usein kysyttyjä kysymyksiä ADHD

ADHD on hermosolujen häiriö ominaista inattentiveness, hyperaktiivisuus, ja häiriötekijä. ADHD esiintyy 3%: sta 5% kouluikäisiä lapsia. Arviolta 9% lapsista iät 13-18 vuonna kuin Yhdysvaltoihin oli annettu diagnoosi ADHD vuodesta 2010. Pojat ovat yli kaksi kertaa niin todennäköisesti diagnosoitu häiriö.

On olemassa kolmenlaisia ​​ADHD: pääasiassa inattentive alatyyppi, pääasiassa hyperaktiivinen-impulsiivinen alatyyppi, ja yhdistetty alatyyppi. ADHD diagnosoidaan yleensä lapsuudessa, vaikka ehto tyypillisesti jatkuu, ja joskus on todettu ensimmäistä kertaa aikuisiällä.

Jotkut yhteisen oireita ADHD ovat epäonnistuminen kuunnella opetusta; kyvyttömyys organisoida itsensä ja koulu työs; fidgeting kädet ja maksu; puhuminen liian MUC; jättäen projekteja, askareissa, ja läksyt unfinishe; ja on ongelmia kiinnittäen huomiota ja vastata yksityiskohtia.

On vain vähän todisteita siitä, että ADHD johtuu yksinomaan sosiaalisia tekijöitä tai lastenkasvatusta menetelmiä. Useimmat perustellut syyt näyttävät laskevan valtakunnassa neurobiologian ja genetiikka. Syitä ADHD sisältävät

Environmental: Tutkimukset ovat osoittaneet mahdollisen korrelaatiota käytön savukkeita ja alkoholia raskauden aikana ja riskiä ADHD jälkeläisillä että raskaus. Ympäristön aine, joka voi liittyä suurempi riski ADHD ovat lyijyn ja torjunta altistumista.

Genetics: Huomio häiriöt usein suvuittain, joten on todennäköisesti geneettinen vaikutteita. Tutkimukset osoittavat, että 25% lähisukulaisensa perheiden lasten ADHD myös ADHD, kun taas nopeus on noin 5% koko väestössä.

Elintarvikkeiden lisäaineet ja Sugar: On ehdotettu, että huomio häiriöt johtuvat puhdistettu sokeri tai elintarvikkeiden lisäaineita, tai että ADHD: n oireita pahentaa sokeria tai lisäaineita. Vuonna 1982 National Institutes of Health järjestetään tieteelliseen yksimielisyyteen konferenssi keskustelemaan asiasta. Todettiin, että ruokavalio rajoituksia auttoivat noin 5% lapsista ADHD, enimmäkseen lapsia, jotka oli ruoka-aineallergiat. Uudempi tutkimus vaikutuksesta sokerin lapsiin, sokerilla yhden päivän ja sokerin korvike joka toinen päivä, ilman vanhempia, henkilökunta tai lapsia tietäen joka aine oli käytössä, ei ollut merkittävää vaikutusta sokerin käyttäytymiseen tai oppimista.

Jos ADHD epäillään, diagnoosi olisi tehtävä ammattilainen koulutus ADHD. Tämä sisältää lapsi psykiatrit, psykologit, kehitykseen / käyttäytymiseen Lastenlääkärit, käyttäytymiseen neurologit, ja kliininen sosiaalityöntekijät. Sen jälkeen pois muita mahdollisia syitä lapsen käyttäytymistä, asiantuntija tarkistaa lapsen koulu ja potilastiedot ja puhuu opettajille ja vanhemmille, jotka ovat täyttänyt käyttäytyminen arviointiasteikko lapselle. Noninvasive aivojen – kutsutaan Neba järjestelmä – voidaan myös käyttää, mutta vain osana kattavaa fyysistä ja psyykkistä tentti.

ADHD esiintyy usein muita sairauksia. Suostumuksella ADHD, uhmakkuushäiriön, mielialahäiriöitä, ahdistuneisuutta ja muut mielenterveysongelmat usein aiheuttaa ylimääräisiä haasteita sairastuneet yksilöt, opettajille ja terveydenhuollon tarjoajat. Diagnoosi ja hoito ovat vaikeampia, kun ADHD ja toinen ehto ovat läsnä samassa yksilössä.

Noin puolet ADHD-lapset tarkoitetun klinikoilla muita käyttäytymisen häiriöt. Uhmakkuushäiriön on yksi yleisimmistä häiriöt, joita ilmenee ADHD. Käyttäytymisen häiriö on harvinaisempaa, voi olla huomattavasti häiritsevä, ja on vaikea hoitaa. Lisääntynyt vammat ja kireät vertaissuhteet ovat myös yleisiä tässä potilasryhmässä.

