee ja oireet

allergiat Trends

Kaivaa kuumaa salsa tai mausteinen intialaista ruokaa, ja nenän käynnistyy. Pavut antaa kaasua, tai lasin viiniä tarkoittaa päänsärky myöhemmin. Jos olet laktoosi-intoleranssi, odotat ripulia, kun syödä juustoa tai maitoa.

Ruoka-allergia on erilainen. Kehosi virheitä vaarattomia ruoka jotain, joka voisi aiheuttaa pahoinvointia. Kun syöt jotain olet allerginen, immuunijärjestelmän vastaa suojella sinua. Saatat saada lievä ihottumaa tai silmien kutina, tai voit olla isompi reaktio, joka jättää sinut haukkomaan henkeään.

Ruoka-allergiat voivat olla vakavia, mutta voit ryhtyä toimiin hallita niitä. Yksi parhaista mitä voi tehdä on välttää oman laukaista elintarvikkeet.

Kahdeksan asiat aiheuttavat noin 90% ruoan reaktioita

Lähes mikä tahansa ruoka voi laukaista allergiaa, vaikka. Harvinaisempia ne sisältävät

Allerginen reaktio voi tapahtua muutamassa minuutissa syöminen, tai se voi tapahtua tuntia myöhemmin.

Lievät oireet voivat olla vaikea sitoa tiettyihin elintarvikkeisiin. Voisit saada

Useimmiten maapähkinät, pähkinät, kala ja äyriäiset aiheuttaa vakavia reaktioita, vaikka mitään ruokaa voi. oireita ovat

Koska nuoret lapset voivat tiedä, miten kuvata, mitä tapahtuu, he saattavat sanoa jotain, “Minun suu on pistely”, “My kieli tuntuu raskaalta,” tai “Minulla on sammakko kurkussani.” Käheä tai kitisevä ääni tai slurring sanat ovat myös merkkejä allergisen reaktion lapsille.