sukupuolielinten syyliä diagnoosi, hoito ja ennaltaehkäisy

Yleensä sukupuolielinten syyliä diagnosoidaan kokeeseen. Syylät on tunnusomainen ulkonäkö, mutta lääkäri voi haluta ottaa koepala (pieni näyte kudoksen), voiko vaurio on todella Kondylooma.

Lue lisää sukupuolielinten syyliä

Perusasiat

oireet

Diagnoosi ja hoito

Säännöllinen Papa-koe on hyvin tärkeää. Jos pap on epänormaalia, voit myös tarvita tentti Kolposkooppi, laitetta, joka mikroskoopilla tarkastaa emättimen seinämät ja kohdunkaula epänormaali alueilla. Aikana otettujen näytteiden papakokeiden voidaan seuloa viruksen ja syövän esiasteista, joita voidaan viruksen aiheuttamia.

Kohdunkaulan syövän ja muut Essential Testit naisille

Hoitamaton syyliä voi ratkaista itse, pysyä samana tai suurentaa. Hoito keskittyy poistamaan näkyviä syyliä. Kuitenkin jälkeenkin näkyviä syyliä poistetaan, virus voi aiheuttaa puhkeamista tulevaisuudessa. Myös hoitoja voi tai ei voi pienentää riskiä kulkee sukupuolielinten syyliä joku muu.

Hoito ei ole aina tarpeen. Päättää, haluatko on syyliä poistettu, keskustele lääkärisi kanssa riskeistä ja hyödyistä yksilölliseen tilanteeseen.

TÄRKEÄ! Jos olet raskaana tai suunnittelet lapsen hankkimista, keskustele lääkärisi kanssa siitä saada hoitoa välttää HPV liittyviin komplikaatioihin. On harvinaista, mutta mahdollista siirtää HPV vauvalle. Varmista myös, että lääkäri tietää, että olet raskaana, ennen kuin hän määrää lääkityksen oman syylä; jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa sikiövaurioita.

Älä yritä päästä eroon sukupuolielinten syyliä over-the-counter korjaustoimenpiteitä. Sukuelinten alueella on liian herkkä monien tuotteiden ja voit vahingoittaa ihoa. Sen sijaan, ota yhteyttä lääkäriin, joka voi antaa hoitoa tai määrätä lääkettä voit hakea syyliä itse. Lääkkeitä, joita voidaan soveltaa muun muassa podofilox (Condylox) ja trikloorietikkahappoa (TCA), jotka tappavat visvasyyliin tai imikimodi (Aldara), kerma, joka stimuloi immuunijärjestelmää taistelemaan virusta. Muita vaihtoehtoja ovat jäädyttämällä syyliä nestemäisellä typellä, polttohoitamiseksi ne lämmöllä tai laserilla, tai niiden poistaminen kirurgisesti. Menetelmästä riippumatta ja lääkäri valita useita hoitoja voidaan tarvita.