Uhmakkuushäiriö (ODD): Vain pätevä mielenterveyden ammattilainen voi diagnosoida ODD. ODD alkaa yleensä ennen ikää 8, kuitenkin viimeistään varhain murrosiässä. Oireet voivat esiintyy useimmiten ihmisten yksilön tietävät hyvin, kuten perheenjäsenten tai säännöllisen hoidon tarjoajan. Tällainen käyttäytyminen ovat läsnä pidemmälle odotetaan lapsen iän ja aiheuttavat huomattavia vaikeuksia koulussa, kotona, ja / tai ikäisensä. Esimerkkejä ODD käyttäytymistä sisältävät

Käyttäytymisen häiriö (CD): Conduct häiriö on tapakulttuurillaan tunnusomaista aggressio muita kohtaan ja vakavia rikkomuksia sääntöjä, lakeja ja sosiaalisia normeja. Tällainen käyttäytyminen johtavat usein rikollisuutta tai suljettua hoitoa. Oireita CD ovat ilmeisiä useissa asetuksista ihmisen elämässä (kuten kotona, yhteiskunnassa ja koulussa). Vaikka CD on harvinaisempaa kuin uhmakkuushäiriön, se on vakava ja erittäin vahingollisia ihmisen elämään ja muille hänen / hänen elämänsä. Se on myös erittäin haastavaa hoitoon. Mielenterveyden ammattilainen tulisi suorittaa arvioinnit CD tarvittaessa, ja suunnitelma intervention tulisi toteuttaa mahdollisimman pian.

Ihannetapauksessa diagnoosi olisi tehtävä ammattilainen omalla alueella, jossa koulutus ADHD tai diagnosointiin mielenterveyshäiriöiden. Lapsi psykiatrit ja psykologit, kehitykseen / käyttäytymiseen Lastenlääkärit, tai käyttäytymiseen neurologit ovat ne useimmiten koulutettu erotusdiagnostiikassa. Kliiniset sosiaalityöntekijät voi olla myös tällaisen koulutuksen.

Tarkka mekanismeja miten ADHD vaikuttaa sosiaalisia ongelmia ei ole täysin ymmärretty. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että lasten pääasiassa välinpitämätön ADHD voidaan mieltää ujo tai peruuttanut heidän ikäisensä. Tutkimus osoittaa vahvasti, että aggressiivinen käytös lapsilla, joilla oireita impulsiivisuus / ylivilkkaus saattaa olla merkittävä rooli peer hylkäämistä. Lisäksi muut käytöshäiriöt esiintyy usein yhdessä ADHD. ADHD-lapset ja muut häiriöt näyttävät suurempia arvonalentumisia niiden suhteita ikäisensä.

Lapset ja nuoret, joilla on ADHD voi olla useammin ja vakavia vammoja kuin ikäisensä ilman ADHD. Tutkimus osoittaa, että ADHD-lapset ovat huomattavasti todennäköisemmin vammoja jalankulkijoiden tai kun polkupyörällä, vastaanottaa päävammoja, vahingoittaa useampaa kuin yhtä kehon osaa, ja toimittaa sairaalahoitoon vahingossa myrkytys. ADHD-lapset voidaan hyväksyä tehohoidossa tai vamma johtaa työkyvyttömyyden useammin kuin muut lapset; ADHD-lapset näyttävät olevan huomattavasti suuremmat hoitokustannuksia kuin lapsista ilman ADHD. Terveydenhuollon kustannukset jokaiselle lapselle ADHD voi olla yli kaksi kertaa suurempi kuin hoitokustannuksia lapsille ilman ADHD.

Lopuksi nuoret ADHD ovat todennäköisesti päästä mukaan riskikäyttäytymistä kuten huumeiden käyttöä.

Tavallinen hoitojakso ADHD voi kuulua stimulanttilääkityksen kuten Ritalin tai Dexedrine, nonstimulant lääkitys kuten Strattera ja INTUNI; ja muita lääkkeitä, jotka sisältävät trisyklisiä masennuslääkkeitä ja Catapres. Nämä lääkkeet voivat vähentää ADHD oireita impulsiivisuus ja hyperaktiivisuus ja lisätä huomiota. Useimmat asiantuntijat ovat yhtä mieltä, että hoito ADHD olisi käsiteltävä useita näkökohtia yksilön toimintaa ja ei pitäisi rajoittaa sen käyttöä lääkitys yksin.

Hoitoa tulisi sisältyä myös rakenteeltaan luokan hallinta, vanhempi koulutus (käsitellä kuria ja raja-asetus), ja ohjaus- ja / tai käyttäytymiseen hoitoa lapselle.

LÄHDE; National Institute of neurologiset häiriöt ja aivohalvaus. FDA. National Institute of Mental Health. CDC; FD; FDA sallii markkinointi ensimmäinen neronleimaus testi auttaa arvioimaan lasten ja nuorten ADHD.