tippuri syyt, diagnoosi ja oireet miehillä ja naisilla

Kutsutaan myös “taputtaa” tai “tippua” tippuri on tarttuva tauti tarttuu useimmiten sukupuoliyhteydessä tartunnan saaneen henkilön. Tippuri voi myös levitä kosketukseen tartunnan kehon nesteiden, jotta äiti voisi siirtää tartunnan hänen vastasyntynyt synnytyksen aikana. Sekä miehet että naiset voivat saada tippurin. Tartunta leviää helposti ja esiintyy useimmiten ihmiset, jotka ovat paljon sukupuolta olevat kumppanit.

Tippuri aiheuttaa Neisseria gonorrhoeae, bakteeri, joka voi kasvaa ja lisääntyä helposti limakalvojen kehossa. Tippuri bakteerit voivat kasvaa lämpimässä, kostea alueilla synnytyskanavassa, mukaan lukien kohdunkaula (avaamisesta kohtuun), kohtu (kohtu), ja munanjohtimet (muna kanavat) naisilla, ja virtsaputken (putki, joka kuljettaa virtsan virtsarakon ja kehon ulkopuolella) naisilla ja miehillä. Bakteerit voivat myös kasvaa suun, nielun ja peräaukon.

Tippuri on hyvin yleinen tartuntatauti Yhdysvalloissa joka vuosi, mukaan CDC on peräti 700000 uusia tapauksia, joissa alle puolet heistä ilmoitetaan CDC. Oli 334826 raportoitu tapauksia tippuri Yhdysvalloissa vuonna 2012. seksuaalisesti aktiivisia nuoria on yksi korkeimmista raportoitu infektioita.

Tippuri oireita naisilla

Tippuri oireita miehillä