tulehduksellinen suolistosairaus (IBD) oireita

Ripuli. Ripuli on yleinen ongelma ihmisiä, joilla IBD., Kuume ja väsymys. Monet ihmiset IBD kokea matala kuume. Voit myös tuntea väsymystä tai vähän energiaa., Vatsakipu ja kouristelua. Tulehdus ja haavaumat voi vaikuttaa normaaliin liikkuvuuteen sisällön kautta ruoansulatuskanavan ja saattaa aiheuttaa kipua ja kouristelua. Voit myös pahoinvointia ja oksentelua., Verta ulosteessa. Saatat huomata kirkkaan punainen veri kulhon tai tummempi verta sekoitettuna ulosteessa. Voit myös verenvuotoa et näe (piilevän veren) .; Alennettu ruokahalu. Vatsakipu ja kouristelua, sekä tulehdusta, voi vaikuttaa ruokahalua.; Tahaton laihtuminen. Voit laihtua ja jopa tulla aliravittuja, koska et voi kunnolla sulattaa ja omaksua ruokaa.

Tyypit

Kun lääkäriin

Tulehduksellinen suolistosairaus oireet vaihtelevat riippuen siitä, Tulehduksen vakavuus ja missä se tapahtuu. Oireet voivat vaihdella lievästä vaikeaan. Olet todennäköisesti kausia aktiivisen sairauden seurasi remissiojaksoista.

Merkkejä ja oireita, jotka ovat yhteisiä sekä Crohnin tauti ja haavainen paksusuolentulehdus ovat

Haavainen paksusuolitulehdus on luokiteltu sijainnin tulehduksen ja oireiden vakavuuden

Crohnin tauti voi liittyä tulehdus eri puolilla ruoansulatuskanavan eri ihmisille. Yleisin vaikuttaa ovat viimeinen osa ohutsuolesta (ileum) ja paksusuolessa. Tulehdus voi rajoittua suolen seinämän, mikä voi johtaa kapenee tulehdus tai arpeutuminen tai molemmat (fibrostenosis), tai voi tunnelin läpi suolen seinämän (fisteli). Kaventuminen voi johtaa tukos (tukkeuma). Esteitä, ahtauma ja fisteleiden ei liity haavainen paksusuolen tulehdus.

Ota yhteys lääkäriin, jos koet pysyviä muutoksia suolen toiminnassa tai jos sinulla on jokin oireita tulehduksellinen suolistosairaus. Vaikka tulehduksellinen suolistosairaus yleensä ei ole kohtalokasta, se on vakava sairaus, joka joissakin tapauksissa voi aiheuttaa hengenvaarallisia komplikaatioita.

Haavainen proctitis. Tulehdus rajoittuu alueelle lähimpänä peräaukon (peräsuoli), ja peräsuolen verenvuoto voi olla ainoa merkki taudin. Tämä muoto haavainen paksusuolen tulehdus yleensä lievin.; Proctosigmoiditis. Tulehdus liittyy peräsuolen ja sigmasuolessa (alapään paksusuolen). Merkkejä ja oireita ovat verinen ripuli, vatsan kouristukset ja kipu, ja kyvyttömyys siirtää suoliston huolimatta halu tehdä niin (tenesmus) .; Vasen yksipuolinen koliitti. Tulehdus ulottuu peräsuolen läpi sigmoid ja laskeva paksusuoli. Merkkejä ja oireita ovat verinen ripuli, vatsan kouristelua ja kipua vasemmalla puolella, ja tahaton laihtuminen.; Pancolitis. Pancolitis vaikuttaa usein koko paksusuoli ja aiheuttaa jaksoja veristä ripulia, joka voi olla vakavaa, vatsan kouristukset ja kipu, väsymys, ja merkittävä laihtuminen.; Akuutti vaikea haavainen paksusuolen tulehdus. Aiemmalta nimeltään fulminantti koliitti, tämä harvinainen koliitti vaikuttaa koko paksusuoli ja aiheuttaa voimakasta kipua, runsas ripuli, verenvuoto, kuume ja kyvyttömyys syödä.