suolistotulehdus aikuisille ja vanhemmille lapsille – aihe yleiskatsaus

Suolistotulehdus on vatsavaivoja. Se aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Sinulla voi olla myös ripulia tai kuumetta. Sitä kutsutaan “vatsatauti”, mutta se ei ole flunssa. Bakteereita kuten virukset ja bakteerit voivat aiheuttaa sen.

Luultavasti alkaa tuntea paremmin 1 tai 2 päivää, mutta saatat tuntea huonoa viikon. Sillä välin, saat runsaasti lepoa ja varmista et kuivua. Kuivuminen tapahtuu, kun elimistö menettää liikaa nestettä. Tämä voi tapahtua, kun oksentaa paljon tai ripuli.

Lähetä itsellesi linkki ladata sovelluksen.

Odota…

Juoda runsaasti nestettä. Valitse vettä ja muita kofeiinia vapaata selkeä nesteitä kunnes tunnet olosi paremmaksi. Jos sinulla on munuaisten, sydämen tai maksasairaus ja täytyy rajoittaa nesteiden, keskustele lääkärin kanssa ennen kuin kasvaa kuinka paljon nestettä juot; Juottaa nestettä hitaasti, ahkerassa pieniä määriä. Juominen liian paljon liian nopeasti voi aiheuttaa oksentelua; Elektrolyyttejä pitäisi myös korvata, varsinkin jos oksentelu tai ripuli kestää yli 24 tuntia. Elektrolyyttejä ovat mineraaleja veressä, jotka pitävät monet järjestelmät elimistössä toimivan sujuvasti. Jos olet pitkään oksentelua ja ripulia, voit menettää mineraaleja. Urheilujuomat, jotka sisältävät sekoitus suolaa, sokeria ja mineraaleja, voi auttaa korvata elektrolyyttejä; Kun tuntuu syöminen, aloittaa lievää elintarvikkeita, kuten kuivaa paahtoleipää, jogurttia, omenasosetta, banaanit, ja riisi. Vältä mausteinen, kuuma, tai rasvaisia ​​ruokia, ja älä juo alkoholia tai kofeiinia päivän tai kaksi. Älä juo maitoa tai syö jäätelöä tai muita maitotuotteita, kunnes olet paremmin.